400 човека от трета възраст отбелязаха 1 октомври

Изображение 1 от 6

    Почти 400 възрастни хора от Първомайско отбелязаха 1 октомври с голяма веселба в ресторант „Европа“. Обявеният от Европейската комисия ден на възрастните хора стана повод да се съберат пенсионери от всички клубове в общината, да се поздравят и да си пожелаят здраве и дълголетие.

    В приветствието си към тях председателят на Пенсионерското дружество Радка Попова каза: „На този ден светът прекланя глави пред житейската мъдрост, отдава почит на възрастта, професионализма, опита, с който ние сме градили държава, семейство, създавали сме поколение и основи за нашите деца и внуци да живеят по-добре. “

    Поздравителен адрес връчи и Недялка Иванова председател на Съюза на Пенсионерите. В него също акцент бе преклонението пред мъдростта и опита на възрастните, дарили следващите поколения с непреходни житейски ценности.

    Гости на празника бяха кметът на общината Ангел Папазов, секретарят Ана Николова, заместник-кметове и други. В поздравителното си слово Папазов обеща администрацията да работи за прилагането на социални проекти и усвояването на средства, с които да бъде подпомогнат живота на хората в третата възраст и тяхното равностойно включване в обществения живот.

    С аплодисменти присъстващите поздравиха своята почетна председателка Елена Петрова, която тази година навърши 80 години.

    Кратка програма, изпълнена от деца предизвика умиление и усмивка, а дълго хоро се изви под звуците на оркестър „Първомай“.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ст
      старица
      16 0
      12:06, 1 окт 2017
      Да са живи и здрави тези, които са успели да стигнат до ресторанта!!!Но освен тях, има едни други, които не могат и хляб да оидат да си купят. За тях е добре някой да помисли, освен децата им. Защото от ходене на работа, не можаха цял живот да обърнат нужното внимание на децата си. Сега нека държавата, за която се блъскаха, малко и тя им върне от жеста.
    • 2
      12
      123
      13 -2
      12:53, 1 окт 2017
      Верни гласоподаватели. От рано започва да се работи. Да гледа Митков как се прави и да се учи.
    • 3
      Ан
      Ангу завинаги
      9 -1
      20:54, 1 окт 2017
      На какво да се учи Митков? На тарикатлъците на Ангу.За музика 700 лева за почерпка още.???...народна пара и Ангу да продължава да води хорото...Жалка и тъжна картина.
    • 4
      32
      321
      7 0
      22:39, 1 окт 2017
      Как на какво да се учи. Ами на организаторски качества. Да гледа от бати си Ангу и толкоз. Нали някои бизнесмени от града му са обещали да го правят кмет. Ама в замяна платката ще е голяма. Да стиска здраво задните части иначе!!!!!!
      • 11
        111
        4 0
        12:00, 2 окт 2017
        Това реклама или антиреклама на заведението ли е , като им гледаме пластмасовите чаши. Или те бабите не се сещат...........
    Последни новини