25 °C

Синът на Киров организира разпродажба

Холдингът "Киров АД" ще прибегне до продажба на имущество, за да плати поискания откуп от 1 млн. евро за отвлечения си шеф Киро Киров. Най-вероятно това ще бъдат недвижими имоти, върху които няма залог, пише Стандарт.

Това е било решено на спешно заседание на петимата членове на Съвета на директорите на дружеството в понеделник. Сбирката е била ръководена от сина на похитения бизнесмен - Иван Киров, който е съдружник в холдинга.

Киров-младши дори потърсил помощ при столичния кмет Бойко Борисов. Вчера в 11 ч той влязъл на "Московска" 33, съобщиха очевидци.

Фамилията на похитения предприемач много трудно може да събере нужните пари, твърдят семейни приятели. Те отрекоха слуховете, че "Киров АД" разполага със скъпа яхта, която може да бъде бързо осребрена. Единственият плавателен съд, който се води на акционерното дружество, е италианска моторна лодка тип "Зодиак". Тя е дълга 7,5 метра и струва едва 30 000 евро.

На склад в дружеството може да има и някоя от лодките "Темпест", които са от същия клас, но цената им в Англия започва от 77 000 паунда. Киров стана представител на италианския производител "Капелли" и представи няколко модела на последния пловдивски панаир.

В същото време бордът на директорите е предприел мерки за ограничаване на щетите от изчезването на 70-годишния Киров.

В понеделник около обяд всички клиенти и контрагенти на фирмата са получили "кърваво" писмо. В него се дават гаранции, че фирмата погасява задълженията си, радва се на добро финансово състояние и може да изпълнява всички условия в подписаните вече договори.

Пак в понеделник обаче фирми, които са дали пари срещу залог на "Киров АД", са поискали официални справки от Агенцията по особените залози, за да се убедят, че договорките са скрепени и официално.

Справката била дълга 137 страници, твърдят източници на изданието. От нея става ясно кои са кредиторите, но не и колко е сумата на заемите.

"На практика това означава, че Киров постоянно е карал на кредит. Това е станало стил на живот, който обаче с настъпването на кризата води до фиаско", обясниха експерти.

Киров бил и сред лидерите във фирмите, печелели държавни конкурси за доставка, показва справка в регистъра за обществени поръчки. От 2005 г. насам холдингът е спечелил около 50 поръчки средно за около 100-150 000 лв. Има обаче конкурси и за 4,442 млн. лв.


Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 08.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще започне в добро настроение и без усилия ще привеждате в действие намеренията си. За повечето от вас те са свързани със семейството и дома. Ще се справите с възникнал проблем по-бързо, отколкото предполагате. Активността ви ще се засили, получавайки интересно предложение.
08 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Заниманията със спорт ще ви тонизират и заредят положително. Една емоционална връзка може да ви донесе разочарования, затова не хранете големи надежди. Погрижете се да разнообразите кулинарните си предпочитания.
08 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Освободете се от напрежението си, като потърсите развлечения сред природата. Близките ви очакват да подобрите отношението си към тях, най-вече партньора ви. Дайте си сметка, че с подобно поведение може само да загубите граденото до тук. Разговор с чужбина ще ви обнадежди. С приятели също ще изживеете спокойни часове навън.
08 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Приятелски срещи и развлечения ще ви помогнат да се разтоварите от тревожни мисли и стрес. От вас зависи да имате това, което искате. Борете се за любовта си и в същото време изисквайте от “партньора си” да направи своя избор. Приемете го, какъвто и да е той. Духовните практики биха ви помогнали да релаксирате пълноценно.
08 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви се отдава с лекота общуването днес. Но, запазете присъствие на духа, ако все пак ви се наложи да контактувате с неприятна за вас личност. Най-доброто, което можете да направите е да наложите дистанция. Близо сте до постигането на желаната цел. Остава малко време и аплодисментите ще са за вас.
08 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отдадени на служебната си работа, повечето от вас ще продължат и днес да се занимавате с текущите си задачи. За други денят е подготвил приятни изненади, или по-точно онези, които милеят за отдиха ви. Във връзка с начинание от обществен или личен характер трети ще тръгнат на път.
08 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Прекалено критично настроени сте към околните и това може да доведе до нежелателни последици. Овладейте навреме емоциите си, преди да е станало твърде късно. Подходяща терапия е усамотението, което със сигурност ще възвърне душевното ви равновесие. Ако имате възможност можете да задоволите своя прищявка, което също има благоприятен ефект.
08 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нека работата ви остане на заден план днес. Съсредоточете усилията в личните си дела. Едно пътуване ще промени основните ви ориентири, които дават облика на начина ви на живот. Някои от вас е много вероятно да срещнат човека, с който биха искали да прекарат остатъка от живота си. Не пропускайте шансовете си.
08 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се чувствате празнично и добре. Може би за това ви слънчево настроение ще допринесе една дългоочаквана вест. Децата очакват от вас повече внимание и нежност. Не проявявайте раздразнение, ако някой упорито се натрапва със съветите си. Отминете го с хладна усмивка. Интуицията ви ще ви помогне при една объркана ситуация.
08 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Посветете този ден на вашите близки, които отдавна имат нужда от вас. Опитайте се да се освободите от насъбралото се напрежение и да прекарате спокоен ден в домашна обстановка. Можете да разчитате на помощта на семейството си за свое хрумване. Вероятно ще се окаже особено прогресивна идеята ви.
08 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате много нови планове за следващите дни, но ще е най-добре ако днес отделите повече време за почивка. Ваш приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Не пропускайте възможността да прекарате приятно сред нови и интересни хора. Вниманието ви е привлечено от очарователна личност, представител на знаците Близнаци и Везни.
08 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Усещате прилив на енергия, а и денят ще е приятен за вас, защото е свързан с доста изненади. Очаква ви среща с приятели, която ще ви наведе на мисълта, че има много начини човек да се чувства доволен от живота. Размислите ще ви изпълват с оптимизъм и очаквания. При някои от вас ще се появят засилени желания за брак.
08 авг 2020
Последни новини