Николай Николов: Спонсорът е амбициозен и иска да помага на футбола

Николай Николов е новият спортен директор на ФК „Борислав“ - Първомай. Юноша на ЦСКА, завършил НСА с профил треньор по футбол. Това е първият му опит да мениджира футболен отбор и показва огромно желание да се справи.

Т.К.: Г-н Николов, как избрахте „Борислав“?

Н:Н.: Отборът е на трето място на полусезона и затова се спряхме на него, за да може това, което е изградено до момента като колектив, като организация, като футболисти, които са постигнали тези резултати през първия полусезон, да започнем да го надграждаме през втория. Има 2-3 нови попълнения и очакваме още 2-3 и да вдигнем конкуренцията в отбора. По този начин самите футболисти да разберат, че има смисъл да се развиват, а не да тъпчат на едно място във В група. Ако нямаме други спънки от спортно-техническо естество нашите амбиции са догодина да атакуваме Б група. Тези 4-5 месеца до лятото ще се стремим да изградим един гръбнак на отбора със 7-8 човека и заедно с още 7-8 нови попълнения наесен да направим един отбор, готов за Б група.

Т.К.: Кой е новият спонсор?

Н:Н.: Той е чужденец, арменец, тепърва навлиза в България. Занимава се с търговия на строителни материали, и има интерес към строителния бизнес. Казва се Давид Гаспарян.

Спонсорът е наясно със ситуацията в българския футбол и че понякога нещата не зависят само от отбора, но е подготвен за това и се надяваме да нямам спънки от фактори извън терена. Спокойни сме, амбициозни сме, надявам се момчетата бързо да разберат неговите намерения. Ядрото на отбора се запазва и се надявам всичко да върви по вода и да успеем в това, за което хващаме

Т.К.: Разкажете за подготовката на отбора.

Н:Н.: Бихме искали да направим лагер, но има момчета които работят и затова не можем да ги заведем. Спряхме се на вариант отборът да тренира в Пловдив, на изкуствен терен до края на февруари, изцяло ще е в Пловдив – фитнес, тренировки. Предоставяме най-добрите условия и се надяваме това да помогне на всички футболисти да видят, че нещата се променят постепенно. Никой да не си мисли че ще валят пари, но Гаспарян е човек, които има амбиции, иска да помага на футбола, иска да го развива този отбор. От началото на декември се работи по проекта.

Т.К.: Кое наложи Какалов да смени Спас Колев?

Н:Н.: На първата среща с отбора, на която искахме да представим нашия проект, присъстваха всички – включително Спас Колев и Димитър Кенлешев. Ние искахме да обясним нашите намерения, цели. На десетата минута той стана и си тръгна. Каза, че не иска да участва в този проект. Ние не сме искали да градим отбор наново. Всички, включително и футболистите бяха изненадани от решението му.

Т.К.: А чие е решението да бъдат освободени футболисти от отбора?

Н:Н.: Вратарят Дамян заминава за чужбина и това е негово решение. Вече има нов вратар – Апостол Стоянов. Дали един футболист остава или си тръгва е решение изключително на треньора. Какалов е този, който посочва от кого има нужда. В момента, за да има надграждане с него сме съгласували да останат 3 нови попълнения – вратарят Апостол Стоянов, футболистът на „Монтана“ Николай Парнаров и капитанът от първия полусезон на „Сокол“ - Марково – Теодор Банев. Предстои Какалов да вземе решение за Ерсин Таксин и Асен Попов.

Т.К.: Защо контролите няма да са тук? Феноветеискат да видят този отбор.

Н:Н.: Искаме да запазим терена. Коментирано е с кмета и целия УС, идеята ни е да запазим терена, за да може за мачовете да играем на една хубава трева.

Т.К.: Какалов ще играе ли?

Н:Н.: На този етап ще преценим в контролните срещи дали отборът ще се справи без него. Амбициите му са да се развива като треньор. Ако отборът покаже, че може да поддържа нивото без Какалов, няма да играе. Но ако видим, че играта без него не се получава, ще влезе. Но търсим човек, който да играе на неговата позиция и ако намерим някой, който може да го заменени, на същото ниво или по-добре от него, Какалов ще остане изцяло на треньорския пост.

Т.К.: Кому е нужно „Борислав“ да играе в „Б“ група – каквато цел си поставя новият спонсор?

Н:Н.: „Б“ група е второто ниво на българския футбол. Ние имаме амбициите и организацията, макар това понякога да не е достатъчно. Желанието на спонсора е да създаде един добър продукт- висококачествен и с добра цена.

Т.К.: Освен в мъжкия отбор, ще бъдат ли влагани средства в базата на отбора?

Н:Н.: Ние поемаме изцяло издръжката на отбора. Това освобождава средства, с които общината би могла да подобри условията на стадиона. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Со
    совите не са това, което са
    10 -6
    12:39, 11 яну 2018
    Измамници!!!!!Няма вече-"Борислав"..
  • 2
    Пъ
    Първомаец
    10 -4
    13:00, 11 яну 2018
    Ми той отбора както си вървеше до момента пак можеше да си влезе в Б група и без вас и вашите обещания. Дела, дела трябват от проекти и празни приказки цялата ни държава е в това положение.
  • 3
    Вл
    Владо
    8 -1
    13:11, 11 яну 2018
    Хахах много богати , пък общината да си оправя базата
  • 4
    33
    33
    17 -1
    13:55, 11 яну 2018
    "Б" група с треньор Какалов ? Моля те ние сме от село ама чак пък толкова... по сериозен бъди ! В базата трябва да се налеят 1 000 000 за да получи лиценз!!! Най добре кажи в кой бет ще са мачовете че всички да извадим пари . И Ангу ще го сменят но Кичука е вечен - той има нотариален акт че отбора е негов😀
  • 5
    Фе
    Фен
    8 -1
    14:28, 11 яну 2018
    Много,много ми е симпатичен коментара на колегата 33 .
    • Др
      друг фен
      4 -2
      15:02, 11 яну 2018
      Абсолютно точен коментар на 33 може би с изключение на сърказма към Какалов.
  • 6
    Фе
    Фен
    10 -2
    14:48, 11 яну 2018
    Николайчо , от пет години няма Б и В групи ...а са Втора и Трета лига . Гледай да не надградиш така отбора, че да финишира на 10-то място :) Явно никога не си се занимавал с футбол щом си мислиш , че можеш да атакуваш Втора лига веднага !
  • 7
    Го
    гол
    10 -2
    19:39, 11 яну 2018
    Помните ли спонсорите Бинго "Иберия" и как Кичука го "рекетираха",помните ли французите от ADF и те горките наливаха пари във футбола. Там ли отиват спонсорските пари ? Дали арменеца няма да строи по всички обществени поръчки на общината? Няма безплатна софра. И колко първомайци ще останат в този отбор. Суета, знаете кой ще се нагуши . И Кичуков знае, но той е трохар уличен в злоупотреба с пари за футбола.
    • За
      Запознат.
      8 -2
      20:44, 11 яну 2018
      Да ама оня следовател от Асеновград го управи.Ще има старата песен на нов глас.
Последни новини