Имало едно време на запад... от Ice Cube до N.W.A

Българският хип-хоп фен едва ли вече може да се оплаче, че има неопозната територия в изкуството на черната музика. След концерта на E.P.M.D., Snoop Dogg, Redman, Methodman и различните членове на клана Wu-tang поредната рап лекция с гръм и трясък поднесе и легендата от западния бряг Ice Cube.

Роденият в Калифорния О Ший Джексън поднесе вчера уникално шоу за кеф на хилядите фенове в зала Универсиада.
Изявата на рапъра бе предхождана от здрав съпорт на диджеите Марти Джи, Станчо и Скил, като и от изпълненията на KNAS, Uli G и DVD. Малко след 21:00 часа Ice Cube вече бе готов да се гмурне в морето от хип-хоп емоции и да подари на родните фенове поредния незабравим концерт.

Още със стъпването си на сцената рапарът сякаш каза с поглед "днес ще станете свидетели на истинско шоу!". "Заканата" му не бе голословна и веднага бе покрита с подобаваща порция рими, примесени с фамозните ремикси на Dj Crazy Toones. Заедно с Ice Cube на сцената бе и Мс-то WC, който е част от групата на Cube Westside Connection.

Проектантът на WC & The Maad Circle също показа завидни умения и изля истински вулкан от рими, който бе подобаващо посрещнат с аплаузи от родната публика.
Заедно с WC Ice Cube разходи феновете през всички етажи на творчеството си като не подмина както парчетата от новия си албум, така и легендарните си стари хитове. Не бе пропусната класиката "It Was A Good Day" от албума "The Predator", както и "Straight Outta Compton", забранен в началото на 90-те години.

Ice Cube накара всички фенове да си спомнят и за останалите членове на легендарната група Niggaz With Attitude (N.W.A), като публиката скандираше заедно с него имената на Dr.Dre, DJ Yella, Mc Ren и покойния Eazy-E.

И в момента, когато феновете си мислеха, че са видели и чули всичко уникална демонстрация от страна на Dj Crazy Toones, подгря хита на Ice Cube - "We Be Clubbin" от саундтарака към филма "Петък". Към списъка с хитовете се присъедини и проектът на рапъра с WC - "Bow Down".

В края на уникалното шоу Ice Cube покани всички български фенове на следващите му концерти в Европа, за да продължи снощното шоу до края на турнето. Рапарът не пропусна и да се пошегува с родната публика като заяви, че има много общо с България, тъй като сестра му живеела в столицата ни. След кратко удивление у всички в залата обаче Ice Cube се усмихна и поясни, че тя се казва София и това го е накарало да почувства родната публика още по-близка.

Виж видео от концерта тук.
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини