Фидел Беев се разболя за делото си

Депутатът чака последната си присъда

Болест на депутата от ДПС Фидел Беев отложи процеса за длъжностно престъпление, който се води срещу него в Софийския градски съд. Делото е към края си и остава единствено да се изслушат последните свидетели. При положение, че страните в процеса нямат нови искания, може да се стигне до пледоарии и да се чака присъда.

Причина за поредното отлагане на проточилото се трета година дело е болничен лист, според който Беев се нуждае от домашно лечение до 6 май. Прокуратурата поиска да бъде направена проверка на болничния документ. Според заместник-градския прокурор на София Роман Василев, болничен лист за повече от 5 дни може да издаде единствено медицинска комисия. Василев допълни, че ще бъде проверена и болницата, която е издала документа, както и лекаря, който го е разписал. При установена нередност от страна на медиците, срещу тях може да бъде образувано досъдебно производство.

Фидел Беев е подсъдим, за това, че като кмет на Велинград през 2004 г. той е доставял горива на общински детски градини от собствената си фирма СД "Братя Бееви" на обща стойност 142 240 лв. Фирмата не е спечелила обществена поръчка, а общинската хазна е ощетена с 16 352 лв. заради по-високите цени, на които е доставял горива Беев.

Това е последното от трите дела срещу Беев. Той беше глобен за това, че е нанесъл побой над младеж, който набедил, че краде гориво от една от бензиностанциите му в Пазадржик. Депутатът бе обвинен и за това, че не е декларирал доходи в размер на 43 хиляди лева и данъчни задължения в размер на 27 хиляди лева. На 2 април Беев бе оправдан от СГС, след като магистратите прецениха, че Той е внесъл както данъците, така и лихвите по тях. Петорната съдебно-счетоводна експертиза пък показа, че Беев дори е внесъл повече пари, отколкото са били изхарчени за периода, посочен от прокуратурата.

Делото за горивата влезе в Пазарджишкия окръжен съд през март 2005 г., но три пъти бе отлагано по вина на Беев. После той бе избран за депутат и процесът бе спрян заради имунитета му. След като главният прокурор Борис Велчев му свали имунитета през април 2006 г., делото тръгна отново в СГС.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини