Половината от дневния ред на общинската сесия е посветена на образованието

В края на лятото, половината от решенията, които трябва да вземат съветниците на редовната си сесия са свързани с организацията и работата в училищата и детските градини. Само 6 са точките в дневния ред на заседанието на Общинския съвет на Първомай. То ще се проведе днес от 17 часа в пленарна зала. Предстои да бъдат определени средищните детски градини и училища. Списъкът не се различава от този, който беше до сега, но в изпълнение на решение на Министерски съвет ще бъде актуализиран всяка година.

Както вече parvomai.net писа, има нови предложения за защитени училища – освен тези, които до сега имаха такъв статут – в Искра и Буково, към тях се добавя училището във Воден и детските градини в Искра и Дълбок извор.

Ще бъде утвърден списък и с маломерните и слети паралелки. От 14 общински училища 11 са с маломерни и слети паралелки. За по-голямата част от тях се налага дофинансиране от общинския бюджет. Такава паралелка ще има и в СУ „Асен Златаров“, но тя няма да се нуждае от допълнителни средства и ще се издържа от училищния бюджет.

За изпълнението на решенията на Общинския съвет отчет ще направи кметът на общината Ангел Папазов.

Съветниците ще трябва да разрешат прекратяването на дейността на микроязовир, който е публична общинска собственост в землището на село Буково.

С измененията в Закона за вътрешен одит се налага местният парламент да избере одитен комитет с от 3 до 5 члена, един от които член на администрацията. Въпреки разискванията, че това може да се окаже конфликт на интереси, съветниците ще спазят закона и ще гласуват направените предложения.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    12
    123
    6 -1
    15:16, 31 авг 2017
    Пак ли ни занимавате с тея...То като ги гледаме кои са, бая ''работа'' ще падне малиииии.
  • 2
    12
    122
    7 -6
    16:10, 31 авг 2017
    Ще се намерят ли сили и доблест пенсионерката от общинската просвета и образование да бъде изратена по живо по здраво...Все пак и по-далновидна кадрова политика би се отразила добре на сектора...Верно, че е назабележима и удобна, но си е доста тлъсто перо в тънкия общински бюджет...
  • 3
    Шм
    Шменти капели
    9 -3
    08:33, 1 сеп 2017
    Полуобразовани могат да направят полуобразование.
Последни новини