22 °C

ГЕРБ и БСП се подкрепиха в името на „Евридика“

Изображение 1 от 2

  10 общински съветници подкрепиха желанието на СНЦ Танцов клуб „Евридика“ в продължение на 5 години да ползват рушащата се сграда на бившия пионерски дом. Осем от тях бяха от ГЕРБ и БСП, а останалите двама – съветниците на Коалиция „Възраждане“

  Да бъде отдадено помещението безвъзмездно за срок от 3 години беше предложение на зам.-кметът Николай Митков, залегнало в дневния ред на последната общинска сесия.

  Материалът беше разгледан и одобрен от комисиите и никой от съветниците не възрази срещу това предложение. Недоволни от краткия срок, членовете на танцовия клуб решиха да защитят претенциите си за 5 години. Залата е в тежко състояние, общината няма никакво намерение да я поддържа, а ремонтът трябва да започне от покрива и да стигне до настилката. За пръв път на сесия присъстваха част от заинтересованите танцьори.

  Техните възражения и искането им за 5-годишен договор внесе като предложение по време на сесията Янко Диков. Председателят на финансовата комисия Митко Хубинов възрази и каза, че всяко едно такова отдаване трябва да бъде защитено с план сметка, за да не се окаже, че общината губи. Просто администрацията не си е свършила работата – каза Хубинов и подчерта, че не би имал нищо против, но ако проекторешението е обосновано.

  Промяната беше подложена на гласуване и се стигна до куриозната ситуация 10 „за“ срещу 10 „въздържал се“.

  Евридиките бяха подкрепени от шесте присъстващи съветници на ГЕРБ, двама от БСП, както и от Петър Ганев и Янко Диков. Председателят даде почивка, за да се обсъди ситуацията и да се стигне до някакво решение.

  Междувременно в залата влезе и седмият съветник на ГЕРБ. Така вероятността да има отново паритет беше сведена до минимум. Предложението беше подложено на повторно гласуване и тогава своя глас „за“ дадоха останалите социалисти и групата на кмета – общо 17 гласа. С „въздържал се“ гласуваха земеделците и ДПС.

  След заседанието от името на Танцовия клуб на съветниците благодари Атанаска Велчева: Ние ще танцуваме още няколко години, защото възрастта ни е такава, но ви благодарим, защото не го правим за нас, а за тези прекрасни младежи, които идват да танцуват вместо да висят по кафенетата, да се дрогират или да се бият, завърши тя.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ев
   Ева
   4 0
   10:27, 2 дек 2017
   Глупости на търкалета и тука има голяма политика .

  Хороскоп за 13.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
  13 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
  13 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
  13 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
  13 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
  13 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
  13 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
  13 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
  13 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
  13 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
  13 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
  13 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
  13 май 2021
  Последни новини