0 °C

Синът на Киров организира разпродажба

Холдингът "Киров АД" ще прибегне до продажба на имущество, за да плати поискания откуп от 1 млн. евро за отвлечения си шеф Киро Киров. Най-вероятно това ще бъдат недвижими имоти, върху които няма залог, пише Стандарт.

Това е било решено на спешно заседание на петимата членове на Съвета на директорите на дружеството в понеделник. Сбирката е била ръководена от сина на похитения бизнесмен - Иван Киров, който е съдружник в холдинга.

Киров-младши дори потърсил помощ при столичния кмет Бойко Борисов. Вчера в 11 ч той влязъл на "Московска" 33, съобщиха очевидци.

Фамилията на похитения предприемач много трудно може да събере нужните пари, твърдят семейни приятели. Те отрекоха слуховете, че "Киров АД" разполага със скъпа яхта, която може да бъде бързо осребрена. Единственият плавателен съд, който се води на акционерното дружество, е италианска моторна лодка тип "Зодиак". Тя е дълга 7,5 метра и струва едва 30 000 евро.

На склад в дружеството може да има и някоя от лодките "Темпест", които са от същия клас, но цената им в Англия започва от 77 000 паунда. Киров стана представител на италианския производител "Капелли" и представи няколко модела на последния пловдивски панаир.

В същото време бордът на директорите е предприел мерки за ограничаване на щетите от изчезването на 70-годишния Киров.

В понеделник около обяд всички клиенти и контрагенти на фирмата са получили "кърваво" писмо. В него се дават гаранции, че фирмата погасява задълженията си, радва се на добро финансово състояние и може да изпълнява всички условия в подписаните вече договори.

Пак в понеделник обаче фирми, които са дали пари срещу залог на "Киров АД", са поискали официални справки от Агенцията по особените залози, за да се убедят, че договорките са скрепени и официално.

Справката била дълга 137 страници, твърдят източници на изданието. От нея става ясно кои са кредиторите, но не и колко е сумата на заемите.

"На практика това означава, че Киров постоянно е карал на кредит. Това е станало стил на живот, който обаче с настъпването на кризата води до фиаско", обясниха експерти.

Киров бил и сред лидерите във фирмите, печелели държавни конкурси за доставка, показва справка в регистъра за обществени поръчки. От 2005 г. насам холдингът е спечелил около 50 поръчки средно за около 100-150 000 лв. Има обаче конкурси и за 4,442 млн. лв.


Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се по-сериозно към здравето си днес. Предразположени сте към простудни заболявания и е наложително да вземете мерки, за да ги избегнете. Предложение за светско събитие може да разнообрази деня ви. Не отивайте с прекалено големи очаквания, за да не останете разочаровани. Непукизмът ви може доста да поизнерви обстановката у дома.
26 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви се очертава като успешна днес. Ще срещнете колебания в човек, на когото досега сте разчитали, и това може да ви притесни. Имате идеи, които заслужават вниманието на околните и те ще ги оценят по достойнство. Бъдете по-търпеливи, когато се опитвате да разрешите личен въпрос.
26 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте убедени в правотата на аргументите си, не се страхувайте за общите решения, защитавайте до край интересите си. В обкръжението ви ще се появи нова личност, която ще ви очарова с интелект и артистично присъствие. Необвързаните ще изживеят романтична връзка, за някои преминаваща и в брак.
26 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вечерта имате среща, мисълта за която ще поддържа настроението ви добро през целия ден. Успявате да постигнете голяма част от намеренията си, но въпреки това продължавате да се ангажирате с нови нелеки въпроси. Дайте си почивка за момент, за да успеете да бъдете наистина пълноценни, когато дойде момента.
26 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Повечето от вас днес ще се занимават с въпроси, свързани с близки роднини. Поели сте ангажименти, който трябва да изпълните дори в последния момент да ви се наложи да свършите нещо друго. Запазете спокойствие обаче, скоро ще се радвате на благоприятни позиции. В личен план ви очаква нещо незабравимо, а вие можете да направите така че то да остави трайна следа не само у вас.
26 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С точни и навременни действия днес успявате да се справите с нещо, което ви притеснява от доста време. Хората около вас ще ви бъдат наистина благодарни за нещата които вършите. Независимо от решението, което взима ваш близък по личен въпрос, опитайте се да го приемете и да го подкрепите. Бъдете сигурни, че той ще оцени жеста ви.
26 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не пренебрегвайте себе си, когато обещавате или се стараете да сте в услуга на някого. Добрите ви взаимоотношения с околните не изключват възможността да се възползвате и вие от тях. Дамите ще се радват на нова придобивка, която ще повиши настроението им и ще подчертае очарованието им.
26 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загрижени за финансите си, ще търсите нови начини за справяне с кризата. Прагматично ще проявите интерес към човек, с когото сте имали връзка в миналото, но най-вече заради добрите му позиции сега. Полезно е да признаете поне пред себе си несправедливото си отношение към него тогава, за да не повторите грешката си отново.
26 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Въпреки усилията ви не всичко ще се развива според очакванията ви. Съюзете се с хора, които имат добри познания по интересуващите ви въпроси и заедно работете по решаването им. Така по-бързо ще стигнете там, за където сте тръгнали. Същевременно с това не преувеличавайте значимостта на проблемите си, а намерете време и за почивка.
26 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изчистите вътрешните си притеснения, ако говорите открито за тях с хората, които ви ги създават. Покажете широко скроената си природа, не издребнявайте и не позволявайте да ви владеят емоциите. Нужен ви е здрав разум, такъв, какъвто винаги сте показвали. Търсете компанията на по-весели и усмихнати хора.
26 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Динамичен ден за вас, скъпи Водолеи. Сами ще се ангажирате с много неща едновременно, и само вроденото ви чувство за отговорност ще ви дава сили да ги свършите. Не си създавайте сами напрежение, а помислите и за почивка. Няма да ви липсва внимание и нежност от хората, които ви обичат.
26 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Домашни ангажименти ще отнемат по-голяма част от времето на някои от вас. Става дума за промени, които отдавна търсите. Не бързайте да давате оценка за някого, изчакайте и няма да сгрешите. Поговорете с него и едва тогава преценете действията му. Ще се изненадате много, когато разберете как стоят нещата. Да бъдете арбитри никак не е лесно.
26 яну 2020
Последни новини