20 °C

Кметът отвръща на удара

Позицията на кмета на община Първомай Ангел Папазов за проверката на Специализираната прокуратура е категорична –място за притеснения няма. Нормално е да се правят проверки и това е начин да докаже правотата си.

На поставените от общинския съветник Христо Вълчев въпроси, отговаря чрез посочени решения и документи:

С решение № 530 от 27.03.2015г., прието по Протокол № 47, Общински съвет гр. Първомай е дал съгласие за закупуване на два броя специализирани сметосъбирачни автомобили – втора употреба, на обща стойност до 320 000 /триста и двадесет хиляди/ лева от натрупаните средства от отчисленията по чл. 20 от Наредба № 7 от 19.12.2013 г. за реда и начина за изчисляване и определяне размера на обезпеченията и отчисленията, изисквани при депониране на отпадъци, издадена от министъра на околната среда и водите, обн., ДВ, бр. 111 от 27.12.2013 г..

В изпълнение на приетото решение през месец март на 2016г. е обявена открита процедура по ЗОП за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Доставка чрез закупуване на два броя специализирани автомобили за сметосъбиране и сметоизвозване (втора употреба)” с прогнозната стойност на поръчката – 266 666 /двеста шестдесет и шест хиляди шестстотин шестдесет и шест/ лева без ДДС. Финансовите средства, с които следва да бъде заплатена извършената доставка, представляват натрупани отчисления по чл.20 от Наредба № 7/19.12.2013г. за реда и начина за изчисляване и определяне размера на обезпеченията и отчисленията, изисквани при депониране на отпадъци /обн. ДВ, бр.111/27.12.2013г./ и подлежат на одобрение от страна на РИОСВ – Пловдив. В процедурата е заложено условие, че в случай на неосигурено финансиране, поради неодобрение на средствата от страна на РИОСВ – Пловдив, възложителят прекратява договора без предизвестие, като не дължи обезщетение на изпълнителя.

Като при обявяване на процедурата, така и след издаване на решението за класиране на участниците и определяне на изпълнител на обществената поръчка, няма постъпили жалби от заинтересовани лица, относно законосъобразността на обявената и проведена процедура.

След подписване на договора за изпълнение на възложената поръчка на основание чл.25 от Наредба № 7/19.12.2013г. за реда и начина за изчисляване и определяне размера на обезпеченията и отчисленията, изисквани при депониране на отпадъци, през месец юни на 2016 г. е подадено заявление до РИОСВ гр.Пловдив, съдържащо искане за разходване на средствата от натрупаните отчисления по чл.20 от Наредбата с цел закупуване на два броя специализирани автомобили за сметосъбиране и сметоизвозване за нуждите на община Първомай. Към заявлението е приложен и сключеният в резултат на проведената обществена поръчка договор. Във връзка с направеното искане, с Решение № 09-УО-18/22.06.2016 г., подписано от директора на РИОСВ гр.Пловдив, е разрешено предоставянето на събраните финансови средства именно за закупуване на два броя специализирани автомобили за сметосъбиране и сметоизвозване за нуждите на община Първомай.

Покупката на специализираните автомобили не е заложена в инвестиционната програма към началния бюджет на община Първомай за 2016 г., а средствата за осъществяването й са отразени като служебна корекция в приходната и разходната част на общинския бюджет след одобрението и получаването им като целеви средства от РИОСВ гр.Пловдив. Същите са отчетени в разходната част на бюджета и в инвестиционната програма към 31.12.2016 г. за закупуване на два броя специализирани автомобили за сметосъбиране и сметоизвозване за нуждите на община Първомай. 

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Об
  обир по сряд бял ден
  22 -8
  17:06, 5 фев 2018
  От отговора на кмета става ясно ,че няма отговор и ,че поздравленията за Свети Валентин- "Ще те грабна...-като Ангу-обществена- поръчка" са най-харесвани.
 • 2
  Пи
  ПИТАГОР
  15 -10
  19:57, 5 фев 2018
  Ако тва дето ангу е написал е вярну айзък за христовата диплома за юрист и айзък дето е дрямал в тоя местен парламент. В това писание и за един ученик от мту-то ще му стане ясно че чисто лугически общинътъ не дава кинти а само подготвя обществената поръчка и си измива ръките с риосв които дават кинтите демек класическа безотговоност единия пише нещо другия дава кинтите и спец прокуратурата айзък и за нея да гони михаля.
 • 3
  По
  Пояснител
  19 -3
  22:07, 5 фев 2018
  Ала-бала... Имитацията на законосъобразност е доста прозрачна. Няма кой да се върже. П....май ще бъде септември.... скоро.
 • 4
  Ко
  КОЙ
  16 -4
  08:56, 6 фев 2018
  Анго кво съ прайш на ощипан? Кой подписа? Кой го нагласи така че нашето царче да спечели?Ти.Много думи и нищо съществено. Отвърнал на удара!? Както казват анадолските му ортаци - ДА ,ДА , АМА НЕ.
 • 5
  Им
  има
  6 -1
  17:32, 6 фев 2018
  Мълчанието на агнетата - първомайски. Цензура.СТРАХ. Смях!
 • 6
  Не
  Не
  6 0
  17:43, 6 фев 2018
  С фирмата, с която е сключен договора коя е? Може ли да се разбере?
 • 7
  Де
  Десо стресо
  0 0
  13:34, 9 фев 2018
  Там там , тадам , там тада там та да , та та та та та тат та ат а ... In a galaxy far far away the empire strikes back..

Хороскоп за 26.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Готовността ви за действие е впечатляваща, предвид обстоятелствата покрай вас. Като начало се убедете, че е във вашите възможности. Не се ангажирайте с прекалено много задачи, това може да ви донесе повече напрежение. Отнесете се с внимание към човек от обкръжението ви, който е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
26 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Времето ще работи за вас и ще стигне за всичко, а задачите ви ще се реализират както ги предвиждате. Обърнете повече внимание на семейството си, напоследък сте твърде заети и пропускате важни моменти. Не бъдете прекалено недоверчиви към направена ви оферта. Откриват ви се възможности, за каквито сте мечтали.
26 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнени сте с ентусиазъм. Контактите с близките ви действат тонизиращо, а разбирането от страна на любимия човек ви кара да забравите проблемите. Действайте, впускайте се в рисковани начинания, успехът е на ваша страна.
26 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят за много от вас ще премине в спокойна обстановка, сред близки или приятели. Други ще използват времето си за професионална подготовка, предстоящи изпити или делови срещи поддържат кондицията и вниманието им будни. Не допускайте дреболии да помрачат настроението ви, погледнете на тях от друг ъгъл и ще ги преодолеете по-лесно.
26 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се почувствате значително по-добре, ако не говорите за всичко онова, което ви тревожи. Не за друго, а защото е възможно да нараните без причинно някой до вас, без от това да спечелите. Вечерта ви ще бъде приятна, но заслуга ще е на някой, който ви обича. Бъдете откровени с него и не крийте отношението си, каквото и да е то.
26 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред хора, общувайки вместо да си седите у дома. Ще ви се отдаде такава възможност към средата на деня, когато приятен ангажимент ще ви срещне с интересни личности. Можете да научите много и да споделите част от своя опит, което пък ще бъде от полза за събеседниците ви. На някои от вас предстои пътуване по работа.
26 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви интересен ден, изпълнен с положителни емоции. Независимо с какво предпочетете да се занимавате със сигурност ще откривате приятни неща във всяко нещо. Ново запознанство ще въодушеви необвързаните от вас. Личното ви обаяние няма да остане незабелязано от хората около вас. Възможно е да се запалите по нещо ново и вълнуващо.
26 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
26 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Съществуват проблеми, които понякога ви причиняват притеснения. Въпреки, че сте силни, чувствителността ви е изострена и ще приемете случващото се като особено сериозно. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и не се колебайте да направите компромис, ако трябва.
26 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В прекрасно настроение сте и с удоволствие и нетърпение пристъпвате към обичайните си занимания. Среща с интересна и привлекателна личност ще направи този ден незабравим. Не пропускайте добрата възможност, която ви се открива. Това може да е началото на стабилна и трайна връзка. Не всеки среща такъв човек, а и скоро едва ли ще ви се отдаде подобна възможност.
26 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Избягвайте промените днес. Домашният уют е препоръчителен и доста здравословен. Вечерта прекарана в дружелюбна приятелска компания е най-удачният завършек на деня. Непредпазлив флирт може да ви създаде неприятности.
26 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Няма да сгрешите, ако се вслушате в собствените си разсъждения и желания. С добрите си организаторски умения ще трансформирате работата в удоволствие. Някои от вас ще предприемат пътуване до нови и непознати за тях места. Това ще ги зареди с много енергия. Ще изживеете приятни мигове с любимите си хора.
26 сеп 2020
Последни новини