15 °C

3000 лева глоба трябва да плати кметът за нерегламентирани сметища край Буково

3000 лева глоба ще трябва да плати кметът на община Първомай Ангел Папазов, заради нерегламентирани сметища в три дерета до село Буково.

След проверка на РИОСВ на през април 2015 година са установени 4 села с нерегламентиани сметища – Правослвавен, Драгойново, Буково и Крушево. Институцията налага глоби от 1400 лв за Православен и по 3000 лв. на другите три села. Наказанието е за кмета на общината по ЗУО, за това, че не е предприел мерки за предотвратяване изхвърлянето на отпадъци на неразрешени за това места.


Инспекцията е извършена по заповед на министъра на околната среда и водите да бъде проверено състоянието на речните легла в страната. Непочистените корита и дерета са сред причините за тежките наводнения в последните години.  

По Закона за управление на отпадъците отговорността да няма нерегламентирани сметища е на кмета на съответната община, затова и наказателното постановление е издадено на името на Ангел Папазов. На първа инстанция глобата за Православен не е обжалвана, а за Драгойново и Крушево са потвърдени. Районният съд в Първомай отменя глобата за деретата в Буково с мотива, че впоследствие те са били почистени от наети на граждански договор хора.

РИОСВ обжалва това решение на 15 декември и Административният съд в Пловдив се произнася, че санкцията е основателна, защото мерките са взети след налагането ѝ, а глобата се отнася до констатираното към 14 април 2015-а нарушение.

Решението е окончателно.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Пъ
  Първомаец
  12 -1
  12:11, 20 дек 2017
  Нещо не разбирам, стига с тия селски кметове, да си плащат глобите от заплатите . Тия селски кметове колко глоби са отчели? А на края кмета да плаща с нашите пари .
  • Пи
   ПИТАГОР
   12 -3
   12:36, 20 дек 2017
   Ава пърумаец ти ни читеш ли ва ко ти съ пише от тедиту математичката и ко пише в зъконъ. Ангътъ жъ ги плата тия праи от жубата си затва е тоя зъкон за да може ангу да дисциплинира и другите селски кметове. Убаче ангу кът плати от жобъта си жъ почне да се чуди кък да си ги върне и жъ лъсне пак некъв ремонт я плочки я нужници в училища и темподобни. Затва ни съ нъпинай да пишеш глупости ангу ся пъро жъ плати с нашите пъри некви ремонти демек той жъ си върне пърите за глобите и някой покрай това жъ гепне още парички
 • 2
  12
  1212112
  12 -2
  12:32, 20 дек 2017
  Само не разбрах от статията - кмета лично ли ще ги плаща или Община Първомай.
 • 3
  Гр
  гражданин
  14 -1
  12:46, 20 дек 2017
  Прав си градски ,на съборите селските, канят"'Канарите'" бият тъпаните по три дена, на края от нашите пари Ангу плаща.
  • Гл
   Гледащ
   9 -3
   15:28, 20 дек 2017
   Канари свирят ама и ти беше там и ти гледаше!Ай стига ся мяу, мяу!

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
14 май 2021
Последни новини