30 °C

Златаровци се впуснаха в приключенската игра на ОИЦ - Пловдив

  Отбор „Мега красивите“, съставен от осмокласници, е победител в приключенската игра организирана от Областния информационен център-Пловдив в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“.

  В надпреварата се включиха 6 отбора гимназисти. В началото младежите демонстрираха откровено пренебрежение към поставените задачи, но с всеки изминал етап приключенският дух ги обземаше. Отборите имаха свой маршрут, но минаваха през едни и същи задачи. В края адреналинът и желанието за победа ги завладя и всички финишираха с минимални разлики във времето.

  За около час учениците трябваше да се справят с различни задачи: да преброят войниците от барелефа на паметника на антифашистите; да стрелят с лък; да си направят весела снимка с постера на майските културни тържества пред общината; да решат тест, поставен в къщичка на дърво в парка; да открият името на автора на паметника на Ангел войвода, изписано върху него; да преминат през въжени препятствия и да се върнат в училището. Едно от условията беше всички да се движат заедно - един отбор се считаше за финиширал, когато всичките му членове са стигнали до финал.

  Златаровци се справиха отлично и с теста, в който имаше въпроси, свързани с членството на България в ЕС и с патрона на училището.

  Крайната оценка беше образувана както съвкупност от точки, зависещи както от бързината, с която са преминали трасето, така и от верните отговори.

  Организаторите на играта бяха приятно изненадани от победителите. В повечето случаи, споделиха те, на първо място са отборите от 11 или 12 клас, но този път най-малките състезатели показаха най-добра екипна работа и най- много знания.

  Всички участници финишираха развълнувани и чакаха с нетърпение да научат как са се справили с теста.

  Много ни хареса, признаха повечето от тях, малко се  изморихме с бягането, но беше супер!

  След победителите от „Мега красивите“ се наредиха „Майстор Абдул“ и „Регрет“, а всички участници получиха грамоти и предметни награди.

  Основната цел на приключенската игра е повишаване информираността на младите хора за Европейския съюз и финансираните от него проекти, постиженията на страната ни през десетте години членство.

  Нямаме специални критерии за избор на училище – казаха организаторите. Обаждаме се и когато срещнем отзивчивост, провеждаме играта. Предстоят и други подобни събития.

  ОИЦ-Пловдив е част от Мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в България.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ив
   иво
   3 -1
   10:30, 5 дек 2017
   Това Златаровци ми звучи като бандата на Наглите .

  Хороскоп за 25.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
  25 сеп 2020
  Последни новини