17 °C

Промените в движението са приети от Комисията за безопасност на движението

Промени в движението на Първомай са обсъдени и приети на заседание на Комисия по безопасност на движението, в която участие са взели специалисти от Общинска администрация и представители на Районно управление на полицията – Първомай и Областно пътно управление.

Те са съобразени с препоръки и предписания, издадени от Полицията и с желанието и сигналите на граждани - пешеходци и шофьори.

Промяната, предизвикала най-бурна реакция е разрешаването за спиране на участъка от „Княз Борис I“ пред дългия блок. Досега там се паркираше въпреки забраната, а автомобилите пречеха на видимостта на идващите от улица „Васил Друмев“.

Комисията е взела под внимание желанието на живеещите в блока да могат да спират пред него, защото пространството, което ползват зад блока за паркинг, е с много дупки и на пръст. Знакът е преместен след уширенията за паркиране.

Спирането в посока Дебър, в този пътен участък, вече е забранено.

Голямата промяната, засягаща движението с предимство, е до баничарницата „Дядо Гошо“. Тя е съобразена с факта, че основният поток на движение е от „Бр. Миладинови“ - наляво по „Кочо Честименски“ и от „Кочо Честименски“ - надясно по „Бр. Миладинови“.

Улица „Бузлуджа“ става улица с предимство пред всички излизащи на нея улички – преместен е знакът „Стоп“ на кръстовището ѝ със „Спартак“, останал от временната организация на движението заради ремонта на жп линията.

Допълнителен знак забранява престоя и спирането по ул. „Димитър Благоев“ между „Орфей“ и „Стефан Стамболов“, защото спирането на автомобили в двете посоки е предпоставка за произшествия.

На кръстовището между „Малина“ и „Сливница“ вече има знак „Стоп“, а не „Внимание – пресичане на път с предимство“.

Заповедта е публикувана на сайта на общината, а повечето от решенията са посочени с мотиви.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Тъ
  ТЪГА
  9 -2
  11:21, 7 мар 2018
  Тъжно :)
 • 2
  Ме
  Мемо
  27 -2
  12:08, 7 мар 2018
  С една дума - официализираха тапата на входа на града и създадоха законни предпоставки за ПТП-та, за да угодят на нечии бизнес интереси, скрити зад исканията на живеещите в блока. А за целия град би било много по-добре просто да асфалтират паркинга зад блока... Това е една от хилядите дребни подробности, чрез които местните управници с тъпите си решения правят живота в тоя град непоносим.
  • St
   Star
   5 -8
   12:33, 7 мар 2018
   Радвам се,че ще мога да си паркирам пред блока.Особено като транспортирам болен човек и спреш,за да си го прибереш отнасяш фиш.Да би било чудесно да се асфалтира отзад,но то за улиците няма пари,а какво да говорим за паркинга.
  • Ме
   Мемо
   16 -1
   15:59, 7 мар 2018
   Цената на комфорта да паркират пред блока си 10 човека е за сметка на нервите и дискомфорта на останалите няколко хиляди шофьори в Първомай и всички гости на града. Затова и държавата е на това дередже - кефът на малцина се поставя далеч над интересите на мнозинството.
 • 3
  Да
  Даниел
  5 -5
  14:08, 7 мар 2018
  Благодаря за знака на ул. Димитър Благоев. Имаше нужда.

Хороскоп за 30.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
30 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
30 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
30 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
30 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
30 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
30 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
30 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
30 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
30 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
30 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
30 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
30 мар 2020
Последни новини