"Мерцедес" подписа нов договор с петролен гигант

Световният шампион при пилотите и конструкторите във Формула 1"Мерцедес" подписа нов договор с един от основните си спонсори "Петронас". Малайзийският петролен производител остава партньор на Сребърните стрели до 2020 г.

В последните няколко седмици вървяха упорити слухове, че "Петронас" ще се откаже от спорта заради изваждането на Гран при на Малайзия от календара. В събота баче "Мерцедес" съобщи, че удължава договора.

"Ние влязохме във Формула 1 през 1995 г., четири години преди първото състезание на "Сепанг", така че нашето бъдеще не зависи от Гран при на Малайзия. Партньорството с "Мерцедес" носи положителни резултати от години и искаме да го продължим", каза изпълнителният директор на "Петронас" Датук Уан Зулкифлее Уан Арифин.

"Петронас" има партньорство с всички структури на "Мерцедес", а от 2009 г. влезе и в отбора от Формула 1. Първоначалната инвестиция беше за 30 млн. евро на сезон, но след това петролната компания стана основен спонсор, като вече тимът се казва "Мерцедес AMG Петронас".

Според информации от падока на Формула 1 "Петронас" вече налива между 60 и 70 млн. евро на година в отбора, с който спечели три поредни титли при пилотите и конструкторите.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини