20 °C

Актуализираха общинския бюджет

35 000 лв. ще задели общинската хазна за училището в кв.Дебър. Това беше гласувано на последната сесия на общински съвет, на която една от точките беше актуализиране на Бюджет 2017.

След преизпълнение на събираемостта на някои от местните такси още в средата на годината и освобождаването на средства от няколко проекта, кметът направи предложение за изменение в бюджета. Въпреки, че Постоянната комисия по финанси не успя да се събере, председателят ѝ Митко Хубинов направи някои промени. В изказването си пред сесията на Общински съвет той обърна внимание на съществуващия от години проблем – залагат се едни средства, а след това се изразходват значително по-големи суми или се инвестира в обекти, които не са предвидени Такъв е случаят с ремонта на читалищната фасада в кв.Любеново, за която са предвидени 5000 лв., а разходите са станали 9 500.

След разглеждане на докладната записка от директорката на училище „Караславов“ , Тонка Будакова, кметът беше предложил да бъде осигурена половината от исканата от нея сума – 25 000 лв. Средствата са необходими за ремонт на занемарена сграда, която ще трябва да бъде ползвана предвид увеличаващия се брой ученици. Хубинов настоя да бъдат отделени още 10 000 лв. Неговото предложение беше подкрепено от всички общински съветници. В изказване общинският съветник и директор на училище Чавдар Здравчев защити искането на колежката си защото „трябва да бъдат подпомагани училища, които се развиват и се увеличава броят на учениците им“.

Така в актуализацията на бюджета бяха нанесени корекции. От проект за ремонтно-възстановителни работи по улиците в село Буково са освободени 28 700 лв. Съветниците се отказаха да гласуват 3000 лв. за автобусни спирки в Дебър, Първомай и Градина и 4426 лв за фасадата на читалището в Любеново.

Така бяха осигурени средства за 5 климатика , необходими в детските градини „Марица“, „8 март“, „Първи юни“ - Градина и филиалите на ДГ „Теменуга“ в Езерово и Воден.

Още 5 000 лв. са насочени за купуване на колчета, които да ограничат паркирането по тротоарите в центъра на града. 1200 лв ще бъдат дадени за плочки на входа на парка. 10 000 лв. се връщат в резерва и с 94 лв. се намалява издръжката на Общинска администрация.

На сесията присъства почти целият педагогически персонал на ОУ „Георги Караславов“. Будакова и колегите ѝ благодариха за подкрепата на Хубинов, съветниците от образователната комисия.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  12
  123
  2 -3
  16:08, 14 юли 2017
  С тези балтони...сигурно това е било през зимата, а ако е сега - някой се будалка със съветниците.

Хороскоп за 08.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
08 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
08 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
08 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
08 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
08 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
08 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
08 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
08 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
08 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
08 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
08 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
08 май 2021
Последни новини