Ловец уби петметров питон във Флорида

Американски ловец на змии уби тигров питон с рекордни размери. Това е най-голямата змия, ликвидирана по програмата за избиване на питони в Южна Флорида. 

Рекордният тигров питон е дълъг 5,20 метра и тежи 60 килограма За сравнение, типичният тигров питон достига до 3,70 метра. Регистрирани са единични гигантси екземпляри с дължина до 5,74 метра.

Ловецът е получил за този свой улов 375 долара от щатските власти.

"Тази змия като нищо би могла да убие човек, казва змиеловецът - ако беше жива сега, вероятно трима души щяха да са необходими, за да се справят с нея".

Ловците на змии във Флорида получват по 50 долара за змия до 1,20 метра и 25 долара надбавка за всеки фут над тази дължина (около 30 сантиметра). На час тяхната работа струва на щата 8,1 долара, колкото е минималната заплата по закон. Отработените часове се отчитат от приложение за смартфон.

От месеж март 742 питона са били унищожени от участниците в програмата, повечето с дължина до 3 метра.

Тигровите питони са инвазивен вид за Флорида, те попаднали случайно там от югоизточна Азия преди 30 години. Поради липса на естествени врагове, пришълците се наплодили извънредно много и се превърнали в истинска напаст за местната фауна в южната част на полуострова. Затова властите многократно обявяват конкурси за ловци на питони, които да спрат инвазията на питоните.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини