28 °C

До кога по площада ще се разхождат автомобили, пита читател

Получихме пореден имейл, в който наш читател се възмущава от недосегаемостта на хората, шофиращи превозните си средства по пешеходната зона в центъра на Първомай:

„Днес по обяд ми направи впечатление,че все още се разхождат автомобили по площада, въпреки сложените бетонови цветарници и др. такива за неприминаване към площада. “

След последните изменения на Наредбата за чистотата и обществения ред от 31.08.2016 г. се забранява категорично преминаването с МПС или други превозни средства през пешеходните зони на централен площад, пред читалище “Св.св. Кирил и Методий”, пред Общинска администрация и тротоарните настилки и алеи на парковете и площадите в селищата на община Първомай.

Промените в местната Наредба са продиктувани от промени в Закона, които не позволяват движението на автомобили в такива зони. Нарушаването ѝ от няколко снабдители и собственици на търговски обекти е дразнещо за пешеходците.

При разговор със зам.-кмета Николай Митков, той сподели, че в общината такива сигнали не са постъпвали, но засегнатите от Наредбата са водили разговори с него и с фирмата за общинска охрана. Те са искали да бъде определен час и ден, в който да имат право да влизат без да нарушават спокойствието на пешеходците и почиващите в парка. Това им е отказано с аргумента, че Закона го забранява. Освен проблем с пешеходците, съществува и проблем с настилката на площада, която не е проектирана да се движат по нея автомобили.

Молбата на Митков е сигналите да бъдат подавани и в община Първомай, за да има основание да бъдат предприети мерки.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (19)

 • 1
  Ай
  айде сега
  18 -5
  16:15, 25 яну 2018

  Какво сега, специално трябва да има жалба в общината за да вземат мерки така ли?Нали виждат на сайта снимките?Да вземата мерки

 • 2
  Пи
  ПИТАГОР
  12 -7
  16:27, 25 яну 2018
  Оооооооо неразумнииий пърумайци много ви е къса паметта. Този въпрос го има от много време но никой не се наема да даде смислен отговор. Фитлету разрииш ли седи в общинътъ и чака някой да му докладва като едно време през комунизма. Ъм фитле разхуди са из то плущад ва тва е кът ряката замърсявали я ама видите ли никой не ги сезирал. Изобщу тая общинъ е за затваряне щото фитките и патките я карат така все едно е тяхна фирма. Ся фитката да вземе да направи нова регулация на движениету имаше един активен гражданин атанасов и той да иде да даде някой акъл да се упрай полужението в тоя пърумай. Да питат янко дикофф ако трябва прокар да се направи с асансьори и така по един модерен начин да се зареждат магазините и кафетата със стока а в бъдеще този прокар ще стане гръбнака на метрото в пърумай.
 • 3
  12
  123
  22 -2
  16:37, 25 яну 2018
  Защо скрихте номера на автомобила, който е нарушител,нека полицията го глоби?
 • 4
  Лъ
  лървомайци
  9 -3
  20:29, 25 яну 2018
  на 24 01 2018 по обяд кола на Радичев щъкаше по пешеходната зона и това е многократно почти до полицията
 • 5
  Ле
  леле, мале
  9 -5
  07:09, 26 яну 2018
  голям проблем. ами как да зареждат обектите си?! що никой не се запита как се качват инвалидите до третия етаж без асансьор, за да ползват разните си там права от социаллни грижи? при положение, че на първо ниво има достъп по естакадата към кафенето и празен офис още вляво на входа... на зареждащите коли трътгнали да ви дразнят. хора без работа. нали ако не са заредени кафенетата, в които обичате всеки ден да висите, ще мрънкате защо не са заредени...
 • 6
  Пи
  ПИТАГОР
  7 -4
  09:10, 26 яну 2018
  Яз жъ ти кажа ва как се решава прублема просто даже по просто от тебе. Разстуянието от пътя до заведенията не е повече от 100-110 метра с една куличка могат да ходят до пътя нали се сяташ има едни големи колички. Все пак на центъра няма магазини за строителни материали или някакви тежки машини та стоката за кафетата и магазините за джунджурии обувки и дрехи спокойно могат да се зареждат така. Обаче на никой от т.нар. Бизнесмени не му се харчат 30-400 кинта за една количка щото видите ли те били голяма работа секи го мързи да напрай и две крачки по лесно е колата да се качи на пияцата и после бизнесмените които са голяма работа да викат ами не можело обаче може само че фитката и ангу си гледат кефа в общинътъ кой както може и кой както го разбира тоя кеф а на вас ви е ясно за ко става реч.
  • Из
   избирател
   4 0
   18:37, 27 яну 2018
   Питагор кмет! Питагор кмет! Питагор кмет!Питагор кмет!
 • 7
  Ня
  Някой
  8 0
  10:09, 26 яну 2018
  Абе хора защо правите голям проблем от един автомобил който сте видели , на никой не му прави впечатление ,че септември по панаира освен сергии е пълно и с товарни автомобили по площада и целия парк.
 • 8
  12
  124
  7 -2
  12:05, 26 яну 2018
  Днеска 26.01.18 към 11,30 пред читалището същия автомобил само дето не ме блъсна ,после си спря до големия магазин без да му пука или се притеснява.
 • 9
  Оч
  очевидец
  6 -1
  16:52, 26 яну 2018
  Вярно е.И аз го видях този автомобил .Всеки ден този и Радичев си зареждат и не им пука от нищо .Бас ловя че, ще си продължат така и занапред.Наглеци......
 • 10
  Ба
  бас държа
  6 -9
  18:31, 26 яну 2018
  Бас държа, че висите по кафенетата и няма какво да правите. Какво ви пречат хората, които работят?!
  • Гр
   гражд.
   3 -1
   21:40, 28 яну 2018
   Така е висим по кафенетата и си плащаме поръчаното ,ама нещем да ни смачкат по площада и да станем за резил и новини
 • 11
  Из
  избирател
  5 0
  18:57, 27 яну 2018
  Умен е тоя Питагор нaли ? Ей това е човека , дето ще ни оправи. Акъла му шурти от всякъде. От пред,от зад.
 • 12
  Пи
  Питагор оправи ги
  8 0
  10:54, 28 яну 2018
  Ами щом Ангу ви е кмет вече четвърти мандат а Митков и Руждито- замесник кметове, защо пък Питагор да не ви стане кмет.?То оправянето за мнозина е и удоволствие....
  • См
   См
   1 0
   22:49, 28 яну 2018
   Ми както е тръгнало и 5 ще го напрайм...Кат спим...
  • Пи
   ПИТАГОР
   1 0
   11:13, 29 яну 2018
   Чи що дън стана кметз ва ко ми е и убразувание имам сичку си имам акъла ми и от пред и от зад шурти м чи ко мие
 • 13
  Да
  Дали шъ можи
  3 0
  16:45, 28 яну 2018
  Оправянето е удоволствие за някои особено по екскурзии и с по младички.
 • 14
  Со
  Сократ
  5 0
  22:08, 28 яну 2018
  Аз ни мога да разбера защо са пинявите тука като всички знаете че тези с колите по площада са все наши хора и приказките ви са излишни?
 • 15
  Ар
  Аристотел
  1 0
  20:20, 29 яну 2018
  Първомайци сме богати и мързеливи.

Хороскоп за 23.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
23 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
23 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
23 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
23 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
23 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
23 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
23 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
23 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
23 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
23 сеп 2020
Последни новини