Двамата братя, убили заради откраднати коне, искат нова експертиза

 Двамата братя от Караджалово Димитър и Ангел Димитрови, осъдени за убийство на Алекси Ангелов, когото подозирали, че им е откраднал кобила и конче, вчера поискаха от Апелативния съд да се направи нова психологическа експертиза. Адвокатите на Димитър и Ангел Димитрови са поискали да докажат, че извършеното от тях престъпление е било в състояние на силен физиологичен афект. В момента 36-годишният Димитър излежава 18 – годишна присъда, а по-малкият му брат Ангел е осъден на 17 години.

Hа 5 август 2015 година от стопанската постройка на братята били откраднати кобила и жребче, а подозренията паднали върху техния съселянин, 56-годишния Алекси Ангелов. Братята подали жалба в полицията в Първомай, но там, по думите им, не им обърнали никакво внимание. Тогава решили сами да търсят правосъдие. След нанесен побой и публично унижение, свидетели на което станали много караджаловци, бил подаден сигнал на 112. Пристигналата линейка откарала Алекси в болница, но той издъхнал няколко часа по-късно.

Братята обжалват тежките присъди, а днес техните адвокати поискаха нова съдебно психиатрична експертиза. Прокурорът Виктор Янков и адвокатът на роднините на Алекси заявиха, че искането е несъстоятелно, но съдът назначи допълнителна експертиза и отложи делото за ноември.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    1_
    1_1507134302
    6 0
    19:25, 4 окт 2017
    Полицайте, които не са им обърнали никакво внимание, са също толкова виновни. За съжаление дори няма да ги глобят с по 100лв.
  • 2
    1$
    1$
    3 0
    20:43, 4 окт 2017
    че те ги уволниха бе
Последни новини