4 °C

Промените в движението са приети от Комисията за безопасност на движението

Промени в движението на Първомай са обсъдени и приети на заседание на Комисия по безопасност на движението, в която участие са взели специалисти от Общинска администрация и представители на Районно управление на полицията – Първомай и Областно пътно управление.

Те са съобразени с препоръки и предписания, издадени от Полицията и с желанието и сигналите на граждани - пешеходци и шофьори.

Промяната, предизвикала най-бурна реакция е разрешаването за спиране на участъка от „Княз Борис I“ пред дългия блок. Досега там се паркираше въпреки забраната, а автомобилите пречеха на видимостта на идващите от улица „Васил Друмев“.

Комисията е взела под внимание желанието на живеещите в блока да могат да спират пред него, защото пространството, което ползват зад блока за паркинг, е с много дупки и на пръст. Знакът е преместен след уширенията за паркиране.

Спирането в посока Дебър, в този пътен участък, вече е забранено.

Голямата промяната, засягаща движението с предимство, е до баничарницата „Дядо Гошо“. Тя е съобразена с факта, че основният поток на движение е от „Бр. Миладинови“ - наляво по „Кочо Честименски“ и от „Кочо Честименски“ - надясно по „Бр. Миладинови“.

Улица „Бузлуджа“ става улица с предимство пред всички излизащи на нея улички – преместен е знакът „Стоп“ на кръстовището ѝ със „Спартак“, останал от временната организация на движението заради ремонта на жп линията.

Допълнителен знак забранява престоя и спирането по ул. „Димитър Благоев“ между „Орфей“ и „Стефан Стамболов“, защото спирането на автомобили в двете посоки е предпоставка за произшествия.

На кръстовището между „Малина“ и „Сливница“ вече има знак „Стоп“, а не „Внимание – пресичане на път с предимство“.

Заповедта е публикувана на сайта на общината, а повечето от решенията са посочени с мотиви.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Тъ
  ТЪГА
  9 -2
  11:21, 7 мар 2018
  Тъжно :)
 • 2
  Ме
  Мемо
  27 -2
  12:08, 7 мар 2018
  С една дума - официализираха тапата на входа на града и създадоха законни предпоставки за ПТП-та, за да угодят на нечии бизнес интереси, скрити зад исканията на живеещите в блока. А за целия град би било много по-добре просто да асфалтират паркинга зад блока... Това е една от хилядите дребни подробности, чрез които местните управници с тъпите си решения правят живота в тоя град непоносим.
  • St
   Star
   5 -8
   12:33, 7 мар 2018
   Радвам се,че ще мога да си паркирам пред блока.Особено като транспортирам болен човек и спреш,за да си го прибереш отнасяш фиш.Да би било чудесно да се асфалтира отзад,но то за улиците няма пари,а какво да говорим за паркинга.
  • Ме
   Мемо
   16 -1
   15:59, 7 мар 2018
   Цената на комфорта да паркират пред блока си 10 човека е за сметка на нервите и дискомфорта на останалите няколко хиляди шофьори в Първомай и всички гости на града. Затова и държавата е на това дередже - кефът на малцина се поставя далеч над интересите на мнозинството.
 • 3
  Да
  Даниел
  5 -5
  14:08, 7 мар 2018
  Благодаря за знака на ул. Димитър Благоев. Имаше нужда.

Хороскоп за 30.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
30 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
30 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
30 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
30 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
30 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
30 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
30 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
30 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
30 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
30 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
30 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
30 ное 2020
Последни новини