Осмокласнички подаряваха сърца 14 февруари

Осмокласничките Марина Атанасова и Наделина Ташева изненадаха с мили подаръци гимназистите и учителите на ПГСС"Васил Левски" по случай вчерашния празник на влюбените. По време на второто междучасие те подариха сърчица сувенири, изработени от тях с подкрепата на учителката си Мария Банялиева, разказва училищният вестник „Ученически стандарт“. Двете момичета раздадоха 90 знака на любовта, за да напомнят, че тя трябва да тържествува и да прави по-добри отношенията между хората не само на 14 февруари.

Марина и Неделина бяха украсили изделията си с червено-бели панделки. Казаха, че са го направили, за да напомнят за идването на един от най-българските празници – 1 март. Тогава с червени и бели усукани нишки народът ни от векове чества здравата връзка между мъжкото и женското начало в природата, на която се крепи продължаването на живота.

Ден преди 14 февруари, след учебните часове, двете момичета са украсили и и входа към администрацията на училището, за да внесат празнично настроение в твърде забързаните в последно време делници.


Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини