29 °C

До кога по площада ще се разхождат автомобили, пита читател

Получихме пореден имейл, в който наш читател се възмущава от недосегаемостта на хората, шофиращи превозните си средства по пешеходната зона в центъра на Първомай:

„Днес по обяд ми направи впечатление,че все още се разхождат автомобили по площада, въпреки сложените бетонови цветарници и др. такива за неприминаване към площада. “

След последните изменения на Наредбата за чистотата и обществения ред от 31.08.2016 г. се забранява категорично преминаването с МПС или други превозни средства през пешеходните зони на централен площад, пред читалище “Св.св. Кирил и Методий”, пред Общинска администрация и тротоарните настилки и алеи на парковете и площадите в селищата на община Първомай.

Промените в местната Наредба са продиктувани от промени в Закона, които не позволяват движението на автомобили в такива зони. Нарушаването ѝ от няколко снабдители и собственици на търговски обекти е дразнещо за пешеходците.

При разговор със зам.-кмета Николай Митков, той сподели, че в общината такива сигнали не са постъпвали, но засегнатите от Наредбата са водили разговори с него и с фирмата за общинска охрана. Те са искали да бъде определен час и ден, в който да имат право да влизат без да нарушават спокойствието на пешеходците и почиващите в парка. Това им е отказано с аргумента, че Закона го забранява. Освен проблем с пешеходците, съществува и проблем с настилката на площада, която не е проектирана да се движат по нея автомобили.

Молбата на Митков е сигналите да бъдат подавани и в община Първомай, за да има основание да бъдат предприети мерки.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (19)

 • 1
  Ай
  айде сега
  18 -5
  16:15, 25 яну 2018

  Какво сега, специално трябва да има жалба в общината за да вземат мерки така ли?Нали виждат на сайта снимките?Да вземата мерки

 • 2
  Пи
  ПИТАГОР
  12 -7
  16:27, 25 яну 2018
  Оооооооо неразумнииий пърумайци много ви е къса паметта. Този въпрос го има от много време но никой не се наема да даде смислен отговор. Фитлету разрииш ли седи в общинътъ и чака някой да му докладва като едно време през комунизма. Ъм фитле разхуди са из то плущад ва тва е кът ряката замърсявали я ама видите ли никой не ги сезирал. Изобщу тая общинъ е за затваряне щото фитките и патките я карат така все едно е тяхна фирма. Ся фитката да вземе да направи нова регулация на движениету имаше един активен гражданин атанасов и той да иде да даде някой акъл да се упрай полужението в тоя пърумай. Да питат янко дикофф ако трябва прокар да се направи с асансьори и така по един модерен начин да се зареждат магазините и кафетата със стока а в бъдеще този прокар ще стане гръбнака на метрото в пърумай.
 • 3
  12
  123
  22 -2
  16:37, 25 яну 2018
  Защо скрихте номера на автомобила, който е нарушител,нека полицията го глоби?
 • 4
  Лъ
  лървомайци
  9 -3
  20:29, 25 яну 2018
  на 24 01 2018 по обяд кола на Радичев щъкаше по пешеходната зона и това е многократно почти до полицията
 • 5
  Ле
  леле, мале
  9 -5
  07:09, 26 яну 2018
  голям проблем. ами как да зареждат обектите си?! що никой не се запита как се качват инвалидите до третия етаж без асансьор, за да ползват разните си там права от социаллни грижи? при положение, че на първо ниво има достъп по естакадата към кафенето и празен офис още вляво на входа... на зареждащите коли трътгнали да ви дразнят. хора без работа. нали ако не са заредени кафенетата, в които обичате всеки ден да висите, ще мрънкате защо не са заредени...
 • 6
  Пи
  ПИТАГОР
  7 -4
  09:10, 26 яну 2018
  Яз жъ ти кажа ва как се решава прублема просто даже по просто от тебе. Разстуянието от пътя до заведенията не е повече от 100-110 метра с една куличка могат да ходят до пътя нали се сяташ има едни големи колички. Все пак на центъра няма магазини за строителни материали или някакви тежки машини та стоката за кафетата и магазините за джунджурии обувки и дрехи спокойно могат да се зареждат така. Обаче на никой от т.нар. Бизнесмени не му се харчат 30-400 кинта за една количка щото видите ли те били голяма работа секи го мързи да напрай и две крачки по лесно е колата да се качи на пияцата и после бизнесмените които са голяма работа да викат ами не можело обаче може само че фитката и ангу си гледат кефа в общинътъ кой както може и кой както го разбира тоя кеф а на вас ви е ясно за ко става реч.
  • Из
   избирател
   4 0
   18:37, 27 яну 2018
   Питагор кмет! Питагор кмет! Питагор кмет!Питагор кмет!
 • 7
  Ня
  Някой
  8 0
  10:09, 26 яну 2018
  Абе хора защо правите голям проблем от един автомобил който сте видели , на никой не му прави впечатление ,че септември по панаира освен сергии е пълно и с товарни автомобили по площада и целия парк.
 • 8
  12
  124
  7 -2
  12:05, 26 яну 2018
  Днеска 26.01.18 към 11,30 пред читалището същия автомобил само дето не ме блъсна ,после си спря до големия магазин без да му пука или се притеснява.
 • 9
  Оч
  очевидец
  6 -1
  16:52, 26 яну 2018
  Вярно е.И аз го видях този автомобил .Всеки ден този и Радичев си зареждат и не им пука от нищо .Бас ловя че, ще си продължат така и занапред.Наглеци......
 • 10
  Ба
  бас държа
  6 -9
  18:31, 26 яну 2018
  Бас държа, че висите по кафенетата и няма какво да правите. Какво ви пречат хората, които работят?!
  • Гр
   гражд.
   3 -1
   21:40, 28 яну 2018
   Така е висим по кафенетата и си плащаме поръчаното ,ама нещем да ни смачкат по площада и да станем за резил и новини
 • 11
  Из
  избирател
  5 0
  18:57, 27 яну 2018
  Умен е тоя Питагор нaли ? Ей това е човека , дето ще ни оправи. Акъла му шурти от всякъде. От пред,от зад.
 • 12
  Пи
  Питагор оправи ги
  8 0
  10:54, 28 яну 2018
  Ами щом Ангу ви е кмет вече четвърти мандат а Митков и Руждито- замесник кметове, защо пък Питагор да не ви стане кмет.?То оправянето за мнозина е и удоволствие....
  • См
   См
   1 0
   22:49, 28 яну 2018
   Ми както е тръгнало и 5 ще го напрайм...Кат спим...
  • Пи
   ПИТАГОР
   1 0
   11:13, 29 яну 2018
   Чи що дън стана кметз ва ко ми е и убразувание имам сичку си имам акъла ми и от пред и от зад шурти м чи ко мие
 • 13
  Да
  Дали шъ можи
  3 0
  16:45, 28 яну 2018
  Оправянето е удоволствие за някои особено по екскурзии и с по младички.
 • 14
  Со
  Сократ
  5 0
  22:08, 28 яну 2018
  Аз ни мога да разбера защо са пинявите тука като всички знаете че тези с колите по площада са все наши хора и приказките ви са излишни?
 • 15
  Ар
  Аристотел
  1 0
  20:20, 29 яну 2018
  Първомайци сме богати и мързеливи.

Хороскоп за 06.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Предстоят ви може би повече ангажименти отколкото сте предвидили и въпреки почивния ден, някои от вас ще бъдат доста натоварени. Въпреки това дейностите, с които се захващате ви носят удовлетворение и стимулират доброто ви самочувствие. Това е особено валидно ако са непосредствено свързани с деловата сфера. Можете да разчитате на добри приходи.
06 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днешният ден няма да остави време за почивка на онези от вас, които се занимават със собствен бизнес. Действате бързо, когато това се изисква от вас, но през останалото време добре премисляте действията си и предпочитате да не избързвате. Очаквайте скорошни приходи от дейност, която сте успели да реализирате с помощта на близък човек.
06 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се погрижите за всичко, което планирате днес да приключи в рамките на деня. Градивните ви усилия ще ви държат в добра форма и ще съумеете да се организирате с времето си. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени.
06 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазете за себе си намеренията, не ги правете достояние на всички. Очаровани сте от вниманието на човека до вас и това ви обнадеждава за връзката ви. Новини от близък човек, пребиваващ в чужбина. Притесненията ви ще отшумят и скоро ви очакват нови развития. Хранете се здравословно, възможни са неразположения.
06 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте се по-добре, ако искате да се справите с всичките си задачи. Пред вас ще се изправят предизвикателства, изкушенията на които ще ви проводят в друга посока на мислене. Ще се стремите да повишите благосъстоянието на семейството си и ще намирате преки пътища за постигането му.
06 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е особено подходящ за почивка и развлечение. Имате нужда от отдих и зареждане със свежи сили, затова не се колебайте да прекарате този ден по възможност на открито и в компанията на близки хора. Чувствате се добре в ролята на организатори, затова едва ли ще сбъркате ако се наемете с инициирането на подобно мероприятие.
06 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Овладейте емоциите и ще си спестите разочарования и неприятности. Споделете отговорностите и не предприемайте нищо ново. Не се натоварвайте с информация, която не ви засяга пряко, търсете тишината и спокойствието. Погрижете се за дома, направете пролетно почистване и мислите ви ще се успокоят.
06 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се разпилявайте в много посоки, за да не провалите изпълнението на важен ангажимент. Можете да направите и нещо повече за себе си, без да изпускате от контрол ситуацията. Ще получите възможност за допълнителни доходи, предвид нарасналите си нужди, но и защото имате енергия за това.
06 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В личния ви живот ще настъпи объркване, породено от разминаването между очакваното и случващото се. Проявете разбиране и търпеливо изчакайте момента за решителни действия. Твърде често оставяте емоциите да ви водят, а от това следват различни проблеми. Дайте си малка почивка.
06 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на хубав и ползотворен ден. Вътрешното ви чувство за равновесие и справедливост ще ви изведе на правилните позиции, дори да изненадата с поведението си някого. Силата ви е в разума и умението да постигате целите си, нещо с което не всеки може да се похвали. Възможно е ново приятелство.
06 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Покажете доброто си отношение към хората, с които общувате и ще направите деня по-хубав, освен, че има какво да научите за себе си. Настроението ви ще се подобри от присъствието на някой, който не спира да ви вълнува. Споделете любовта си и ще откриете, че чувствата ви са взаимни.
06 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изчистете главата си от излишни и натоварващи ви мисли. Дистанцирайте дразнителите около себе си и ще се почувствате добре. Хубавото време, приятелите и развлеченията ще направят деня ви приятен. С нови сили ще се посветите на заниманията си и ще оставате доволни от себе си.
06 юни 2020
Последни новини