15 °C

Питат регионалния министър за мостовете на Марица и за Поройна

Депутатите Манол Генов и Георги Търновалийски внесоха в народното събрание въпрос, отнасящ се до моста над река Марица. Проблемите със тези съоръжения бяха поставени от жителите на общината по време на откритите приемни, а народните представители обещаха да стигнат до Парламента.

От формулировките на въпроса е ясно, че народните представители са се запознали детайлно с историята на проблема. Той е поставян още през 2015 година, когато министър на регионалното развитие е била Лиляна Павлова. Тогава е било получено уверение, че ще бъде изграден нов мост, за който има техническо решение. Днес, две години по-късно, не само, че няма ново съоръжение, но и старото е с ограничение от 5 тона, а това затруднява превозвачи и жители, предвид, че мостът над Марица е единственият, който свързва селищата от северната и южната страна на реката.

Самият въпрос е формулиран така: „...Планирате ли и в какъв срок да извършите спешни действия за привеждане на моста в нормално експлоатационно състояние, за да могат да преминават МПС над 5 тона? Кога ще бъде изпълнено и обещанието за ново мостово съоръжение и на какъв етап е неговото проектиране?

Освен за моста на Марица, двамата депутати са внесли питане и за моста, свързващ Първомай – Поройна- Асеновград. Той от години е затворен, но фактически се ползва и е опасен за преминаващите, а всеки по-обилен дъжд разрушава пътната настилка и води до преустановяване на движението към Поройна, Леново и Тополово. Според депутатите, в ОбА има уверение, че е осигурено финансиране за реконструкцията на съоръжението. Затова те искат потвърждение на това и питат за срока, в който ще бъде извършена реконструкцията.

Очаква се министър Николай Ненков да даде устен отговор на така формулираните въпроси на 21 юли по време на парламентарния контрол.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ди
  ДИКофф
  2 0
  09:06, 18 юли 2017
  А кога ще има и прокар никой не казва това е най наболелия проблем в общината. Сега линията сепарира града и след време може да стане и граница на омразата между хората от то край линията и от но край линията. Спешно първомайските герберасти трябва да намерят финансиране за това съоражение което ще скрепи приятелството на пърумайци от двата края на линията.
 • 2
  Пъ
  първомаец
  2 -1
  10:51, 18 юли 2017
  Какъв прокар бе хора ,вие лудили сте ? Диков си прави неговата сметчица и без да мисли за нас ,освен за прокар за какво друго говори .Стана съветник и си гледа личния интерес . В Дебър баба Марина отворила вратичка на парапета голям резил, къде е телевизията да я снима , и тя като Диков на един акъл са `СЪВЕТНИЦИ `

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
14 май 2021
Последни новини