Кръгла маса събра психолози и арт терапевти

Кръгла маса събра в Център за обществена подкрепа гр. Първомай експерти от Карлово, Драгоман, Първомай, Балчик, Левски, Червен бряг и София. Така беше подпомогнато професионалното им израстване и осигуряването на ефективна подкрепа в центровете за предоставяне на социални услуги на СОНИК СТАРТ в страната.

Работният форум се организира за първи път в Първомай, но е вече четвърти за фирмата. Психолозите и арт терапевтите си поставиха амбициозната задачата да обсъдят широк спектър от теми. В рамките на двата дни се дискутираха: Работа с деца и техните семейства в ситуация на синдром на Родителско отчуждение; Размяна на ролите дете-родител: деца грижещи се за родителите си; Групата като рефлексивно пространство и възможност за социално включване; Игрова терапия при работа с деца с емоционално – поведенчески проблеми; Емоционална подкрепа и адаптация на децата в приемната грижа и „Магия, наречена Монтесори“ и др.

Този тип на водене на разговор осигурява пространство за задълбочено обсъждане и фокусиране върху важните теми в професионалната дейност на специалистите. Кръглата маса предостави възможност за обмен на опит, споделяне на предизвикателствата и добрите практики в работата на специалистите. Тя е доказала ефективността си.

Форумът провокира участниците, които, черпейки от богатството на гледни точки и специфичния опит на всеки един, взаимстваха различни методи и похвати в работата си и генерираха ценни идеи за разрешаването на казуси в практиката.

Теоретичната част беше подкрепена и с множество примери от практиката на дискутиращите. Работният форум за пореден път доказа, че контактите с колегите, изграждането на подкрепяща мрежа на специалистите, е онази ключова съставка, онзи двигател, който поддържа мотивацията и увереността на всеки един; гарантът за успех в професионалната дейност.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Су
    Супер Мама
    2 0
    14:48, 29 сеп 2017
    Монтесори - жената която не е гледала свое дете,а поучава останалите.
Последни новини