2 °C

Промените в движението са приети от Комисията за безопасност на движението

Промени в движението на Първомай са обсъдени и приети на заседание на Комисия по безопасност на движението, в която участие са взели специалисти от Общинска администрация и представители на Районно управление на полицията – Първомай и Областно пътно управление.

Те са съобразени с препоръки и предписания, издадени от Полицията и с желанието и сигналите на граждани - пешеходци и шофьори.

Промяната, предизвикала най-бурна реакция е разрешаването за спиране на участъка от „Княз Борис I“ пред дългия блок. Досега там се паркираше въпреки забраната, а автомобилите пречеха на видимостта на идващите от улица „Васил Друмев“.

Комисията е взела под внимание желанието на живеещите в блока да могат да спират пред него, защото пространството, което ползват зад блока за паркинг, е с много дупки и на пръст. Знакът е преместен след уширенията за паркиране.

Спирането в посока Дебър, в този пътен участък, вече е забранено.

Голямата промяната, засягаща движението с предимство, е до баничарницата „Дядо Гошо“. Тя е съобразена с факта, че основният поток на движение е от „Бр. Миладинови“ - наляво по „Кочо Честименски“ и от „Кочо Честименски“ - надясно по „Бр. Миладинови“.

Улица „Бузлуджа“ става улица с предимство пред всички излизащи на нея улички – преместен е знакът „Стоп“ на кръстовището ѝ със „Спартак“, останал от временната организация на движението заради ремонта на жп линията.

Допълнителен знак забранява престоя и спирането по ул. „Димитър Благоев“ между „Орфей“ и „Стефан Стамболов“, защото спирането на автомобили в двете посоки е предпоставка за произшествия.

На кръстовището между „Малина“ и „Сливница“ вече има знак „Стоп“, а не „Внимание – пресичане на път с предимство“.

Заповедта е публикувана на сайта на общината, а повечето от решенията са посочени с мотиви.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Тъ
  ТЪГА
  9 -2
  11:21, 7 мар 2018
  Тъжно :)
 • 2
  Ме
  Мемо
  27 -2
  12:08, 7 мар 2018
  С една дума - официализираха тапата на входа на града и създадоха законни предпоставки за ПТП-та, за да угодят на нечии бизнес интереси, скрити зад исканията на живеещите в блока. А за целия град би било много по-добре просто да асфалтират паркинга зад блока... Това е една от хилядите дребни подробности, чрез които местните управници с тъпите си решения правят живота в тоя град непоносим.
  • St
   Star
   5 -8
   12:33, 7 мар 2018
   Радвам се,че ще мога да си паркирам пред блока.Особено като транспортирам болен човек и спреш,за да си го прибереш отнасяш фиш.Да би било чудесно да се асфалтира отзад,но то за улиците няма пари,а какво да говорим за паркинга.
  • Ме
   Мемо
   16 -1
   15:59, 7 мар 2018
   Цената на комфорта да паркират пред блока си 10 човека е за сметка на нервите и дискомфорта на останалите няколко хиляди шофьори в Първомай и всички гости на града. Затова и държавата е на това дередже - кефът на малцина се поставя далеч над интересите на мнозинството.
 • 3
  Да
  Даниел
  5 -5
  14:08, 7 мар 2018
  Благодаря за знака на ул. Димитър Благоев. Имаше нужда.

Хороскоп за 10.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
10 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Не си позволявайте да оставате длъжници някому. Изчистете дълговете си и ще отворите пътя на новостите пред себе си. Здравословно неразположение ще отшуми, но има още какво да направите за да се подобрите напълно. Телефонно обаждане ще ви зареди с приятни усещания за предстоящи събития.
10 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергетиката на деня ще ви въздейства мотивиращо и без да се щадите, ще дадете всичко от себе си в изпълнение на поети ангажименти и нови проекти. По свой начин, позитивно въздействащ, ще предадете от настроението си и на околните, от което ще се почувствате всички по-добре. Чрез спорт ще укрепите имунната система, духа и ще преборите стреса.
10 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Отдавна планирани мероприятия ще погълнат времето ви днес. Ако ви се наложи да свършите и чужда работа, не се дразнете, приемете, че вие ще направите това най-добре. Настроението ви е отлично, затова не позволявайте на дребните неща да ви пречат да се чувствате така. Роднини ще ви потърсят с покана за тържество.
10 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебните ви задължения днес изискват пълно отдаване, затова се заемете сериозно и работете концентрирано. Опитайте се да отклоните личните си ангажименти, близките ви ще ви разберат. Моментът е много подходящ както за реални резултати, така и за трупане на опит, затова не бива да го изпускате. Прекарайте вечерта в спокойна обстановка.
10 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Запазете спокойствие и потиснете раздразнението си, ако имате такова. Психическото ви състояние се отразява на околните, което се връща отново върху вас. Ще имате приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не потискайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.
10 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
10 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С точни и правилни действия ще се реализирате в службата и в бизнеса. Шанса да получите изгодни предложения е реален, ще влезнете в полезрението на високо стоящите. Не пропускайте да поискате своето, колкото и нескромно да се вижда на някои. Вечерта полейте успеха си в приятна обстановка.
10 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще инициирате среща, на която да обсъдите предстоящ проект или друга своя изява. В тази връзка ще търсите финансова подкрепа и по-често ще се допитвате до мнението на хора, запознати с материята. Не пренебрегвайте вътрешните си желания и слушайте сърцето си. Осигурете си повече спокойствие.
10 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете миролюбиви и не търсете спора на всяка цена, с компромиси ще стигнете по-далече. Ще реализирате бизнес-идея с човек, когото харесвате не само като бизнес-партньор. Внимавайте да не прекрачите границата на позволеното, от което да пострада и работата ви. С роднини ще планирате предстоящо събитие.
10 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
На занимаващите се активно с бизнес им се дава да реализират финансови сделки. Други ще засилят интереса си към сфера или друго проявление, с което да разширят дейността си, въпреки трудностите, които срещат. Хранете се балансирано и повишете физическата си активност, за да се чувствате в подходяща форма и сила на духа.
10 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Чувствате се спокойни и уверени в себе си. Твърдо сте убедени, че вървите по прав път и това е сигурен белег на предстоящия ви успех. Вашата интуиция едва ли ще ви излъже. В интимен план също няма от какво да сте недоволни.
10 дек 2019
Последни новини