Питат регионалния министър за мостовете на Марица и за Поройна

Депутатите Манол Генов и Георги Търновалийски внесоха в народното събрание въпрос, отнасящ се до моста над река Марица. Проблемите със тези съоръжения бяха поставени от жителите на общината по време на откритите приемни, а народните представители обещаха да стигнат до Парламента.

От формулировките на въпроса е ясно, че народните представители са се запознали детайлно с историята на проблема. Той е поставян още през 2015 година, когато министър на регионалното развитие е била Лиляна Павлова. Тогава е било получено уверение, че ще бъде изграден нов мост, за който има техническо решение. Днес, две години по-късно, не само, че няма ново съоръжение, но и старото е с ограничение от 5 тона, а това затруднява превозвачи и жители, предвид, че мостът над Марица е единственият, който свързва селищата от северната и южната страна на реката.

Самият въпрос е формулиран така: „...Планирате ли и в какъв срок да извършите спешни действия за привеждане на моста в нормално експлоатационно състояние, за да могат да преминават МПС над 5 тона? Кога ще бъде изпълнено и обещанието за ново мостово съоръжение и на какъв етап е неговото проектиране?

Освен за моста на Марица, двамата депутати са внесли питане и за моста, свързващ Първомай – Поройна- Асеновград. Той от години е затворен, но фактически се ползва и е опасен за преминаващите, а всеки по-обилен дъжд разрушава пътната настилка и води до преустановяване на движението към Поройна, Леново и Тополово. Според депутатите, в ОбА има уверение, че е осигурено финансиране за реконструкцията на съоръжението. Затова те искат потвърждение на това и питат за срока, в който ще бъде извършена реконструкцията.

Очаква се министър Николай Ненков да даде устен отговор на така формулираните въпроси на 21 юли по време на парламентарния контрол.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ди
    ДИКофф
    2 0
    09:06, 18 юли 2017
    А кога ще има и прокар никой не казва това е най наболелия проблем в общината. Сега линията сепарира града и след време може да стане и граница на омразата между хората от то край линията и от но край линията. Спешно първомайските герберасти трябва да намерят финансиране за това съоражение което ще скрепи приятелството на пърумайци от двата края на линията.
  • 2
    Пъ
    първомаец
    2 -1
    10:51, 18 юли 2017
    Какъв прокар бе хора ,вие лудили сте ? Диков си прави неговата сметчица и без да мисли за нас ,освен за прокар за какво друго говори .Стана съветник и си гледа личния интерес . В Дебър баба Марина отворила вратичка на парапета голям резил, къде е телевизията да я снима , и тя като Диков на един акъл са `СЪВЕТНИЦИ `
Последни новини