-1 °C

Кметът отвръща на удара

Позицията на кмета на община Първомай Ангел Папазов за проверката на Специализираната прокуратура е категорична –място за притеснения няма. Нормално е да се правят проверки и това е начин да докаже правотата си.

На поставените от общинския съветник Христо Вълчев въпроси, отговаря чрез посочени решения и документи:

С решение № 530 от 27.03.2015г., прието по Протокол № 47, Общински съвет гр. Първомай е дал съгласие за закупуване на два броя специализирани сметосъбирачни автомобили – втора употреба, на обща стойност до 320 000 /триста и двадесет хиляди/ лева от натрупаните средства от отчисленията по чл. 20 от Наредба № 7 от 19.12.2013 г. за реда и начина за изчисляване и определяне размера на обезпеченията и отчисленията, изисквани при депониране на отпадъци, издадена от министъра на околната среда и водите, обн., ДВ, бр. 111 от 27.12.2013 г..

В изпълнение на приетото решение през месец март на 2016г. е обявена открита процедура по ЗОП за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Доставка чрез закупуване на два броя специализирани автомобили за сметосъбиране и сметоизвозване (втора употреба)” с прогнозната стойност на поръчката – 266 666 /двеста шестдесет и шест хиляди шестстотин шестдесет и шест/ лева без ДДС. Финансовите средства, с които следва да бъде заплатена извършената доставка, представляват натрупани отчисления по чл.20 от Наредба № 7/19.12.2013г. за реда и начина за изчисляване и определяне размера на обезпеченията и отчисленията, изисквани при депониране на отпадъци /обн. ДВ, бр.111/27.12.2013г./ и подлежат на одобрение от страна на РИОСВ – Пловдив. В процедурата е заложено условие, че в случай на неосигурено финансиране, поради неодобрение на средствата от страна на РИОСВ – Пловдив, възложителят прекратява договора без предизвестие, като не дължи обезщетение на изпълнителя.

Като при обявяване на процедурата, така и след издаване на решението за класиране на участниците и определяне на изпълнител на обществената поръчка, няма постъпили жалби от заинтересовани лица, относно законосъобразността на обявената и проведена процедура.

След подписване на договора за изпълнение на възложената поръчка на основание чл.25 от Наредба № 7/19.12.2013г. за реда и начина за изчисляване и определяне размера на обезпеченията и отчисленията, изисквани при депониране на отпадъци, през месец юни на 2016 г. е подадено заявление до РИОСВ гр.Пловдив, съдържащо искане за разходване на средствата от натрупаните отчисления по чл.20 от Наредбата с цел закупуване на два броя специализирани автомобили за сметосъбиране и сметоизвозване за нуждите на община Първомай. Към заявлението е приложен и сключеният в резултат на проведената обществена поръчка договор. Във връзка с направеното искане, с Решение № 09-УО-18/22.06.2016 г., подписано от директора на РИОСВ гр.Пловдив, е разрешено предоставянето на събраните финансови средства именно за закупуване на два броя специализирани автомобили за сметосъбиране и сметоизвозване за нуждите на община Първомай.

Покупката на специализираните автомобили не е заложена в инвестиционната програма към началния бюджет на община Първомай за 2016 г., а средствата за осъществяването й са отразени като служебна корекция в приходната и разходната част на общинския бюджет след одобрението и получаването им като целеви средства от РИОСВ гр.Пловдив. Същите са отчетени в разходната част на бюджета и в инвестиционната програма към 31.12.2016 г. за закупуване на два броя специализирани автомобили за сметосъбиране и сметоизвозване за нуждите на община Първомай. 

Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Об
  обир по сряд бял ден
  22 -8
  17:06, 5 фев 2018
  От отговора на кмета става ясно ,че няма отговор и ,че поздравленията за Свети Валентин- "Ще те грабна...-като Ангу-обществена- поръчка" са най-харесвани.
 • 2
  Пи
  ПИТАГОР
  15 -10
  19:57, 5 фев 2018
  Ако тва дето ангу е написал е вярну айзък за христовата диплома за юрист и айзък дето е дрямал в тоя местен парламент. В това писание и за един ученик от мту-то ще му стане ясно че чисто лугически общинътъ не дава кинти а само подготвя обществената поръчка и си измива ръките с риосв които дават кинтите демек класическа безотговоност единия пише нещо другия дава кинтите и спец прокуратурата айзък и за нея да гони михаля.
 • 3
  По
  Пояснител
  19 -3
  22:07, 5 фев 2018
  Ала-бала... Имитацията на законосъобразност е доста прозрачна. Няма кой да се върже. П....май ще бъде септември.... скоро.
 • 4
  Ко
  КОЙ
  16 -4
  08:56, 6 фев 2018
  Анго кво съ прайш на ощипан? Кой подписа? Кой го нагласи така че нашето царче да спечели?Ти.Много думи и нищо съществено. Отвърнал на удара!? Както казват анадолските му ортаци - ДА ,ДА , АМА НЕ.
 • 5
  Им
  има
  6 -1
  17:32, 6 фев 2018
  Мълчанието на агнетата - първомайски. Цензура.СТРАХ. Смях!
 • 6
  Не
  Не
  6 0
  17:43, 6 фев 2018
  С фирмата, с която е сключен договора коя е? Може ли да се разбере?
 • 7
  Де
  Десо стресо
  0 0
  13:34, 9 фев 2018
  Там там , тадам , там тада там та да , та та та та та тат та ат а ... In a galaxy far far away the empire strikes back..

Хороскоп за 26.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Осигурявате си подкрепа за повечето си начинания през този ден, което ви стимулира да не се отказвате от нито едно от тях. Възможно е да срещнете трудности, но ако навреме ги споделите с околните, те ще намерят начин да ви съдействат. Бъдете по-деликатни в изказванията си относно въпрос, който особено вълнува ваш близък. Рискувате да го засегнете.
26 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Едва ли ще позволите на някой около вас да ви притеснява освен, ако не се касае за нещо наистина важно. Имайте повече доверие на свой близък, което е решил да се заеме с нещо, което околните не одобряват. Радвате се на разбирателство в личен план. Отношенията ви с любимия човек напълно ви удовлетворяват.
26 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да жалите силите си, ще се отдадете на поредното предизвикателство. Убедени сте в ползата от труда си и това ви мотивира допълнително. Ще ви потърсят за съвет и ще уважат мнението ви, което ще ви поласкае. Не пропускайте да уважите празника на близък човек, покажете му искреното си отношение към него.
26 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С компромис и такт ще успеете да овладеете конфликтна ситуация, която застрашава да развали настроението ви за целия ден. Заемете се с нещо, което отдавна отлагате и го довършете докрай. Имате нужда от уединение и почивка, така че избягвайте шумни събирания. Не се притеснявайте за отношенията си с любимия човек, заедно ще преодолеете изпречила се трудност.
26 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Настроенията ви днес се променят неочаквано и това едва ли ще се хареса на хората, с които прекарвате ежедневието си. Особено ако станат свидетели на избухливостта ви. Постарайте се да мислите позитивно и да не се отчайвате след първата несполука.
26 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви изпълнен с добро настроение ден. Заниманията ви ще са леки и не натоварващи. Успявате всеки спор да обърнете в шега, с което въздействате ободряващо на хората около себе си. На някои от вас им предстои пътуване, което ще бъде интересно. Обърнете повече внимание на децата днес.
26 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Въпреки почивния ден посветете се на деловите си ангажименти и няма да съжалявате. Постигнатото днес ще бъде стабилна основа за бъдещото разрастване на фирмата ви. Освен това близките ви имат предостатъчно занимания днес и едва ли ви се разсърдят.
26 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Постарайте се да не обръщате внимание на маловажните въпроси, с които се опитват да ви занимават околните. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което може да ви помогне да свършите важен ангажимент далеч по-лесно. Контактите ви днес ще са много ползотворни. Постепенно придобивате нужната ви увереност.
26 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отдайте се на необходимата ви и заслужена почивка, освен, ако не решите да разнообразите деня си с кратко пътуване. Оставете ядовете за делника и бъдете внимателни, ако шофирате.
26 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
26 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водолей Семейната среда е от особено значение за вас сега. Тонусът, с който тя ви зарежда ви е жизнено важен. Ще изпитате интересни преживявания, ако се включите в една нова група.
26 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Интересни събития свързани с ваши близки ще ангажират вниманието ви днес. Евентуалния им успех ви засяга непосредствено и ще доведе промяна на плановете ви за близките дни. Вие също можете да допринесете за него и най-вероятно няма да се колебаете дълго дали да го сторите. Оптимистичните ви очаквания са напълно оправдани.
26 яну 2020
Последни новини