22 °C

Новородени момченце и момиченце поздравиха Родилно отделение

Две бебета са проплакали в родилно отделение на МБАЛ – Първомай в Деня на родилната помощ. По-нетърпеливо е било момченцето, което е поздравило дежурния екип, начело с д-р Текели в неделния ден още в 7.05 часа. Той е едва третото бебе от мъжки пол, което се ражда през тази година и е с размери – 2,400 кг и 49 см.

В 12.58 се е появила и госпожица, която тежи 3,300 кг и е дълга 50 см. В празничния ден, в дежурния екип е бил и първия специализант на отделението д-р Даниел Дялков.

Лекари, акушерки, сестри и санитари от Родилно отделение се поздравиха за празника на скромен вечерен купон и си пожелаха да са здрави, за да посрещнат още много бебета.

През 2018 година, до днес в отделението са проплакали 14 бебета.

За миналата 2017 година в Първомайската болница са родени 213 бебета, които сега живеят в поне 4 различни области.

Празникът на родилната помощ зарежда с много настроение, оптимизъм и вяра, че животът продължава, напук на мрачните прогнози, а МБАЛ – Първомай разполага с едно от най-добрите родилни отделения. Стотици са родителите, които се обръщат към работещите там с пожелания за здраве, щастие и професионализъм, с който да помагат на бъдещите родители.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Ге
  Георги Здравчеви.
  11 -2
  10:30, 22 яну 2018
  Да са живи и здрави цялото отделение и дано вечно съществува просто се чудя за какво ходите в Пловдив тук в Първомай са толкова внимателни и с много опит и второ да имаме пак тук ще си го родом.
 • 2
  Ге
  Георги Здравчеви.
  10 -1
  10:33, 22 яну 2018
  Родим.И отделението свети ремонтирано е топло всичко е на ниво.
 • 3
  Да
  да да
  4 -5
  11:23, 22 яну 2018
  ...всичко е на ниво...с изключение на правописа ти..., Здравчев, без И накрая, освен ако не сте двама или повече, Георги?!
  • Да
   Да да да
   1 -1
   17:55, 22 яну 2018
   И къде по- точно са правописните грешки? Бъркаш думата правопис с пунктуация май.
 • 4
  Ма
  Майка
  5 -1
  15:31, 22 яну 2018
  Здрави бъдете и все така отзивчиви ! В пловдивските държавни болници няма нито такова отношение, нито вниманието, с което дарявате вие! А условията и обстановката в отделението след ремонта е на ниво частна болница . Това е мое мнение, като родила тук, не го натрапвам на никого, просто го изказвам!

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
19 сеп 2020

Случаен виц

Последни новини