17 °C

Промените в движението са приети от Комисията за безопасност на движението

Промени в движението на Първомай са обсъдени и приети на заседание на Комисия по безопасност на движението, в която участие са взели специалисти от Общинска администрация и представители на Районно управление на полицията – Първомай и Областно пътно управление.

Те са съобразени с препоръки и предписания, издадени от Полицията и с желанието и сигналите на граждани - пешеходци и шофьори.

Промяната, предизвикала най-бурна реакция е разрешаването за спиране на участъка от „Княз Борис I“ пред дългия блок. Досега там се паркираше въпреки забраната, а автомобилите пречеха на видимостта на идващите от улица „Васил Друмев“.

Комисията е взела под внимание желанието на живеещите в блока да могат да спират пред него, защото пространството, което ползват зад блока за паркинг, е с много дупки и на пръст. Знакът е преместен след уширенията за паркиране.

Спирането в посока Дебър, в този пътен участък, вече е забранено.

Голямата промяната, засягаща движението с предимство, е до баничарницата „Дядо Гошо“. Тя е съобразена с факта, че основният поток на движение е от „Бр. Миладинови“ - наляво по „Кочо Честименски“ и от „Кочо Честименски“ - надясно по „Бр. Миладинови“.

Улица „Бузлуджа“ става улица с предимство пред всички излизащи на нея улички – преместен е знакът „Стоп“ на кръстовището ѝ със „Спартак“, останал от временната организация на движението заради ремонта на жп линията.

Допълнителен знак забранява престоя и спирането по ул. „Димитър Благоев“ между „Орфей“ и „Стефан Стамболов“, защото спирането на автомобили в двете посоки е предпоставка за произшествия.

На кръстовището между „Малина“ и „Сливница“ вече има знак „Стоп“, а не „Внимание – пресичане на път с предимство“.

Заповедта е публикувана на сайта на общината, а повечето от решенията са посочени с мотиви.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Тъ
  ТЪГА
  9 -2
  11:21, 7 мар 2018
  Тъжно :)
 • 2
  Ме
  Мемо
  27 -2
  12:08, 7 мар 2018
  С една дума - официализираха тапата на входа на града и създадоха законни предпоставки за ПТП-та, за да угодят на нечии бизнес интереси, скрити зад исканията на живеещите в блока. А за целия град би било много по-добре просто да асфалтират паркинга зад блока... Това е една от хилядите дребни подробности, чрез които местните управници с тъпите си решения правят живота в тоя град непоносим.
  • St
   Star
   5 -8
   12:33, 7 мар 2018
   Радвам се,че ще мога да си паркирам пред блока.Особено като транспортирам болен човек и спреш,за да си го прибереш отнасяш фиш.Да би било чудесно да се асфалтира отзад,но то за улиците няма пари,а какво да говорим за паркинга.
  • Ме
   Мемо
   16 -1
   15:59, 7 мар 2018
   Цената на комфорта да паркират пред блока си 10 човека е за сметка на нервите и дискомфорта на останалите няколко хиляди шофьори в Първомай и всички гости на града. Затова и държавата е на това дередже - кефът на малцина се поставя далеч над интересите на мнозинството.
 • 3
  Да
  Даниел
  5 -5
  14:08, 7 мар 2018
  Благодаря за знака на ул. Димитър Благоев. Имаше нужда.

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини