Организират литературен конкурс за ученици, посветен на Освобождението на България

ОБЩИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС

„С ОБИЧ КЪМ МОЯТА БЪЛГАРИЯ”

Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Поделение „Образование и култура” при община Първомай в партньорство с Общинска библиотека при О”НЧ Св. Св. Кирил и Методий- 1894” гр. Първомай организират литературен конкурс за ученици от община Първомай на тема: „С обич към моята България”. 

Целта на конкурса е да се предаде на младото поколение частица от онзи национален дух, който е дал сили за националното и духовното възраждане и за освобождението. Организаторите се надяват у учениците да стимулират любов към Родината, нейната история и националните ни герои и да създадат отношение към събития и личности, свързани с едни от най-величествените страници на България.

Конкурсът се организира в навечерието на 3 март и е начин достойно да бъде отбелязана 140-а годишнина  от Освобождението на България.

Право на участие имат всички ученици от община Първомай. Те трябва да представят своя творба - есе, разказ, стихотворение на тема „С обич към моята България“, в три екземпляра, най-късно до 23 февруари 2018 г. Творбите ще бъдат приемани в читалище „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Първомай. Участниците ще бъдат разделени на 3 възрастови групи: до 11 години, до 14 години и до 19 години.

Младите творци могат да изберат свободно заглавие на своето произведение. Всеки участник може да представи до едно стихотворение, един разказ или едно есе, не по-голямо от 2 печатни страници. Всяка изпратена творба трябва да съдържа информация за участника: трите имена, дата на раждане, телефон за връзка, име на училището в което учи.

Участниците ще бъдат оценявани от компетентно жури.  Всеки участник ще получи сертификат за участие. Авторите на отличените творби  ще получат и предметни награди.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на  02 март 2018 г. на тържество по случай Националния празник на Република България.

За повече информация – тел. 0887797119 Мария Кьосева; 0887910227 Петранка Стоянова.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини