Sony официално представи смартфоните Xperia XZ2 и Xperia XZ2 Compact

Компанията Sony Mobile Communications официално представи по време на събитието MWC 2018 в Барселона, което започна днес и ще продължи до 1 март, флагманския смартфон Sony Xperia XZ2 и неговата компактна вариация Xperia XZ2 Compact. Това са първите смартфони на Sony с дисплеи без странични рамки и с нов дизайн.

И двата смартфона разполагат с модерния към днешен ден дисплей без странични рамки, а скенерът за пръстови отпечатъци е разположен на задния панел. Рамата на устройството е направена от здрава и лека алуминиева сплав, а предният и задният панел са от закаленото стъкло Gorilla Glass 5.

Sony Xperia XZ2 е оборудван с 5,7-инчов IPS дисплей с резолюция 2160х1440 пиксела и съотношение на страните 18:9. Основата камера стъпва на фотосензора Sony IMX400 с резолюция 19 МР (f/1.8). Предната камера е с резолюция 5 МР. Камерата Motion Eye може да записва 4K HDR видео, а при Full HD може да заснема супер забавен каданс видео при скорост 960 кадъра в секунда.

Една от по-характерните особености на този смартфон е възможността за конвертиране в реално време на стандартното SDR видео в HDR видео. Тази технология се използва в телевизорите на компанията.

Телефонът се базира на новия процесор Qualcomm Snapdragon 845 и разполага с 4 GB оперативна памет, 64 GB флаш-диск и слот за microSD карти памет. Използва се 3180 mAh батерия с възможност за бързо зареждане, налична е поддръжката на безжично QI зареждане. Устройството работи под управлението на операционната система Android 8.0 Oreo.

Поддържа се работата на 2 SIM-карти, поставени са VoLTE и LTE Cat.18, Wi-Fi (802.11ac), Bluetooth 5.0 и GPS модули за безжична връзка, поддържа се NFC, наличен е USB 3.1 Type-C порт. Поставени са два качествени стерео говорителя, но няма 3,5 мм аудио гнездо. Реализирана е защита от прах и вода от клас IP65/68. Габаритните размери са 153 x 72 x 11,1 милиметра при тегло 198 грама.

Sony Xperia XZ2 Compact има 5-инчов дисплей с резолюция 2160х1080 пиксела, 2870 mAh батерия без безжично зареждане. Задният панел на този телефон е направен от поликарбонат. Габаритните размери са 135 x 65 x 12,1 милиметра при тегло 168 грама.

Sony обърна специално внимание на приложението 3D Creator, с чиято помощ е възможно създаването на 3D модели на обектите и на човешките лица с помощта на основната камера. Предната камера може да прави 3D автопортрети.

Предлагат се модели със сребрист, черен, зелен и розов цвята на корпусите и на двата телефона.

Продажбите на Sony Xperia XZ2 и Xperia XZ2 Compact започват следващия месец, а по време на анонса цените не бяха обявени.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини