16 °C

Бездомно куче ухапа жена в центъра на града

Изображение 1 от 3

  Бездомни кучета, разхождащи се в центъра на Първомай проявяват агресия и заплашват пешеходците. Преди дни едно от тях ухапа управителка на заведение, а сервитьорките се оплакват, че четириногите се държат агресивно. наранената жена каза, че раната нее дълбока и не е опасно, но самият факт, ч кучето я е нападнало е непритен.

  Момичетата отричат да са хранили кучетата или да им оставят храна, която да ги привлича. Те са уплашени и това им пречи да си вършат работата.

  За създалата се ситуацията сигнализирахме на общинска охрана. В случай, че сте заплашени, можете да търсите помощ и вие на телефон 6 22 33. Оттам обещаха да уведомят еколозите на общинска администрация.

  Очевидно е, че бездомните животни живеят в група. Те са опасни не само заради агресивното си поведение, но и защото разнасят различни заразни заболявания. Те застрашават деца и беззащитни възрастни хора. Една от мерките, които трябва да се предприеме, е да се премахнат източниците на храна, но няма как да се премахнат кошове, варели и контейнери.

  Въпреки опасното поведение на кучетата, хората не можем да си позволяваме да третираме животните по начин, който противоречи на Закона. Важно е ако имате проблем, да се свържете с професионална институция или фирма която ще го реши, вместо да се опитваме сами да се опитваме да го преодолеем-съветват специалисти. 

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (18)

  • 1
   Гр
   градски
   12 0
   10:46, 18 юли 2017
   Дали са бездомни всички кучета, които се разхождат из уличките на града и могат да ни нахапят?! По-скоро не. Стопаните им си ги пускат да се наприпкат на воля и хич не им дреме, че притесняват хората.
  • 2
   Пъ
   първомаец
   13 -1
   11:17, 18 юли 2017
   Къде са кмета и заместниците му ? Aма тях не ги хапят те не са в града!
  • 3
   Пъ
   първомаец
   9 -2
   11:30, 18 юли 2017
   А бе хора *** нашата съветничка отрязала парапета пред магазинчето си кой и позволи ?Дебърския кмет той е от нейната партия , сигурно е той за това ли стана тя съветник?
  • 4
   Пъ
   първомаец
   7 -2
   11:44, 18 юли 2017
   Ами така е следващия кмет на общината ще е от бсп вратички ще режат ще правят каквото си искат ни е само трябва да гласуваме за тях
  • 5
   Де
   дебърка
   8 -3
   12:01, 18 юли 2017
   Личната и приятелка Маргарита Давчева и разрешила нали са стари дружки пък и нали е шефка на общинските съветници.
  • 6
   99
   9999
   8 -3
   12:07, 18 юли 2017
   А Дервенке те не са вече приятелки ,а и какъв шев боже боже!
  • 7
   Sl
   sluchenost ne misla
   10 -4
   14:02, 18 юли 2017
   Ами да логично е като не ги хранят и подритват да са агресивни .. какво ви коства да му хвърлите на някой останалия сандвич или картофи.. не съм на мнение че трябва да се разхождат на свобода но затова е виновна общината, НО нямате право да се отнасяте така с тях! Не мисля също че кучето е нападнало ейтака за собствен кеф жената .. а и като гледам снимките се сещам коя е и се сещам и защо я е нападнало но това не го конетирам ..
   • До
    до мислителя
    8 -2
    15:02, 18 юли 2017
    Много често кучетата лаят, нападат и се държат агресивно за именно за собствен кеф. Затова на обществени места трябва да има само един вид кучета - на каишка. Останалите трябва да са затворени в къщите на стопаните си или в приют. И за това трябва да се погрижи Общината!
   • Ал
    алоу
    2 -4
    15:41, 18 юли 2017
    Ти луд ли си ве! Как ще ги хранят? Изобщо прочете ли какво са ти написали по-горе?
   • Хх
    ХХХ
    13 -3
    16:22, 18 юли 2017
    В 99,9 % от случаите, уличните животни не нападат хора! Не нападат докато някой не им посегне, да ги ритне, да ги уцели с нещо! Кой знае, на тази с какво и е било криво кучето, ааа или просто целият и живот е такъв! Стига глупости! Животните не пречат на никого! Вместо да се нахранят тези животни, те биват гонени! Иначе сме ЕВРОПЕЙЦИ ! Освен селяндури, в този град, нищо друго не остана!
  • 8
   Др
   дръж Ружди
   15 0
   14:07, 18 юли 2017
   Само Руждито може да ги оправи тези песове.Жените знаят защо.
  • 9
   Yy
   YYY
   12 -3
   16:39, 18 юли 2017
   Съдбата на така наречените животни се определя от хората!В едно общество щом имате такова отношение към животните ,такова ви е отношението и към хората, и съм природата и с една дума,кучета ви яли, мизерници!
  • 10
   Се
   Селянино Димитров
   1 0
   03:02, 20 юли 2017
   Градът заприличва все повече на Пловдив и София. Скоро ще има синя зона и много бездомни кучета, както и бездомници ровещи по кофите. Между другото забелязах, че някои ц***** са приятно възпитани, за разлика от много "бели боклуци" с пари подвизаващи се в града като ВИП-ченца.
  • 11
   W
   W
   3 -5
   07:59, 20 юли 2017
   Много лошо, че се намират екземпляри сред коментиращите, които се опитват да изкарат виновна пострадалата и които натрапват съвсем идиотската теза, че кучетата по природа не са агресивни и реагират само при повод да се защитят. Ами не е така! Кучетата са мили неагресивни същества само в очите на разни изпаднали в дълбоко прехласване по четириногите, които са вън от реалността. А истината е, че това са животни с непредсказуем характер, 90% от които (в Първомай дори и повече) не са били обучавани и възпитавани и владеят само инстинктите си. Те не са виновни за това и не трябва да бъдат наранявани, но хората трябва да се предпазят от животните по подходящ хуманен начин! Пострадалата не е виновна, че обществото не и е осигурило нужното спокойствие.
  • 12
   См
   Смешници
   7 -3
   14:45, 20 юли 2017
   Хайде сега кучетата са ви виновни. Кой знае как въпросната пострадала се е отнасяла към животинчето, та то да реагира по този начин. Абсолютно всички кучета, които срещам (било то на центъра или другаде), са били обратното на агресивни, даже редовно спирам да им се порадвам.
   "Застрашават деца и беззащитни възрастни хора"? Доста често съм свидетел на майки, които, заедно с децата си, галят дадено куче и... остават живи! Що се отнася до "беззащитните възрастни", те съвсем не са толкова невинни в цялата ситуация и именно те гледат да изгонят (и ритнат) кученцето, което няма никакво намерение да ги нападне. Разнасяли болести! Ами, в такъв случай, аз и моите приятели също сме силно заразни, най-добре се пазете и от нас! И, боже мой, тези животни са с непредсказуем характер, те само лежат и се разхождат, но са същински непредсказуеми хищници, готови да нападнат всеки момент!
   И за капак, хайде да спрем единствените им източници на храна, за да можем да ги гледаме как умират от глад! Абе хора, вие чувате ли се? Кога злобата замести човещината? Кога ще разберем, че животните не са ни пречка , а точно обратното - ние сме пречка за Земята, щом още оперираме от нагласата, че всичко е само и единствено за нас и че животните са тук само и единствено да ни служат.
   • Ба
    Бау
    1 -6
    16:00, 20 юли 2017
    Това, че жената била направила нещо на кучето си е... Виж коментара
  • 13
   Ку
   КУ КУ
   4 -4
   10:19, 21 юли 2017
   Като ви чета коментарите явно дилърите ви са добри и ви снабдяват с екзотична стока. Кучетата трябва да бъдат умъртвявани това е простата истина. Щом никой не ги стопанисва нямат място на улицата. А тия приказки колко са били умни са думи на слабоумни те са хищници и винаги могат да нападнат някой дори и да играят карти в градската градина това не ги прави умни те са ОПАСНИ.В градската среда безстопанствени кучета не трябва да има. А тия които много приказват колко са умни да ги вземат у тях и да решават задачи по математика заедно.
  • 14
   Го
   Гогот
   0 0
   09:52, 5 сеп 2017
   Ку ку , кой си ти , че да казваш кой има право да обитава планетата Земя и кой не. Всяко едно живо същество има право на живот , точно колкото и ти !

  Хороскоп за 17.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Стъпките, които предприемате ще бъдат резултатни. Необходимо ви е повече спокойствие, не бъдете припрени. Възможно е недоброжелатели умишлено да ви създават спънки, но увереността ви ще ви помогне да се абстрахирате от тях. Амбицирани сте да доведете до добър край начинанията си.
  17 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви днес ще е ползотворна и изпълнена с емоции. Заобиколени сте от хора, с които се разбирате чудесно и успявате заедно да се справите с редица ситуации. Очаквате твърде много от неясен въпрос, за предпочитате е за момента да не възлагате големи надежди, за да не останете разочаровани. В личен план ви се налага да рискувате, направете го, струва си.
  17 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
  17 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
  17 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Заели сте се с твърде усложнени дела, които сте решени да доведете до успешен край. Ще ви е необходимо сътрудничество с ваши колеги, така че бъдете готови да споделите работата си и с други хора. Това ще ви бъде полезно, тъй като ще узнаете ценни похвати и такива, които досега сте пренебрегвали. Положете повече усилия и ще останете доволни.
  17 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Възможно е днес да научите нещо, което коренно да промени плановете ви за деня. Част от работата ви значително ще се улесни вследствие на нововъведенията, които ви предстоят. Организационните ви способности ви издигат в очите на хората, с които работите. В личен план ви предстои нещо приятно, което наистина заслужавате.
  17 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Професионални новости ще ви подтикнат към повече активност, очаква ви повишение или преминаване на нова работа. На време ще предложите идеите си, които ще се оценят и реализират. Няма да ви липсват и трудности, но като истински воини няма да се огънете пред поредното изпитание.
  17 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не омаловажавайте хората, които крачат редом до вас, предлагайки помощта си безусловно. Сред тях са близките и приятелите, които често остават в сянката на успехите ви. Взаимоотношенията ви се нуждаят от обновяване и е добре първата крачка в това отношение да бъде ваша. В тишина, далече от суетата и шума ще откриете отговорите, които търсите.
  17 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В домашна обстановка ще се чувствате добре. Атмосферата предразполага към отмора и занимания с любими неща. Насладете се на спокойствието си, и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица. В тази връзка трябва да отделите време за сметките си, които сте изоставили.
  17 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Повечето от вас се отдават на заслужена почивка днес. Постарайте се да стоите далеч от шумни мероприятия, които само ще ви подразнят. Имате възможност да прекарате повече време с любимия човек и вие ще успеете да се възползвате от нея. Вечерта ви очаква приятно прекарване сред близки хора. Получавате подкрепата на определен човек за своя идея.
  17 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Активността ви ще е в синхрон с настроението ви за промяна. Ще работите по затвърдяване на новостите на работното място, чиито инициатор сте вие. Няма да сте сами в усилията си, а и конкуренцията ще ви подскаже, че вървите в правилната посока. Реализиране на финансови сделки и проекти.
  17 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Времето ще ви притиска, а от вас се очакват едва ли не подвизи. Внимавайте какво приказвате, за да не нараните някого неволно в стремежа си да вземете отношение към всеки възникнал проблем. Освен всичко друго ще постигнете съгласие по спорни въпроси и делата ви ще се ускорят.
  17 май 2021
  Последни новини