Последни два дни за включване в проекта „Родители в заетост”

Днес и утре са последните два дни, в които могат да бъдат подадени документи във връзка с осигуряване на услугата за отглеждане на дете по проекта. Родителите, които искат да се възползват от тази възможност, могат да подадат своите заявления до 17:00 ч. на 31 октомври, вторник. Документите се приемат на хартиен носител, лично във всички бюра по труда в страната, в работни дни между 8:30 и 17:00 часа, както и по електронен път (сканирани с подпис или електронно подписани) на електронен адрес roditeli-v-zaetost@az.government.bg

Срокът за набиране на заявления за детегледачи от безработни лица ще продължии след приключване на набирането на заявленията от родителите до пълното удовлетворяване на получените заявления от семействата. Заявления се приемат на хартиен носител, лично във всички бюра по труда в страната, в работни дни между 8:30 и 17:00 часа.

1 546 са родителите подали до момента заявления, че желаят да ползват услугата детегледач. Безработните пък, заявили в бюрата по труда към момента своето желание да станат детегледачи, са 1 260.

Агенцията по заетостта припомня, че право да подават заявления имат родители на деца до 5-годишна възраст, които не са записани в детски заведения. Родителите, които към момента на кандидатстване, не са включени в заетост, следва да започнат работа при работодател или като самоосигуряващо се лице в рамките на четири месеца от получаване на услугата за отглеждане на дете, а детегледачът може да полага грижа за детето в срок до 18 месеца.

Подробна информация по проект „Родители в заетост” и образец на Заявление може да намерите ТУК.

„Родители в заетост” е финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини