Харманли отбеляза 140 години от Освобождението си

Изображение 1 от 6

    Областният управител на Хасково участва в церемония по повод 140 години от Освобождението на Харманли. Станислав Дечев и заместничката му д-р Стефка Здравкова, която е от Харманли, присъстваха на тържественото отбелязване днес. Б4еше отслужена  заупокойна молитва в паметта на хилядите загинали за свободата на родния край. “Дати като днешната ни карат да осъзнаем своя дълг пред героите и своята отговорност пред поколенията след нас. 140 години по-късно в нас туптят сърцата ни български, които ни повтарят поуките на времето, че само чрез единство и обща цел можем да постигаме успехи“, каза в словото си кметът Мария Киркова.

    С едноминутно мълчание десетките официални лица, ученици и граждани почетоха паметта на Освободителите на Харманли. По-късно балони с цветовете на родния трибагреник полетяха в небето. Венци поднесоха кметът на Харманли Мария Киркова, председателят на общинския съвет Иван Димитров, областният управител на Хасково Станислав Дечев и заместникът му д-р Стефка Здравкова, представители на политически сили, граждански и патриотични формации, учители и ученици. 

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ев
      ЕВРОАТЛАНТИК
      1 -1
      20:49, 18 яну 2018
      Абе ЛИЗАЧИ така и не разбрах от репортажа 140 години от освобождението на Харманли от КОГО От какво е освободен Харманли ---от руско от византийско от американско от чалга ли от комунизъм ли Защо ви е страх да пишете че освободен от ТУРСКО робство -------СРАМНА РАБОТА
    Последни новини