15 °C

472 червенокръстци отбелязват Международния ден на доброволеца в Първомайско

Дни преди днешният Международен ден на доброволеца Oбщинската организация на БЧК в Първомай проведе своето отчетно събрание. 472 са членовете на 6-те дружества в общината. Успоредно с това, младежката формация избра своя нов координатор – Симона Йорданова.

В рамките на своята мисия и мандат, БЧК Първомай целенасочено работи за осъществяване на стратегическите си цели и позициониране като добре функционираща организация и предпочитана алтернатива за много хора в общината, се казва в отчетния доклад, представен от зам.председателя Янка Мущанова.

От населените места в общината, БЧК има свое дружество само в Първомай и Дълбок извор. Затова и усилията през следващата година ще бъдат насочени към изграждане на нови структури и в други села.

През изминалата година много младежи и девойки се включиха активно в анти-спин кампанията и кампаниите против дрогата, в набирателните инициативи за Великден, но предстои планиране и полагане на усилия за обхващане на повече младежи.

Неутралност, хуманност, безпристрастност, независимост, доброволност, единство и универсалност – са основните принципи на Български Червен кръст – накратко това са млади, амбициозни хора, готови да помагат доброволно на обществото.

През 2017-а Социално-помощната дейност на организацията се изразява основно в раздаване на хранителни продукти, дрехи и детски играчки. Получена е и разпределена пратка с детски обувки и играчки от българи, живеещи в Австрия. Част от тях бяха разпределени на децата от ЦНСТ и на социално-слаби семейства, които са посетили кмета на община Първомай в приемния му ден.

И тази година организацията на БЧК - Първомай участва активно в реализирането на оперативна програма за храни и основно материално подпомагане.

Раздадени са листовки листовки за балансиран режим на хранене; управление на семейния бюджет; услуги, финансирани от Европейския социален фонд; подготовка на населението за реакция при бедствия.

За следващата година приоритет ще бъде включването на доброволците от БМЧК в социално-помощната дейност.

Всичко това се осъществява благодарение на ползотворното и ефективно сътрудничество между Община Първомай и Областния съвет на БЧК-Пловдив.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
15 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
15 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
15 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
15 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
15 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
15 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
15 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
15 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
15 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
15 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
15 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
15 май 2021
Последни новини