23 °C

3000 лева глоба трябва да плати кметът за нерегламентирани сметища край Буково

3000 лева глоба ще трябва да плати кметът на община Първомай Ангел Папазов, заради нерегламентирани сметища в три дерета до село Буково.

След проверка на РИОСВ на през април 2015 година са установени 4 села с нерегламентиани сметища – Правослвавен, Драгойново, Буково и Крушево. Институцията налага глоби от 1400 лв за Православен и по 3000 лв. на другите три села. Наказанието е за кмета на общината по ЗУО, за това, че не е предприел мерки за предотвратяване изхвърлянето на отпадъци на неразрешени за това места.


Инспекцията е извършена по заповед на министъра на околната среда и водите да бъде проверено състоянието на речните легла в страната. Непочистените корита и дерета са сред причините за тежките наводнения в последните години.  

По Закона за управление на отпадъците отговорността да няма нерегламентирани сметища е на кмета на съответната община, затова и наказателното постановление е издадено на името на Ангел Папазов. На първа инстанция глобата за Православен не е обжалвана, а за Драгойново и Крушево са потвърдени. Районният съд в Първомай отменя глобата за деретата в Буково с мотива, че впоследствие те са били почистени от наети на граждански договор хора.

РИОСВ обжалва това решение на 15 декември и Административният съд в Пловдив се произнася, че санкцията е основателна, защото мерките са взети след налагането ѝ, а глобата се отнася до констатираното към 14 април 2015-а нарушение.

Решението е окончателно.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Пъ
  Първомаец
  12 -1
  12:11, 20 дек 2017
  Нещо не разбирам, стига с тия селски кметове, да си плащат глобите от заплатите . Тия селски кметове колко глоби са отчели? А на края кмета да плаща с нашите пари .
  • Пи
   ПИТАГОР
   12 -3
   12:36, 20 дек 2017
   Ава пърумаец ти ни читеш ли ва ко ти съ пише от тедиту математичката и ко пише в зъконъ. Ангътъ жъ ги плата тия праи от жубата си затва е тоя зъкон за да може ангу да дисциплинира и другите селски кметове. Убаче ангу кът плати от жобъта си жъ почне да се чуди кък да си ги върне и жъ лъсне пак некъв ремонт я плочки я нужници в училища и темподобни. Затва ни съ нъпинай да пишеш глупости ангу ся пъро жъ плати с нашите пъри некви ремонти демек той жъ си върне пърите за глобите и някой покрай това жъ гепне още парички
 • 2
  12
  1212112
  12 -2
  12:32, 20 дек 2017
  Само не разбрах от статията - кмета лично ли ще ги плаща или Община Първомай.
 • 3
  Гр
  гражданин
  14 -1
  12:46, 20 дек 2017
  Прав си градски ,на съборите селските, канят"'Канарите'" бият тъпаните по три дена, на края от нашите пари Ангу плаща.
  • Гл
   Гледащ
   9 -3
   15:28, 20 дек 2017
   Канари свирят ама и ти беше там и ти гледаше!Ай стига ся мяу, мяу!

Хороскоп за 27.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Както и до сега, ще поддържате осведомеността си по въпросите, които ви интересуват и с отношение по социалните проблеми, които вълнуват всички. Ще търсите подкрепата и на други хора, с които да работите за подобряване на настоящето. С решенията си днес ще влияете върху бъдещето, своето и на другите.
27 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Предпочитанията ще ви отведат навън сред природата, със семейството или приятелите. Където и да сте, ще се чувствате добре, удовлетворявайки страстта си към приключения. Не унивайте, дори и да не сте сред инициаторите, това е начин да се разтоварите от стреса. Среща с човек, който не спира да ви вълнува.
27 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успявате да помогнете на свой близък без да променяте особено плановете си. Постарайте се да свършите работата, която сте планирали за днес, за да не останете недоволни от себе си по странични причини. Печелите доверието на човек, който е имал съмнения към вас. Направете всичко възможно, за да не го разочаровате отново.
27 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Поставяте си различни задачи за днешния ден, но има вероятност голяма част от плановете ви да не се осъществят точно според замисъла ви. Въпреки това бъдете сигурни, че ще останете доволни от нещата, които ще свършите днес. На някои от вас предстои интересно запознанство, което може да даде началото на нещо многоочаквано за вас.
27 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада.
27 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да се чувствате в добра физическа форма и това ще се отрази на всичко, с което се занимавате. Помислете за активна почивка - разходки или спорт. Оставането в къщи не е добър избор - имате нужда от движение. Радостни ще останете от новините, които пътуват към дома ви. Приятелите очакват от вас повече внимание.
27 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се отнесете отговорно към започната вече задача, чиито срок е днес. Няма да ви остане много лично време, за съжаление на други, които търсят компанията ви. Новите ангажименти ще изискват от вас повече съсредоточеност и енергия, за това отделете време за отдих. Без усилия ще решите финансов проблем.
27 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви ще е спорен и с по-малко усилия ще постигате повече. Намеренията ви ще срещнат разбиране, което ще се отрази благоприятно на реализацията им. По-спокойни ще се погрижите за идващите дни, така, че да зарадвате близките си. Търсете компанията на онези, сред които се чувствате добре.
27 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
От днес за вас започва период на стабилизация. Чувствате в себе си достатъчно сила и ентусиазъм да се справите с предизвикателствата на вашата дейност. Не след дълго очаквайте финансов еквивалент на успехите си и не забравяйте хората, които са ви подкрепяли. Изграждане на здрава и дълготрайна връзка, но не непременно интимна.
27 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Довършете всичко започнато до тук, и ако ви остане време, подгответе делата си за утре. Не се предвиждат изненади в рутинната ви работа. Погрижете се за гардероба си и зарадвайте някой с вече ненужни за вас аксесоари. Очаква ви приятна вечер с близък на сърцето ви човек.
27 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
В добро самочувствие ще приемете предизвикателствата на деня. Ще отделите голяма част от времето си на личните си дела и ще оползотворите по най-добрия начин даденостите. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно предстоящото.
27 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще бъде един приятен ден за представителите на знака. Ще останете доволни от начина, по който околните се отнасят към работата ви. Получавате примамливо предложение, което ще ви накара да се заинтересувате по редица нови въпроси. Привлечени сте от личност от другия пол, може да се получи нещо вълнуващо.
27 сеп 2020
Последни новини