24 °C

Кметът отвръща на удара

Позицията на кмета на община Първомай Ангел Папазов за проверката на Специализираната прокуратура е категорична –място за притеснения няма. Нормално е да се правят проверки и това е начин да докаже правотата си.

На поставените от общинския съветник Христо Вълчев въпроси, отговаря чрез посочени решения и документи:

С решение № 530 от 27.03.2015г., прието по Протокол № 47, Общински съвет гр. Първомай е дал съгласие за закупуване на два броя специализирани сметосъбирачни автомобили – втора употреба, на обща стойност до 320 000 /триста и двадесет хиляди/ лева от натрупаните средства от отчисленията по чл. 20 от Наредба № 7 от 19.12.2013 г. за реда и начина за изчисляване и определяне размера на обезпеченията и отчисленията, изисквани при депониране на отпадъци, издадена от министъра на околната среда и водите, обн., ДВ, бр. 111 от 27.12.2013 г..

В изпълнение на приетото решение през месец март на 2016г. е обявена открита процедура по ЗОП за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Доставка чрез закупуване на два броя специализирани автомобили за сметосъбиране и сметоизвозване (втора употреба)” с прогнозната стойност на поръчката – 266 666 /двеста шестдесет и шест хиляди шестстотин шестдесет и шест/ лева без ДДС. Финансовите средства, с които следва да бъде заплатена извършената доставка, представляват натрупани отчисления по чл.20 от Наредба № 7/19.12.2013г. за реда и начина за изчисляване и определяне размера на обезпеченията и отчисленията, изисквани при депониране на отпадъци /обн. ДВ, бр.111/27.12.2013г./ и подлежат на одобрение от страна на РИОСВ – Пловдив. В процедурата е заложено условие, че в случай на неосигурено финансиране, поради неодобрение на средствата от страна на РИОСВ – Пловдив, възложителят прекратява договора без предизвестие, като не дължи обезщетение на изпълнителя.

Като при обявяване на процедурата, така и след издаване на решението за класиране на участниците и определяне на изпълнител на обществената поръчка, няма постъпили жалби от заинтересовани лица, относно законосъобразността на обявената и проведена процедура.

След подписване на договора за изпълнение на възложената поръчка на основание чл.25 от Наредба № 7/19.12.2013г. за реда и начина за изчисляване и определяне размера на обезпеченията и отчисленията, изисквани при депониране на отпадъци, през месец юни на 2016 г. е подадено заявление до РИОСВ гр.Пловдив, съдържащо искане за разходване на средствата от натрупаните отчисления по чл.20 от Наредбата с цел закупуване на два броя специализирани автомобили за сметосъбиране и сметоизвозване за нуждите на община Първомай. Към заявлението е приложен и сключеният в резултат на проведената обществена поръчка договор. Във връзка с направеното искане, с Решение № 09-УО-18/22.06.2016 г., подписано от директора на РИОСВ гр.Пловдив, е разрешено предоставянето на събраните финансови средства именно за закупуване на два броя специализирани автомобили за сметосъбиране и сметоизвозване за нуждите на община Първомай.

Покупката на специализираните автомобили не е заложена в инвестиционната програма към началния бюджет на община Първомай за 2016 г., а средствата за осъществяването й са отразени като служебна корекция в приходната и разходната част на общинския бюджет след одобрението и получаването им като целеви средства от РИОСВ гр.Пловдив. Същите са отчетени в разходната част на бюджета и в инвестиционната програма към 31.12.2016 г. за закупуване на два броя специализирани автомобили за сметосъбиране и сметоизвозване за нуждите на община Първомай. 

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Об
  обир по сряд бял ден
  22 -8
  17:06, 5 фев 2018
  От отговора на кмета става ясно ,че няма отговор и ,че поздравленията за Свети Валентин- "Ще те грабна...-като Ангу-обществена- поръчка" са най-харесвани.
 • 2
  Пи
  ПИТАГОР
  15 -10
  19:57, 5 фев 2018
  Ако тва дето ангу е написал е вярну айзък за христовата диплома за юрист и айзък дето е дрямал в тоя местен парламент. В това писание и за един ученик от мту-то ще му стане ясно че чисто лугически общинътъ не дава кинти а само подготвя обществената поръчка и си измива ръките с риосв които дават кинтите демек класическа безотговоност единия пише нещо другия дава кинтите и спец прокуратурата айзък и за нея да гони михаля.
 • 3
  По
  Пояснител
  19 -3
  22:07, 5 фев 2018
  Ала-бала... Имитацията на законосъобразност е доста прозрачна. Няма кой да се върже. П....май ще бъде септември.... скоро.
 • 4
  Ко
  КОЙ
  16 -4
  08:56, 6 фев 2018
  Анго кво съ прайш на ощипан? Кой подписа? Кой го нагласи така че нашето царче да спечели?Ти.Много думи и нищо съществено. Отвърнал на удара!? Както казват анадолските му ортаци - ДА ,ДА , АМА НЕ.
 • 5
  Им
  има
  6 -1
  17:32, 6 фев 2018
  Мълчанието на агнетата - първомайски. Цензура.СТРАХ. Смях!
 • 6
  Не
  Не
  6 0
  17:43, 6 фев 2018
  С фирмата, с която е сключен договора коя е? Може ли да се разбере?
 • 7
  Де
  Десо стресо
  0 0
  13:34, 9 фев 2018
  Там там , тадам , там тада там та да , та та та та та тат та ат а ... In a galaxy far far away the empire strikes back..

Хороскоп за 01.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Очаква ви спокоен и приятен ден. Въздържайте се от необмислени постъпки и реакции и се посветете изцяло на работата си. Особено много ви се отдава да убеждавате днес и това е прекрасен повод да прокарате идеите си сред висшестоящите.
01 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Няма да ви липсват успешни ангажименти както в личен, та-ка и в делови план. Някои от вас ще пътуват, а други ще работят за утвърждаване на вече отвоювани позиции. Трескави вълнения и може би силна любов, може да предизвикат вземането на сериозни решения и дълготрайно обвързване. Денят ще ви предложи приятно и успешно развитие на заниманията ви.
01 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съсредоточете се върху работата си и не обръщайте внимание на дребните проблеми. Помислете малко и може би ще откриете съществени неща, които до момента пропускате. Това би ви помогнало да вземете много по-адекватно решение. Сега е момента да бъдете предприемчиви. Не се колебайте да предприемате по-активни стъпки.
01 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Засилете присъствието си там, където считате за важно и ще получите максимума в очакванията си. Получена навреме информация ще улесни работата ви и бързо ще я придвижите напред. С готовност ще се включите и в решаването на чужд проблем, но това сте вие. Всъщност, така помагате и на себе си, а най-хубавото е, че го осъзнавате.
01 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Плановете ви за деня в по-голямата си част са доста амбициозни и ще трябва да положите огромни усилия за да ги осъществите. Не лош вариант за добро запълване на деня е да посетите ваши приятели извън града или пък те да ви предложат кратка екскурзия( това също е много вероятно). Както и да се развият събитията със сигурност няма да ви е скучно.
01 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Изпълнени сте с намерение да свършите всичко, което сте планирали. Настроението ви се отразява добре на околните. Късмета ще ви съпътства, но на моменти бъдете по-разсъдливи, за да преодолеете конфликтна ситуация. Предстоят ви интересни срещи, не подценявайте възможностите, които ви се дават.
01 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Притиснати от много задачи, ще се съобразите с най-важните, започвайки деня си с тях. Ще се отзовете и на нуждите на приятел, кой друг, ако не вие сте готови да му помогнете. Любовта ви зарежда с енергия и ви правят щастливи. Може би там се крие тайната на желанието ви да сте полезни и добронамерени към всички.
01 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добър ден за повечето от вас. Получавате благоприятна възможност да работите върху проект, към който отдавна се стремите. Имате шанса да започнете задача, която очаквате, и която ще ви донесе много успехи. В личен план ще ви трябва повече търпение, за да стабилизирате отношенията си с човек, от обкръжението ви.
01 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В делови план ви очакват дребни и неприятни спънки, които може да ви забавят, но в никакъв случай няма да се отразят сериозно на плановете ви. Успявате да привлечете ценен партньор и това може да даде силен тласък на начинанията ви. Работата в екип ви носи успех и е по-удачния избор от индивидуалните действия. Много е вероятно в един момент, просто да имате нужда от поне още един човек.
01 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Новости, върху които не сте мислили ще ви привлекат вниманието днес. Не допускайте това да развали доброто ви настроение, извлечете полза за бъдещата си работа. Вечерта ще присъствате на събитие, което ще ви срещне с интересни хора, но може и да ви отегчи. Важен човек за вас ще ви потърси, или вие него.
01 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможно е да срещате трудности на работното място днес, затова ще трябва да се замислите за подхода, който използвате. Направете колегите си съюзници и се вслушвайте в тяхното мнение. Това ще ви е много полезно и ще покаже пътя към успешното реализиране на плановете ви. Не възлагайте големи надежди на нещо с минимален шанс.
01 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днешният ден се очертава като приятен за повечето от представителите на зодията. Хората около вас ще ви осигурят добро настроение, за което ще им бъдете благодарни. Работата не ви създава никакви проблеми. Правите всичко с удоволствие и това е в основата на успехите ви. Нужно ви е още малко време.
01 юни 2020
Последни новини