Депутатът д-р Дариткова прави приемна в Баните, майки ѝ водят децата за преглед

Съдействие за изграждане на спортна площадка поиска от депутата от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова директорът на СУ „Христо Ботев“ в Баните Пенчо Токучев. Той дойде на приемна, обявена предварително от народния представител и председател на здравната комисия в НС.

Директорът на училището обясни, че администрацията е възложила проектиране за желаната спортна площадка с няколко игрища чрез обществена поръчка на стойност 30 000 лева. Очакваната стойност, необходима за нейната реализация, ще е около 300 000 лева. Токучев се надява площадката да бъде готова за предстоящия юбилей на училището, който ще се отбележи тържествено на 2 юни 2018 г. Школото има нужда също от подновяване на парната инсталация, нови радиатори и ремонт на покрива.

Към приемната на д-р Дариткова се присъедини кметът на общината Милен Белчев, тъй като очаквано няколко от питанията касаеха местната администрация. Той я запозна с проектите, по които работи общината и на които разчита за финансиране. Най-големите надежди на Белчев са да получи одобрение за проектите, които е подал по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) на обща стойност 13.5млн. лв. Единият е за реконструкция и рехабилитация на улични мрежи на стойност 2.5млн. лв. Другият е за реконструкция на пътя от Баните към Вишнево и Гълъбово. Третият е за главен водопровод на Стърница, Давидково, Баните, Вишнево, Оряховец и Дрянка с водоем за Оряховец и пречиствателна станция.

Живущи в блок се оплакаха, че местната управа иска да им отнеме част от детската площадка за паркинг. Оказа се обаче, че има планиран паркинг, но не където е детската площадка. „В никакъв случай няма да развалям детската площадка. Аз съм я строил, как ще я развалям“, заяви кметът Милен Белчев.

Местен предприемач се жалва, че минералната вода, за която плаща концесионна такса, не му е достатъчна. Белчев обясни, че е изготвил проект за изграждане на нов водоем до помпеното съоръжение и всеки концесионер ще може да черпи толкова, за колкото е платил такса. Докато се реализира проектът на стойност 250 000 лв. към администрацията е назначен човек, който ръчно да пуска и спира крановете.

Много от оплакванията пред д-р Дариткова бяха за назначени пенсионери за помощен персонал в санаториума на Баните при наличие на млади кандидати. Съветът на д-р Дариткова бе да подават молбите си за работа в Специализираната болница за рехабилитация с копие до националното управление на санаториума.

Да се допитат лично за хода на проектите по ПРСР дойдоха кметът на Оряховец Невен Белчев – близнак на общинския кмет, и кметицата на Вишнево Бистра Топалова, защото очакват свеж ресурс за инвестиции в селата им.

Приемната на д-р Дариткова в Баните завърши с медицински прегледи на деца.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини