17 °C

Ремонтират ОАИЛ, оборудват го с нови реанимационни легла

  След ремонта на Спешното отделение и новата Клинична лаборатория на хасковската болница, дойде ред да бъде обновено и Отделението по анестезиология и интензивно лечение. От миналата седмица там започна ремонт. Подменят се всички подови настилки, шпакловат се стените, които ще бъдат пребоядисани със специални антибактериални бои.

  Ремонт ще се извърши също в офинсите помещения, където има нужда и в помещенията, където се съхранява апаратурата, с която се работи. Ще се доокомплектова и легловата база – закупени са и са доставени 6 нови реанимационни легла, които ще бъдат поставени в централна реанимация. Те са на стойност около 30 000 лева.

  Ремонтините дейности в отделението трябва да приключат скоро. „Смятам, че след около две седмици нашата централна Реанимация ще добие много по-добър вид, в който би трябвало да изглежда“, каза директорът на хасковската болница д-р Георги Гелов. Той поясни, че ремонтът в отделението се извършва със средства на лечебното заведение.

  ОАИЛ е основно звено в МБАЛ – Хасково, осигуряващо анестезия и интензивно лечение. Отделението разполага със съвременна апаратура и високоспециализирани кадри. Медиците, работещи там – 11 лекари и 15 медицински сестри, гарантират квалифицирана и денонощна готовност за овладяване на животозастрашаващи състояния.

  Отделението е с ІІІ-то ниво на компетентност с два сектора: „Анестезиология“ и „Интензивно лечение“. Стационарът на сектора разполага с 10 легла и е оборудван със съвременна дихателна апаратура, монитори, дефибрилатори, перфузори, инфузомати.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (12)

  • 1
   Ко
   Коко
   35 -8
   10:01, 8 окт 2017
   Ремонтирайте и лекарите.. повечето влезнали в това отделение не са излезнали.Крайно време е някой да обърне внимание на невежеството на дипломираните лекари там !
  • 2
   Ма
   мастикаджия
   28 -6
   12:09, 8 окт 2017
   Това не е ли Гелов ,дето умори преди два месеца един младеж?От апендикс!
   Не влизайте в хирургията,мили хора!
   • Жи
    Жител
    10 -2
    21:02, 8 окт 2017
    Това е отделението в което , влезеш ли .... не излизаш. Хубаво се ремонтира, но и докторите са за смяна и ремонт. Неможе хората там да умират и да няма за тях наказания и да не им се търси отговорност.
  • 3
   Ст
   Старец
   18 -2
   15:25, 8 окт 2017
   Защо поръчковата медиа не каже колко водещи хасковски анестезиолози напуснаха и се преместиха в Свиленградската болница? Да видят как изглежда тамошния ОАРИЛ. Излишна реклама на приятеля на бившия кмет Г. Иванов, с когото заедно бяха в далаверата...Не че е спряла. И сега пак се престрои и уреди!
  • 4
   Ле
   Леон Даниел
   18 -2
   15:46, 8 окт 2017
   Не ви ли се струва че в болницата повече се СТРОИ и КУПУВА отколкото да сае ЛЕКУВА Ами далаверата не е в лечение а в закупуване на щяло и нещяло защото там са КОМИСИОННИТЕ А ГЕЛИЧ е ЦАР в тази област
  • 5
   Де
   ДЕТРОЙТА
   11 -1
   16:14, 8 окт 2017
   Тва медиите в хасково
   повеше от неделя не смеят даже да се изпуфтят (да пръднат нежно)
   новина за делянчо кумеца , форуком , герб и кметството :))
   ....
   Човек ще си помисли че основната работа а хасково е здравеопазване , хоро-пеене и мажоретки :))
  • 6
   Ле
   Леон Даниел
   10 -1
   19:27, 8 окт 2017
   Ами общината въпреки оставките все още е пълна с ГЕРБ МАЖОРЕТКИ Например ГЛ АРХИТЕКТ ПАНАЙОТОВА Какво се крие като МОКРА МИШКА колко архитекти минаха от нейния стол с обещание за градоустройствен план и НИЩО И тя ще е СЪЩАТА но се натиска щото държавната служба е СЛАДКА а на частно се иска ДУПЕ да работиш Пък и Антончо - баща и се надява на преврат и да ИЗПИЧАТ тоест импичмант на ДЕДО ДОБРИК и да продължат по ГЕРБЕРСКИ да се КЕФЯТ-----Захариева Гаргов полихрона иванов екопрогресивния щерю и другите от ШАЙКАТА Изобщо ГОТИНИ ПИЧОВЕ
  • 7
   Сс
   Сс
   6 -1
   19:54, 8 окт 2017
   Изроди само тукати за тия
  • 8
   Съ
   Сълза
   9 -3
   20:47, 8 окт 2017
   До кога ще правят ремонти на тая стара болница, а няма да направят новата .Пациентите ще обикалят от отделение в отделение в студ и пек .Вместо от етаж на етаж. Помислете върху това.
  • 9
   Ле
   Леон Даниел
   4 -3
   21:29, 8 окт 2017
   СЪЛЗИЧКЕ това няма да стане в близките 100 г Държавата е толкова ОШУШКАНА че скоро и пари за ЗНАМЕНА няма да има а общината няма пари и за памперси на БАЙ ДОБРИ и за дамски превръзки на ГЕРБЕРКИТЕ от администрацията
  • 10
   Га
   Галя
   5 0
   09:06, 9 окт 2017
   Какво стана с новия хирургичен блок......е не се разбраха за него.......стои повече от 30 години неизползваем.
   • Ма
    МАНГО
    3 0
    09:26, 9 окт 2017
    Около 40 са по-скоро.

  Хороскоп за 28.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  28 мар 2020
  Последни новини