Полицията в Пазарджик: Фалшив сигнал за бити младежи провокира пазарджиклии

Пореден опит за създаване на междуетнически конфликт в региона, алармира пазарджишкият сайт pz-info.com. Провокираща публикация във Фейсбук сигнализира, че: "Снощи в Пазарджик група цигани са пребили 4 деца на възраст 14-15 години и после логично са избягали. Едното от хлапетата е син на мой много добър приятел. Градът не е голям, всички се знаят и рано или късно тези мишоци ще излязат на светло. Любопитното в случая е, че мангалите очевидно се ползват с протекция от родната Полиция (Милиция), защото в местното РПУ са заявили, че може да се подаде жалба чак в понеделник (4 дни по-късно)!!! Ако става въпрос за убийство, кога ще започне разследването, когато трупът се вмирише или възкръсне и сам даде показания!
Добре дошли в България!"

Текстът е визуализиран от две снимки - едната с пръски кръв, другата с окървавена фланелка. От времето на публикуване в социалната мрежа става ясно, че инцидентът би трябвало да е станал в четвъртък вечер. Подобен инцидент обаче не е регистриран. Проверка в РУП-Пазарджик и ОДМВР-Пазарджик показва, че няма реакция на патрул за подобен инцидент, категоричен е говорителят на полицията Мирослав Стоянов, в отговор на запитване на pz-info.com.

Чисто логически ако се проследи информацията няма как при инцидент в четвъртък да се препрати пострадалият да подава жалба чак в понеделник, коментират близки до полицията. Съвсем естествено подобен статус води до гневни реакции и подстрекаване към насилие. Подобен случай имаше преди няколко седмици, когато бе измислена история с бит от цигани шофьор на автобус.

След поредния опит за провокация ще започнем проверка за това кой разпространява неистински сигнали, категоричен е Стоянов.

Източник: pz-info.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини