3 °C

Новородени момченце и момиченце поздравиха Родилно отделение

Две бебета са проплакали в родилно отделение на МБАЛ – Първомай в Деня на родилната помощ. По-нетърпеливо е било момченцето, което е поздравило дежурния екип, начело с д-р Текели в неделния ден още в 7.05 часа. Той е едва третото бебе от мъжки пол, което се ражда през тази година и е с размери – 2,400 кг и 49 см.

В 12.58 се е появила и госпожица, която тежи 3,300 кг и е дълга 50 см. В празничния ден, в дежурния екип е бил и първия специализант на отделението д-р Даниел Дялков.

Лекари, акушерки, сестри и санитари от Родилно отделение се поздравиха за празника на скромен вечерен купон и си пожелаха да са здрави, за да посрещнат още много бебета.

През 2018 година, до днес в отделението са проплакали 14 бебета.

За миналата 2017 година в Първомайската болница са родени 213 бебета, които сега живеят в поне 4 различни области.

Празникът на родилната помощ зарежда с много настроение, оптимизъм и вяра, че животът продължава, напук на мрачните прогнози, а МБАЛ – Първомай разполага с едно от най-добрите родилни отделения. Стотици са родителите, които се обръщат към работещите там с пожелания за здраве, щастие и професионализъм, с който да помагат на бъдещите родители.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Ге
  Георги Здравчеви.
  11 -2
  10:30, 22 яну 2018
  Да са живи и здрави цялото отделение и дано вечно съществува просто се чудя за какво ходите в Пловдив тук в Първомай са толкова внимателни и с много опит и второ да имаме пак тук ще си го родом.
 • 2
  Ге
  Георги Здравчеви.
  10 -1
  10:33, 22 яну 2018
  Родим.И отделението свети ремонтирано е топло всичко е на ниво.
 • 3
  Да
  да да
  4 -5
  11:23, 22 яну 2018
  ...всичко е на ниво...с изключение на правописа ти..., Здравчев, без И накрая, освен ако не сте двама или повече, Георги?!
  • Да
   Да да да
   1 -1
   17:55, 22 яну 2018
   И къде по- точно са правописните грешки? Бъркаш думата правопис с пунктуация май.
 • 4
  Ма
  Майка
  5 -1
  15:31, 22 яну 2018
  Здрави бъдете и все така отзивчиви ! В пловдивските държавни болници няма нито такова отношение, нито вниманието, с което дарявате вие! А условията и обстановката в отделението след ремонта е на ниво частна болница . Това е мое мнение, като родила тук, не го натрапвам на никого, просто го изказвам!

Хороскоп за 10.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
10 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Не си позволявайте да оставате длъжници някому. Изчистете дълговете си и ще отворите пътя на новостите пред себе си. Здравословно неразположение ще отшуми, но има още какво да направите за да се подобрите напълно. Телефонно обаждане ще ви зареди с приятни усещания за предстоящи събития.
10 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергетиката на деня ще ви въздейства мотивиращо и без да се щадите, ще дадете всичко от себе си в изпълнение на поети ангажименти и нови проекти. По свой начин, позитивно въздействащ, ще предадете от настроението си и на околните, от което ще се почувствате всички по-добре. Чрез спорт ще укрепите имунната система, духа и ще преборите стреса.
10 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Отдавна планирани мероприятия ще погълнат времето ви днес. Ако ви се наложи да свършите и чужда работа, не се дразнете, приемете, че вие ще направите това най-добре. Настроението ви е отлично, затова не позволявайте на дребните неща да ви пречат да се чувствате така. Роднини ще ви потърсят с покана за тържество.
10 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебните ви задължения днес изискват пълно отдаване, затова се заемете сериозно и работете концентрирано. Опитайте се да отклоните личните си ангажименти, близките ви ще ви разберат. Моментът е много подходящ както за реални резултати, така и за трупане на опит, затова не бива да го изпускате. Прекарайте вечерта в спокойна обстановка.
10 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Запазете спокойствие и потиснете раздразнението си, ако имате такова. Психическото ви състояние се отразява на околните, което се връща отново върху вас. Ще имате приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не потискайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.
10 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
10 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С точни и правилни действия ще се реализирате в службата и в бизнеса. Шанса да получите изгодни предложения е реален, ще влезнете в полезрението на високо стоящите. Не пропускайте да поискате своето, колкото и нескромно да се вижда на някои. Вечерта полейте успеха си в приятна обстановка.
10 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще инициирате среща, на която да обсъдите предстоящ проект или друга своя изява. В тази връзка ще търсите финансова подкрепа и по-често ще се допитвате до мнението на хора, запознати с материята. Не пренебрегвайте вътрешните си желания и слушайте сърцето си. Осигурете си повече спокойствие.
10 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете миролюбиви и не търсете спора на всяка цена, с компромиси ще стигнете по-далече. Ще реализирате бизнес-идея с човек, когото харесвате не само като бизнес-партньор. Внимавайте да не прекрачите границата на позволеното, от което да пострада и работата ви. С роднини ще планирате предстоящо събитие.
10 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
На занимаващите се активно с бизнес им се дава да реализират финансови сделки. Други ще засилят интереса си към сфера или друго проявление, с което да разширят дейността си, въпреки трудностите, които срещат. Хранете се балансирано и повишете физическата си активност, за да се чувствате в подходяща форма и сила на духа.
10 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Чувствате се спокойни и уверени в себе си. Твърдо сте убедени, че вървите по прав път и това е сигурен белег на предстоящия ви успех. Вашата интуиция едва ли ще ви излъже. В интимен план също няма от какво да сте недоволни.
10 дек 2019
Последни новини