5 °C

Новородени момченце и момиченце поздравиха Родилно отделение

Две бебета са проплакали в родилно отделение на МБАЛ – Първомай в Деня на родилната помощ. По-нетърпеливо е било момченцето, което е поздравило дежурния екип, начело с д-р Текели в неделния ден още в 7.05 часа. Той е едва третото бебе от мъжки пол, което се ражда през тази година и е с размери – 2,400 кг и 49 см.

В 12.58 се е появила и госпожица, която тежи 3,300 кг и е дълга 50 см. В празничния ден, в дежурния екип е бил и първия специализант на отделението д-р Даниел Дялков.

Лекари, акушерки, сестри и санитари от Родилно отделение се поздравиха за празника на скромен вечерен купон и си пожелаха да са здрави, за да посрещнат още много бебета.

През 2018 година, до днес в отделението са проплакали 14 бебета.

За миналата 2017 година в Първомайската болница са родени 213 бебета, които сега живеят в поне 4 различни области.

Празникът на родилната помощ зарежда с много настроение, оптимизъм и вяра, че животът продължава, напук на мрачните прогнози, а МБАЛ – Първомай разполага с едно от най-добрите родилни отделения. Стотици са родителите, които се обръщат към работещите там с пожелания за здраве, щастие и професионализъм, с който да помагат на бъдещите родители.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Ге
  Георги Здравчеви.
  11 -2
  10:30, 22 яну 2018
  Да са живи и здрави цялото отделение и дано вечно съществува просто се чудя за какво ходите в Пловдив тук в Първомай са толкова внимателни и с много опит и второ да имаме пак тук ще си го родом.
 • 2
  Ге
  Георги Здравчеви.
  10 -1
  10:33, 22 яну 2018
  Родим.И отделението свети ремонтирано е топло всичко е на ниво.
 • 3
  Да
  да да
  4 -5
  11:23, 22 яну 2018
  ...всичко е на ниво...с изключение на правописа ти..., Здравчев, без И накрая, освен ако не сте двама или повече, Георги?!
  • Да
   Да да да
   1 -1
   17:55, 22 яну 2018
   И къде по- точно са правописните грешки? Бъркаш думата правопис с пунктуация май.
 • 4
  Ма
  Майка
  5 -1
  15:31, 22 яну 2018
  Здрави бъдете и все така отзивчиви ! В пловдивските държавни болници няма нито такова отношение, нито вниманието, с което дарявате вие! А условията и обстановката в отделението след ремонта е на ниво частна болница . Това е мое мнение, като родила тук, не го натрапвам на никого, просто го изказвам!

Хороскоп за 23.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мнозина от вас ще предпочетат да посветят времето си на полезни и приятни неща, с които да зарадват най-близките си. Забравете за грижите свързани с професионалните дела и се наслаждавайте пълноценно на почивката си. Можете също така да освободите голяма част от натрупаното напрежение, като се занимавате със спорт.
23 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на внушения и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очакват ви приятни часове с любимия човек. Не подценявайте желанието му да сте заедно. Ще се изненадате от едно предложение.
23 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Едва ли ще се задържате за по-дълго време на едно място днес и с право приятелите ви ще се оплакват, че не могат да ви открият. Имате нужда от свеж въздух, затова едва ли стоенето вкъщи ще е предпочетеният от повечето от вас вариант. Разходка сред природата ще ви се отрази чудесно и ще ви зареди с достатъчно свежа енергия.
23 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Мислете за себе си и за бъдещето си. Погрижете се за нещата, които ви дават сигурност и не пренебрегвайте мнението на близките си. С добра организация ще подобрите работата и материалното си положение, което ще се отрази на целия ви живот. Отношенията ви с партньора се нуждаят от повече яснота.
23 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще получите добри възможности за придобивки, от които ще се възползвате максимално. Основателно ще насочите интересите си към сегменти, в които владеете положението, от там ще дойдат и парите. Не избързвайте в нищо и внимателно обмисляйте действията си. Погрижете се да не пропускате важните моменти в живота на близките си.
23 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Голяма част от вас посрещат гости днес, затова е твърде възможно планираната почивка да остане на заден план. Затова пък бъдете сигурни, че приятното прекарване ви е сигурно. Имате конкретна идея за нещо, което отдавна ви вълнува и съвсем скоро ще се радвате на чудесна възможност, за да я осъществите. Намерете време и за почивка днес.
23 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви ще е забързан и често с напрежение, но не изпадайте в стрес. Ще работите по приключване на задача, резултатите от която имат отношение към финансите на семейството ви. Ако времето не ви стигне за всичко, което планирате, потърсете подкрепа. Сигурно е, че такава няма да ви бъде отказана.
23 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще трябва да обърнете повече внимание на отношенията си със сърдечния партньор. Дайте всичко от себе си, за да предотвратите евентуалните конфликти. Ще срещнете хора, с чиято помощ може да повишите професионалната си квалификация, а също и финансовите си приходи. Не пренебрегвайте и духовното си здраве.
23 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е да се ангажирате с непредвидени задачи и да поемете чужди отговорности. Това ще обогати житейския ви опит, но ще ви по изнерви. Домашните проблеми също ще ви заставят да търсите решения и в края на деня се очаква да сте уморени. Починете си и не търсете причини да слизате в конфликт с близките си.
23 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не са изключени затруднения, които да ви разколебаят по отношение на планирано пътуване или друга подготвяна среща. Каквито и да са причините, не се гневете на околните. Избягвайте ненужни спорове и доказване на надмощие. Нуждаете се от почивка, за това приемете приятелска покана за среща.
23 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще трябва да положите усилия, за да постигнете разбирателството, към което се стремите. Нищо не идва от само себе си през този ден, но нека това не ви обезсърчава. Не се поддавайте на лошо настроение, а направете нещо, което ще ви накара да се почувствате добре. Дори да смятате, че това е прост каприз, не се колебайте да го изпълните.
23 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви направи доволни и ще повиши самочувствието ви. Но не се изживявайте като първа инстанция, дайте правото и на другите да имат мнение. Така достойнството и авторитетът ви ще се запазят, освен това ще научите нещо полезно за себе си. Усещането ви за скорошна развръзка на личен проблем не е погрешно.
23 фев 2020
Последни новини