11 °C

До кога по площада ще се разхождат автомобили, пита читател

Получихме пореден имейл, в който наш читател се възмущава от недосегаемостта на хората, шофиращи превозните си средства по пешеходната зона в центъра на Първомай:

„Днес по обяд ми направи впечатление,че все още се разхождат автомобили по площада, въпреки сложените бетонови цветарници и др. такива за неприминаване към площада. “

След последните изменения на Наредбата за чистотата и обществения ред от 31.08.2016 г. се забранява категорично преминаването с МПС или други превозни средства през пешеходните зони на централен площад, пред читалище “Св.св. Кирил и Методий”, пред Общинска администрация и тротоарните настилки и алеи на парковете и площадите в селищата на община Първомай.

Промените в местната Наредба са продиктувани от промени в Закона, които не позволяват движението на автомобили в такива зони. Нарушаването ѝ от няколко снабдители и собственици на търговски обекти е дразнещо за пешеходците.

При разговор със зам.-кмета Николай Митков, той сподели, че в общината такива сигнали не са постъпвали, но засегнатите от Наредбата са водили разговори с него и с фирмата за общинска охрана. Те са искали да бъде определен час и ден, в който да имат право да влизат без да нарушават спокойствието на пешеходците и почиващите в парка. Това им е отказано с аргумента, че Закона го забранява. Освен проблем с пешеходците, съществува и проблем с настилката на площада, която не е проектирана да се движат по нея автомобили.

Молбата на Митков е сигналите да бъдат подавани и в община Първомай, за да има основание да бъдат предприети мерки.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (19)

 • 1
  Ай
  айде сега
  18 -5
  16:15, 25 яну 2018

  Какво сега, специално трябва да има жалба в общината за да вземат мерки така ли?Нали виждат на сайта снимките?Да вземата мерки

 • 2
  Пи
  ПИТАГОР
  12 -7
  16:27, 25 яну 2018
  Оооооооо неразумнииий пърумайци много ви е къса паметта. Този въпрос го има от много време но никой не се наема да даде смислен отговор. Фитлету разрииш ли седи в общинътъ и чака някой да му докладва като едно време през комунизма. Ъм фитле разхуди са из то плущад ва тва е кът ряката замърсявали я ама видите ли никой не ги сезирал. Изобщу тая общинъ е за затваряне щото фитките и патките я карат така все едно е тяхна фирма. Ся фитката да вземе да направи нова регулация на движениету имаше един активен гражданин атанасов и той да иде да даде някой акъл да се упрай полужението в тоя пърумай. Да питат янко дикофф ако трябва прокар да се направи с асансьори и така по един модерен начин да се зареждат магазините и кафетата със стока а в бъдеще този прокар ще стане гръбнака на метрото в пърумай.
 • 3
  12
  123
  22 -2
  16:37, 25 яну 2018
  Защо скрихте номера на автомобила, който е нарушител,нека полицията го глоби?
 • 4
  Лъ
  лървомайци
  9 -3
  20:29, 25 яну 2018
  на 24 01 2018 по обяд кола на Радичев щъкаше по пешеходната зона и това е многократно почти до полицията
 • 5
  Ле
  леле, мале
  9 -5
  07:09, 26 яну 2018
  голям проблем. ами как да зареждат обектите си?! що никой не се запита как се качват инвалидите до третия етаж без асансьор, за да ползват разните си там права от социаллни грижи? при положение, че на първо ниво има достъп по естакадата към кафенето и празен офис още вляво на входа... на зареждащите коли трътгнали да ви дразнят. хора без работа. нали ако не са заредени кафенетата, в които обичате всеки ден да висите, ще мрънкате защо не са заредени...
 • 6
  Пи
  ПИТАГОР
  7 -4
  09:10, 26 яну 2018
  Яз жъ ти кажа ва как се решава прублема просто даже по просто от тебе. Разстуянието от пътя до заведенията не е повече от 100-110 метра с една куличка могат да ходят до пътя нали се сяташ има едни големи колички. Все пак на центъра няма магазини за строителни материали или някакви тежки машини та стоката за кафетата и магазините за джунджурии обувки и дрехи спокойно могат да се зареждат така. Обаче на никой от т.нар. Бизнесмени не му се харчат 30-400 кинта за една количка щото видите ли те били голяма работа секи го мързи да напрай и две крачки по лесно е колата да се качи на пияцата и после бизнесмените които са голяма работа да викат ами не можело обаче може само че фитката и ангу си гледат кефа в общинътъ кой както може и кой както го разбира тоя кеф а на вас ви е ясно за ко става реч.
  • Из
   избирател
   4 0
   18:37, 27 яну 2018
   Питагор кмет! Питагор кмет! Питагор кмет!Питагор кмет!
 • 7
  Ня
  Някой
  8 0
  10:09, 26 яну 2018
  Абе хора защо правите голям проблем от един автомобил който сте видели , на никой не му прави впечатление ,че септември по панаира освен сергии е пълно и с товарни автомобили по площада и целия парк.
 • 8
  12
  124
  7 -2
  12:05, 26 яну 2018
  Днеска 26.01.18 към 11,30 пред читалището същия автомобил само дето не ме блъсна ,после си спря до големия магазин без да му пука или се притеснява.
 • 9
  Оч
  очевидец
  6 -1
  16:52, 26 яну 2018
  Вярно е.И аз го видях този автомобил .Всеки ден този и Радичев си зареждат и не им пука от нищо .Бас ловя че, ще си продължат така и занапред.Наглеци......
 • 10
  Ба
  бас държа
  6 -9
  18:31, 26 яну 2018
  Бас държа, че висите по кафенетата и няма какво да правите. Какво ви пречат хората, които работят?!
  • Гр
   гражд.
   3 -1
   21:40, 28 яну 2018
   Така е висим по кафенетата и си плащаме поръчаното ,ама нещем да ни смачкат по площада и да станем за резил и новини
 • 11
  Из
  избирател
  5 0
  18:57, 27 яну 2018
  Умен е тоя Питагор нaли ? Ей това е човека , дето ще ни оправи. Акъла му шурти от всякъде. От пред,от зад.
 • 12
  Пи
  Питагор оправи ги
  8 0
  10:54, 28 яну 2018
  Ами щом Ангу ви е кмет вече четвърти мандат а Митков и Руждито- замесник кметове, защо пък Питагор да не ви стане кмет.?То оправянето за мнозина е и удоволствие....
  • См
   См
   1 0
   22:49, 28 яну 2018
   Ми както е тръгнало и 5 ще го напрайм...Кат спим...
  • Пи
   ПИТАГОР
   1 0
   11:13, 29 яну 2018
   Чи що дън стана кметз ва ко ми е и убразувание имам сичку си имам акъла ми и от пред и от зад шурти м чи ко мие
 • 13
  Да
  Дали шъ можи
  3 0
  16:45, 28 яну 2018
  Оправянето е удоволствие за някои особено по екскурзии и с по младички.
 • 14
  Со
  Сократ
  5 0
  22:08, 28 яну 2018
  Аз ни мога да разбера защо са пинявите тука като всички знаете че тези с колите по площада са все наши хора и приказките ви са излишни?
 • 15
  Ар
  Аристотел
  1 0
  20:20, 29 яну 2018
  Първомайци сме богати и мързеливи.

Хороскоп за 27.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Работата ви днес ще бъде доста разнообразна, затова със сигурност няма да скучаете нито за миг. Доверете се на вътрешния си глас при взимането на важни решения. Колегите ви подкрепят, а и вие спокойно можете да се доверите на съветите, които ви дават. Имате възможността да стабилизирате отношенията си с човек от обкръжението си, на когото особено държите.
27 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ясните ви цели водят до точни и практични действия, изчистени от всякаква суета и губене на внимание. Силни сте, когато сте спокойни, въпреки, че и в хаоса не губите присъствие на духа си. Работни промени, с които трябва да се съобразите. Не съжалявайте за развитието на професионален въпрос, скоро ще откриете, че нищо не е загубено.
27 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще останете доволни от търговските си занимания. Ще ви се отдаде да направите сполучливи споразумения и сделки. За пътувания и лични промени сте особено настроени. Кроите планове, които с лекота ще осъществите. Неомъжените ще срещнат своят чакан партньор. Ще вложите много хъс, отстоявайки своите позиции, което ще се хареса на тези, които разчитат на вас.
27 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес имате много добри възможности и перспективи за намиране на нова работа, а за някои дори в чужбина. За бизнеса денят е обещаващ, но не всичко ще зависи от личното желание и усилия. Здравословен проблем ще отшуми. Притесненията ви в тази насока ще се окажат напълно неоснователни. Повече внимание към партньора.
27 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Решени сте да промените онези неща в живота си, които ви пречат да се чувствате пълноценни, като хора и професионалисти. На първо време ще започнете от обкръжението си и това ще бъде и първата ви грешка. Потърсете вината за неудовлетворението си във вътре в себе си, има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите ви мисли.
27 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Промяната на обстановката около вас ще ви тласне към размисъл и съпоставяне на вече известни факти. Настроението ви често ще се мени, но в края на деня ще имате повече желание за развлечения. Приятелските ви отношения с хората от обкръжението ви правят по-добри и успешни в начинанията.
27 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Развитието на професионален проблем ще добие друга насока след получено известие днес. Не реагирайте импулсивно, бъдете разсъдливи и последователни. Ще получите възможност за изява на потенциала си и трябва да покажете активност. Възползвайте се и ще спечелите както пари, така и слава.
27 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Обединете усилията си с ваши съмишленици за реализация на професионалните си планове. Проявете отстъпчивост, ако се наложи, но не правете компромиси с принципите си. Увереността и желанието, които личат от действията ви привличат подкрепата на околните.
27 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако сте гъвкави в преговорите и умерени в претенциите си, без да искате всичко веднага и на всяка цена, ще постигнете победите си. Общуванията в деловата сфера ще се отразят положително и на личния ви живот. С доброто си настроение и навременни действия ще направите и други щастливи.
27 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстоят ви много задачи, коя от коя по-спешна и неотложна. Не се изкушавайте да поемате и чужди ангажименти, въпреки популярността, която биха ви донесли. Рискувате да потънете в тях. Оставете си време и за себе си. Вечерта ви очаква хубаво настроение за танци и развлечения с колегите.
27 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се потрудите повече, но в крайна сметка ще постигнете желаното. Делово споразумение ще подобри позициите ви на работното място, а също и финансите ви. Ще защитите интересите и успокоите душата си. Ангажиментите ви няма да се отразят понижаващо на настроението ви, свикнали сте на натоварване.
27 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С предимство в програмата ви ще са деловите срещи днес. От тях очаквате да постигнете договорености и приключване на търговска сделка. Заложете на умереността в думите и реакциите си. В противен случай рискувате да загубите добрите си позиции, което не е целта ви. Стремежът ви към промени ще наруши спокойствието на дома ви, но перспективите са обещаващи.
27 фев 2020
Последни новини