ГЕРБ и БСП се подкрепиха в името на „Евридика“

Изображение 1 от 2

    10 общински съветници подкрепиха желанието на СНЦ Танцов клуб „Евридика“ в продължение на 5 години да ползват рушащата се сграда на бившия пионерски дом. Осем от тях бяха от ГЕРБ и БСП, а останалите двама – съветниците на Коалиция „Възраждане“

    Да бъде отдадено помещението безвъзмездно за срок от 3 години беше предложение на зам.-кметът Николай Митков, залегнало в дневния ред на последната общинска сесия.

    Материалът беше разгледан и одобрен от комисиите и никой от съветниците не възрази срещу това предложение. Недоволни от краткия срок, членовете на танцовия клуб решиха да защитят претенциите си за 5 години. Залата е в тежко състояние, общината няма никакво намерение да я поддържа, а ремонтът трябва да започне от покрива и да стигне до настилката. За пръв път на сесия присъстваха част от заинтересованите танцьори.

    Техните възражения и искането им за 5-годишен договор внесе като предложение по време на сесията Янко Диков. Председателят на финансовата комисия Митко Хубинов възрази и каза, че всяко едно такова отдаване трябва да бъде защитено с план сметка, за да не се окаже, че общината губи. Просто администрацията не си е свършила работата – каза Хубинов и подчерта, че не би имал нищо против, но ако проекторешението е обосновано.

    Промяната беше подложена на гласуване и се стигна до куриозната ситуация 10 „за“ срещу 10 „въздържал се“.

    Евридиките бяха подкрепени от шесте присъстващи съветници на ГЕРБ, двама от БСП, както и от Петър Ганев и Янко Диков. Председателят даде почивка, за да се обсъди ситуацията и да се стигне до някакво решение.

    Междувременно в залата влезе и седмият съветник на ГЕРБ. Така вероятността да има отново паритет беше сведена до минимум. Предложението беше подложено на повторно гласуване и тогава своя глас „за“ дадоха останалите социалисти и групата на кмета – общо 17 гласа. С „въздържал се“ гласуваха земеделците и ДПС.

    След заседанието от името на Танцовия клуб на съветниците благодари Атанаска Велчева: Ние ще танцуваме още няколко години, защото възрастта ни е такава, но ви благодарим, защото не го правим за нас, а за тези прекрасни младежи, които идват да танцуват вместо да висят по кафенетата, да се дрогират или да се бият, завърши тя.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ев
      Ева
      4 0
      10:27, 2 дек 2017
      Глупости на търкалета и тука има голяма политика .
    Последни новини