15 °C

Златаровци се впуснаха в приключенската игра на ОИЦ - Пловдив

  Отбор „Мега красивите“, съставен от осмокласници, е победител в приключенската игра организирана от Областния информационен център-Пловдив в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“.

  В надпреварата се включиха 6 отбора гимназисти. В началото младежите демонстрираха откровено пренебрежение към поставените задачи, но с всеки изминал етап приключенският дух ги обземаше. Отборите имаха свой маршрут, но минаваха през едни и същи задачи. В края адреналинът и желанието за победа ги завладя и всички финишираха с минимални разлики във времето.

  За около час учениците трябваше да се справят с различни задачи: да преброят войниците от барелефа на паметника на антифашистите; да стрелят с лък; да си направят весела снимка с постера на майските културни тържества пред общината; да решат тест, поставен в къщичка на дърво в парка; да открият името на автора на паметника на Ангел войвода, изписано върху него; да преминат през въжени препятствия и да се върнат в училището. Едно от условията беше всички да се движат заедно - един отбор се считаше за финиширал, когато всичките му членове са стигнали до финал.

  Златаровци се справиха отлично и с теста, в който имаше въпроси, свързани с членството на България в ЕС и с патрона на училището.

  Крайната оценка беше образувана както съвкупност от точки, зависещи както от бързината, с която са преминали трасето, така и от верните отговори.

  Организаторите на играта бяха приятно изненадани от победителите. В повечето случаи, споделиха те, на първо място са отборите от 11 или 12 клас, но този път най-малките състезатели показаха най-добра екипна работа и най- много знания.

  Всички участници финишираха развълнувани и чакаха с нетърпение да научат как са се справили с теста.

  Много ни хареса, признаха повечето от тях, малко се  изморихме с бягането, но беше супер!

  След победителите от „Мега красивите“ се наредиха „Майстор Абдул“ и „Регрет“, а всички участници получиха грамоти и предметни награди.

  Основната цел на приключенската игра е повишаване информираността на младите хора за Европейския съюз и финансираните от него проекти, постиженията на страната ни през десетте години членство.

  Нямаме специални критерии за избор на училище – казаха организаторите. Обаждаме се и когато срещнем отзивчивост, провеждаме играта. Предстоят и други подобни събития.

  ОИЦ-Пловдив е част от Мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в България.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ив
   иво
   3 -1
   10:30, 5 дек 2017
   Това Златаровци ми звучи като бандата на Наглите .

  Хороскоп за 14.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
  14 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
  14 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
  14 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
  14 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
  14 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
  14 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
  14 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
  14 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
  14 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
  14 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
  14 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
  14 май 2021
  Последни новини