9 °C

Кметът отвръща на удара

Позицията на кмета на община Първомай Ангел Папазов за проверката на Специализираната прокуратура е категорична –място за притеснения няма. Нормално е да се правят проверки и това е начин да докаже правотата си.

На поставените от общинския съветник Христо Вълчев въпроси, отговаря чрез посочени решения и документи:

С решение № 530 от 27.03.2015г., прието по Протокол № 47, Общински съвет гр. Първомай е дал съгласие за закупуване на два броя специализирани сметосъбирачни автомобили – втора употреба, на обща стойност до 320 000 /триста и двадесет хиляди/ лева от натрупаните средства от отчисленията по чл. 20 от Наредба № 7 от 19.12.2013 г. за реда и начина за изчисляване и определяне размера на обезпеченията и отчисленията, изисквани при депониране на отпадъци, издадена от министъра на околната среда и водите, обн., ДВ, бр. 111 от 27.12.2013 г..

В изпълнение на приетото решение през месец март на 2016г. е обявена открита процедура по ЗОП за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Доставка чрез закупуване на два броя специализирани автомобили за сметосъбиране и сметоизвозване (втора употреба)” с прогнозната стойност на поръчката – 266 666 /двеста шестдесет и шест хиляди шестстотин шестдесет и шест/ лева без ДДС. Финансовите средства, с които следва да бъде заплатена извършената доставка, представляват натрупани отчисления по чл.20 от Наредба № 7/19.12.2013г. за реда и начина за изчисляване и определяне размера на обезпеченията и отчисленията, изисквани при депониране на отпадъци /обн. ДВ, бр.111/27.12.2013г./ и подлежат на одобрение от страна на РИОСВ – Пловдив. В процедурата е заложено условие, че в случай на неосигурено финансиране, поради неодобрение на средствата от страна на РИОСВ – Пловдив, възложителят прекратява договора без предизвестие, като не дължи обезщетение на изпълнителя.

Като при обявяване на процедурата, така и след издаване на решението за класиране на участниците и определяне на изпълнител на обществената поръчка, няма постъпили жалби от заинтересовани лица, относно законосъобразността на обявената и проведена процедура.

След подписване на договора за изпълнение на възложената поръчка на основание чл.25 от Наредба № 7/19.12.2013г. за реда и начина за изчисляване и определяне размера на обезпеченията и отчисленията, изисквани при депониране на отпадъци, през месец юни на 2016 г. е подадено заявление до РИОСВ гр.Пловдив, съдържащо искане за разходване на средствата от натрупаните отчисления по чл.20 от Наредбата с цел закупуване на два броя специализирани автомобили за сметосъбиране и сметоизвозване за нуждите на община Първомай. Към заявлението е приложен и сключеният в резултат на проведената обществена поръчка договор. Във връзка с направеното искане, с Решение № 09-УО-18/22.06.2016 г., подписано от директора на РИОСВ гр.Пловдив, е разрешено предоставянето на събраните финансови средства именно за закупуване на два броя специализирани автомобили за сметосъбиране и сметоизвозване за нуждите на община Първомай.

Покупката на специализираните автомобили не е заложена в инвестиционната програма към началния бюджет на община Първомай за 2016 г., а средствата за осъществяването й са отразени като служебна корекция в приходната и разходната част на общинския бюджет след одобрението и получаването им като целеви средства от РИОСВ гр.Пловдив. Същите са отчетени в разходната част на бюджета и в инвестиционната програма към 31.12.2016 г. за закупуване на два броя специализирани автомобили за сметосъбиране и сметоизвозване за нуждите на община Първомай. 

Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Об
  обир по сряд бял ден
  22 -8
  17:06, 5 фев 2018
  От отговора на кмета става ясно ,че няма отговор и ,че поздравленията за Свети Валентин- "Ще те грабна...-като Ангу-обществена- поръчка" са най-харесвани.
 • 2
  Пи
  ПИТАГОР
  15 -10
  19:57, 5 фев 2018
  Ако тва дето ангу е написал е вярну айзък за христовата диплома за юрист и айзък дето е дрямал в тоя местен парламент. В това писание и за един ученик от мту-то ще му стане ясно че чисто лугически общинътъ не дава кинти а само подготвя обществената поръчка и си измива ръките с риосв които дават кинтите демек класическа безотговоност единия пише нещо другия дава кинтите и спец прокуратурата айзък и за нея да гони михаля.
 • 3
  По
  Пояснител
  19 -3
  22:07, 5 фев 2018
  Ала-бала... Имитацията на законосъобразност е доста прозрачна. Няма кой да се върже. П....май ще бъде септември.... скоро.
 • 4
  Ко
  КОЙ
  16 -4
  08:56, 6 фев 2018
  Анго кво съ прайш на ощипан? Кой подписа? Кой го нагласи така че нашето царче да спечели?Ти.Много думи и нищо съществено. Отвърнал на удара!? Както казват анадолските му ортаци - ДА ,ДА , АМА НЕ.
 • 5
  Им
  има
  6 -1
  17:32, 6 фев 2018
  Мълчанието на агнетата - първомайски. Цензура.СТРАХ. Смях!
 • 6
  Не
  Не
  6 0
  17:43, 6 фев 2018
  С фирмата, с която е сключен договора коя е? Може ли да се разбере?
 • 7
  Де
  Десо стресо
  0 0
  13:34, 9 фев 2018
  Там там , тадам , там тада там та да , та та та та та тат та ат а ... In a galaxy far far away the empire strikes back..

Хороскоп за 15.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще е наситен на интересни занимания, зареждащи ви с положителни емоции. Природата също ще ви въздейства отпускащо и позитивно, не я пренебрегвайте. Здравословните проблеми е добре да се решават, търсейки съвет от специалист, а не по свое хрумване. Денят е благоприятен и за реализация на повече от идеите ви.
15 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Добронамерени сте към всички около вас и днес ще усетите ответните реакции на околните, които няма да останат безучастни към проблемите ви. На ваше разположение ще бъдат дори хора, които не познавате толкова добре и е възможно това леко да ви озадачи. Хората просто ви харесват и им се иска да ви помогнат. Очаквайте благоприятно разрешение на интимен въпрос.
15 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предвидливостта ви е впечатляваща и ви спестява много разочарования. Благодарение на нея и разума си ще се окажете подготвени за нещата, които ви предстоят. Ако все пак нещо ви притеснява, потърсете подходящия човек, с когото да споделите болката си. Ще ви олекне на душата и по-бързо ще намерите решението му.
15 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е днешният ден да не е от най-приятните ви напоследък. С повече усилия ще изпълнявате рутинните си задачи. Ще ви занимават мисли свързани с бъдещото и личния ви живот. Успявате да намерите разрешение на отдавна занимаващ ви проблем. Усилията ще бъдат възнаградени, а вечерта прекарана с любимия човек е най-добрият завършек на деня.
15 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
За да решите въпросите, които ви притесняват си осигурете малко спокойствие. Нуждаете се от него и заради самите вас. Развлечения с приятели – излет в планина, ремонтна дейност или риболов са сред възможните алтернативи за деня. Нещата ви се нареждат, а неприятностите бягат от вас.
15 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви срещне с някого, интереса ви към когото е силен. Може да се сближите и опознаете повече, но преценете дали това е желанието ви. Не пренебрегвайте текущите си задачи, съдбата ви е подготвила приятна изненада. Усилията, които полагате дават резултат и скоро ще се радвате на придобивките си.
15 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
В добро състояние на духа сте и ще останете незасегнати за вълнения и емоционални натоварвания. Ако можете излезте сред природата, или поне между приятни за вас хора. Разчитайте повече на себе си. Знаете как се прави това, живота ви е предлагал не един и два такива моменти.
15 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Разширете кръгозора си и не гледайте едностранчиво на събитията покрай вас. С емоционалните си и прибързани действия само бихте усложнили нещата. Приведете се в нужната форма и си наложете добро поведение, очакват ви добри попадения. Те ще ви дадат сили и ще ви насочват към по-практични действия.
15 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За работа винаги има време, но днес дайте свобода на фантазиите си. И вие, и околните ще останете доволни, а и ще помогнете на онези, които търсят промяна. Всички нови начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
15 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Спокоен, изпълнен с ведро настроение ден. Може би сега е момента да обърнете повече внимание на семейството и дома си, и да си починете от външни контакти. Поговорете с любимия човек, помогнете му да се справи с проблемите. Не очаквайте да получите парите си, ако днес ги дадете на заем.
15 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Чувствате се чудесно днес и ще ви се иска да се занимавате с нещо полезно и разтоварващо едновременно. Околните ще приемат добре ваша идея, която ви вълнува от доста време и ще подкрепят начинанията ви. Любими занимания ще ви откъснат от мисли, свързани с работата ви или с неща, които не ви се иска да вършите в момента. Обърнете внимание на човека до себе си.
15 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ви ще е изпълнен с емоции и събития. Обичате предизвикателствата и ще започнете нещо, което не сте правили досега. Възможно е да имате късмет при хазартни игри, но бъдете умерени и не прекалявайте. Ще се забавлявате. Обичате да давате, да помагате с желание и от сърце, и това не остава скрито от съдбата. Очаквайте бързи придобивки.
15 дек 2019
Последни новини