16 °C

Експерти от три институции проверяваха сигнал за бяла пяна по река Мечка

Изображение 1 от 3

  Експерти от три институции - РИОСВ – Пловдив, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ и Регионалната лаборатория на ИАОС провериха подадения вчера сигнал за замърсяване на река Мечка в района на Първомай. Информацията за силно замърсена река, по която плува огромно количество миризлива бяла пяна бе подаден  около 14 часа.

  Екипът за извършване на проверката е сформиран незабавно след получаване на сигнала, съобщават от Пресцентъра на РИОСВ. Обходени бяха участъците около моста на квартал Дебър и между Любеново и устието на река Мечка, за да се установят причините за замърсяването. Взети бяха водни проби за анализ. Очаква се информация за резултатите от проверката. Служителите на еко инспекцията бяха придружавани от репортера на parvomai.net и Георги Атанасов – един от подателите на сигнала.

  По време обхода, експертите обясниха, че замърсяването не може да бъде причинено от нарочените млекопреработвателни фирми. „Елит“ са със запушени от много време тръби и не изливат отпадъчни материали в реката. „Бор чвор“ са редовно проверявани, правени са редица внезапни проверки, включително и в неработни дни, изследванията на отлаганията по дъното в района на фирмата не показват там да се извършва замърсяване. Пречиствателната станция работи.

  В същото време по реките Мечка и Тополовска има разположени много малки стопанства и ферми. Не веднъж са правени предписания Общинска администрация да се заеме с проверки и да установи кой от собствениците не спазва Закона и изхвърля отпадъци в реката. Проблем е и това, че село Леново е част от друга община, а замърсителите може да са разположени и там.

  След подаден по телефона сигнал, обход по реката е направен и от общинските служители, които не са установили замърсяване около Дебър и не са успели да проследят откъде е възможно да попаднат в реката тези отпадъци.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (12)

  • 1
   12
   12354
   8 0
   10:27, 7 фев 2018
   Замърсяване има замърсители няма!
  • 2
   Пи
   ПИТАГОР
   8 -5
   11:19, 7 фев 2018
   Прави са иекспертято те са специалисти и за тва зимат заплати и нещо от горе. Ни съ виновни мандрите те отдавна ни изхвърлят отпадаците те просто ги прудават на людето. Според мен без да съм специалист в екологията но все пак специалист в математиката чисто аритметично рибите и речните жиуотня сами са виновни за това замърсяване даже те може би са го предизвикали. Спуред мен тая бяла пяна е следствие на множество оргазми на мъжки екземпляри от животни които жувеят в ряката. Също затруднение по идентифицирането на източника на замърсяване ще се окаже и късното сезиране на органите които ако бяха сезирани в момента на замърсяването щяха да определят източника и да накажат сурово виновника. Затва пърумайци нимой спете ами сички да идат на ряката и да дават денонощно караул и ха са е запенила вендага да убадят на ангу фитлето или органите
  • 3
   54
   543
   4 -4
   12:33, 7 фев 2018
   Млъкни бе Питагор!П............ст гаден!4
  • 4
   Пи
   ПИТАГОР
   6 -2
   12:42, 7 фев 2018
   Що да не пиша
  • 5
   Пи
   ПИТАГОР
   9 -4
   12:43, 7 фев 2018
   За ко да мълча яз ви казвам истината ве ме карате да мълча. Нимога и няма да мълча докато мечка ряка тече запенена и ангу фитлето органите и органите на ангу и фитлето не правят нищо. Само една мечка ряка ни остана и ве и нея искате да съсипете после викате зако младите бягали ам ей за тва. Младите няма веке къде да идат една каракуда да си фанат в тия запенени води. Нема къде лятото да идат да се полюбят ей така романтично щото цялата ряка е в боклуце и за тва нема да има и дяця. А ве искате да мълча ниможе. Ся ангу като люби разни из кабинетите на общинътъ може ама за хората и фиганите само една ряка остана и общинътъ я сасипа. И призувавам накрая тия дето се представляват за мен да не го правят щото ни могът да бъдат като мен.
  • 6
   Ше
   Шерлок Холмс
   6 -3
   13:44, 7 фев 2018
   Очевидно от страна на инстуитуциите няма воля за залавяне на извършителя. Това не се случва за пръв път!!Начинът да се разбере кой е, е да се изследва замърсителя като химичен състав и да се направи разследване кои са потенциалните извършители, които боравят с такива препарати. Да се ограничи кръга на заподозрените и да се извършат необходимите следствени процедури - разпити, проверки... Доколкото виждам от снимките, пяната се е отекла. Взетите проби вероятно ще са с ниска концентрация на замърсяващите вещества. И това ще е оправдание пак да не е ясно какво се е изляло в реката! Затова следващия път който види пяна - да пълни в туба и да носи в РИОСВ навреме! И наместо да висите по кафенетата - агитка пред общината до резултат!
   • 12
    123
    4 0
    19:53, 7 фев 2018
    Българинът е казал: Докато умните се наумуват ,лудите се налудуват. Каквото и да се пише тук е чисто по хавата си ,защото просто няма желание у тези, които трябва да я свършат проверката и съответно наказанието на извършителя .Знае се кой е ,но той е наш човек и плаща пари на който трябва, за да върши нарушенията и за изборите .Този факт е по -важен от всичко друго-природа ,здраве на хората и т.н.
  • 7
   Пи
   ПИТАГОР
   5 -4
   13:54, 7 фев 2018
   Съгласен съм напълно с добрия стар господин холмс само искам да добавя че освен разпити проверки трябва да има и мъчения за да може да се постигне добър резултат а ако е необходимо и колоноскопия на ангу и фитлето и сичко жъ си дойде на мястото. Няма нужда от изследване на състава на водата там жъ ви излъжат тва ни е кът на филмето. Затва денонощен караул трябва да има на ряката както казах и пълнене в туби както каза холмс ако някой иска може и вкусов анализ да направи.
  • 8
   54
   543
   3 0
   16:58, 7 фев 2018
   Питагор,бързо бягай с туби в ръце до реката!И да не си мръднал от
   там докато не се запени!И без това нямаш никаква работа!
  • 9
   12
   123
   3 0
   22:36, 7 фев 2018
   Питагор е Джендър за това така мисли
  • 10
   Пи
   ПИТАГОР
   4 -2
   09:41, 8 фев 2018
   Ъм жендър съм къв да съм по добре жендър от колкото неосъзнат фомосексуалист. Не в пърумай всички сме жендъри от тая вода дет пием и от тоя въздух дет дишаме други ни мойм да сме за тва свиркай си и се чеши по фуя и кутката едновременно.
  • 11
   Чи
   Чифликчия
   1 0
   12:55, 11 фев 2018
   А кой трябва да провери и да хване този,който в петък изтрови всички кучета в село Добри дол-Чихфлика и сега всеки може да влезе вкойто си иска дом и да праи какото си иска....бабите........

  Хороскоп за 02.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Натовареността ви е очевидна, но не е причина да сте недружелюбни с околните. Търсете подкрепата им, за да се справите с всичко, което имате, като програма и ще подобрите атмосферата в дома и на работното място. Приятелите ще ви бъдат емоционална опора и това ще стопли душата ви.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приятен ден за много от вас. Интересни срещи и договорености за бъдещи занимания. Ще срещнете подкрепа, с която ще се даде ход на бъдещ проект. Наистина ще има известен риск, но за това пък резултата е обещаващ. Доброто ви настроение ще радва другите и ще създава добра атмосфера. Вълнуващи любовни мигове.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще отделите повече време за себе си и по-малко на другите. И това ще ви спаси от конфликти и излишен разход на енергия. Въздържанието от самоинициативи, храна и изкушения ще ви помогне да изчистите мислите и тялото си от излишния товар. В семейството ще обсъждате предстоящи задачи.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е да ви се наложи да се занимавате с нетрадиционни за вас дейности, но това едва ли ще ви притесни. Вие сте от хората, на които околните разчитат по важни въпроси, и няма да ги разочаровате. Намирате изход от заплетена ситуация. Не се заемайте с твърде много дейности едновременно.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Със самочувствието си на успели хора ще въздействате позитивно на околните, насърчавайки ги към развитие. Вие на свой ред ще повишите темпото, за да свършите повече задачи днес. С добра енергията и настроение ще привличате мислещите и можещите около себе си. Обединените ви усилия ще помогнат на много хора да подобрят живота си.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Многото ви ангажименти днес няма да пречат на дружелюбното ви отношение към всички, с които животът ви среща. Добре свършената ви работа или някой, когото обичате ви зареждат с енергия и добри очаквания. Очертаващо се повишение в службата или смяна на работното място повишават вълненията, но вие сте свикнали.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Говорете за всичко, което мислите и ви смущава, това е начина за бъдете разбрани и да живеете в мир със себе си. Ще изясните позициите си и синхронизирате действията си с околните, избягвайки недоразумения и грешки. Не спирайте да искате и да търсите най-доброто за себе си.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е приятен и днес работата няма да ви се струва тежка. Предстоят ви срещи с хора, които са наясно с проектите ви и чиято компания едва ли ще бъде натоварваща. Доброто разбирателство ще се окаже много необходимо за в бъдеще и от тази гледна точка днешният ден е наистина ползотворен. Не пренебрегвайте семейството си.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С добри намерения сте днес, да приключите делова задача или да придвижите друга напред. Няма да ви липсват финанси, за да организирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора. Радостна вест.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Отдадени на работа често пропускате общуването с децата и близките ви хора. От времето с тях получавате всичко онова, което не може да се купи с пари. Не пренебрегвайте и личните си нужди, погрижете се за себе си. Слушането на тиха, приятна музика ще ви зареди с енергията и ще повиши вибрациите ви, извеждайки ви на по-високо духовно ниво.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Повишените ви разходи от последните дни ще изострят сетивата ви и ще ви подтикнат да търсите допълнителни начини за подпомагане на бюджета. Ако имате свой бизнес не прехвърляйте от собствените си отговорности върху подчинените си, за да сте спокойни за изпълнението на задачите.
  02 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Без да жалите себе си с готовност ще се включите в подготовката на мероприятие от по-голям мащаб. Откритостта ви ще ви донесе предимство и ще получите изгодно предложение. Отнасяйки се с доверие към другите, ще се радвате на внимание и повече споделени мигове. На хоризонта се появява нов човек за вас, връзката ви с когото предстои.
  02 юни 2020
  Последни новини