20 °C

Половината от дневния ред на общинската сесия е посветена на образованието

В края на лятото, половината от решенията, които трябва да вземат съветниците на редовната си сесия са свързани с организацията и работата в училищата и детските градини. Само 6 са точките в дневния ред на заседанието на Общинския съвет на Първомай. То ще се проведе днес от 17 часа в пленарна зала. Предстои да бъдат определени средищните детски градини и училища. Списъкът не се различава от този, който беше до сега, но в изпълнение на решение на Министерски съвет ще бъде актуализиран всяка година.

Както вече parvomai.net писа, има нови предложения за защитени училища – освен тези, които до сега имаха такъв статут – в Искра и Буково, към тях се добавя училището във Воден и детските градини в Искра и Дълбок извор.

Ще бъде утвърден списък и с маломерните и слети паралелки. От 14 общински училища 11 са с маломерни и слети паралелки. За по-голямата част от тях се налага дофинансиране от общинския бюджет. Такава паралелка ще има и в СУ „Асен Златаров“, но тя няма да се нуждае от допълнителни средства и ще се издържа от училищния бюджет.

За изпълнението на решенията на Общинския съвет отчет ще направи кметът на общината Ангел Папазов.

Съветниците ще трябва да разрешат прекратяването на дейността на микроязовир, който е публична общинска собственост в землището на село Буково.

С измененията в Закона за вътрешен одит се налага местният парламент да избере одитен комитет с от 3 до 5 члена, един от които член на администрацията. Въпреки разискванията, че това може да се окаже конфликт на интереси, съветниците ще спазят закона и ще гласуват направените предложения.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  12
  123
  6 -1
  15:16, 31 авг 2017
  Пак ли ни занимавате с тея...То като ги гледаме кои са, бая ''работа'' ще падне малиииии.
 • 2
  12
  122
  7 -6
  16:10, 31 авг 2017
  Ще се намерят ли сили и доблест пенсионерката от общинската просвета и образование да бъде изратена по живо по здраво...Все пак и по-далновидна кадрова политика би се отразила добре на сектора...Верно, че е назабележима и удобна, но си е доста тлъсто перо в тънкия общински бюджет...
 • 3
  Шм
  Шменти капели
  9 -3
  08:33, 1 сеп 2017
  Полуобразовани могат да направят полуобразование.

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
13 май 2021
Последни новини