26 °C

Актуализираха общинския бюджет

35 000 лв. ще задели общинската хазна за училището в кв.Дебър. Това беше гласувано на последната сесия на общински съвет, на която една от точките беше актуализиране на Бюджет 2017.

След преизпълнение на събираемостта на някои от местните такси още в средата на годината и освобождаването на средства от няколко проекта, кметът направи предложение за изменение в бюджета. Въпреки, че Постоянната комисия по финанси не успя да се събере, председателят ѝ Митко Хубинов направи някои промени. В изказването си пред сесията на Общински съвет той обърна внимание на съществуващия от години проблем – залагат се едни средства, а след това се изразходват значително по-големи суми или се инвестира в обекти, които не са предвидени Такъв е случаят с ремонта на читалищната фасада в кв.Любеново, за която са предвидени 5000 лв., а разходите са станали 9 500.

След разглеждане на докладната записка от директорката на училище „Караславов“ , Тонка Будакова, кметът беше предложил да бъде осигурена половината от исканата от нея сума – 25 000 лв. Средствата са необходими за ремонт на занемарена сграда, която ще трябва да бъде ползвана предвид увеличаващия се брой ученици. Хубинов настоя да бъдат отделени още 10 000 лв. Неговото предложение беше подкрепено от всички общински съветници. В изказване общинският съветник и директор на училище Чавдар Здравчев защити искането на колежката си защото „трябва да бъдат подпомагани училища, които се развиват и се увеличава броят на учениците им“.

Така в актуализацията на бюджета бяха нанесени корекции. От проект за ремонтно-възстановителни работи по улиците в село Буково са освободени 28 700 лв. Съветниците се отказаха да гласуват 3000 лв. за автобусни спирки в Дебър, Първомай и Градина и 4426 лв за фасадата на читалището в Любеново.

Така бяха осигурени средства за 5 климатика , необходими в детските градини „Марица“, „8 март“, „Първи юни“ - Градина и филиалите на ДГ „Теменуга“ в Езерово и Воден.

Още 5 000 лв. са насочени за купуване на колчета, които да ограничат паркирането по тротоарите в центъра на града. 1200 лв ще бъдат дадени за плочки на входа на парка. 10 000 лв. се връщат в резерва и с 94 лв. се намалява издръжката на Общинска администрация.

На сесията присъства почти целият педагогически персонал на ОУ „Георги Караславов“. Будакова и колегите ѝ благодариха за подкрепата на Хубинов, съветниците от образователната комисия.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  12
  123
  2 -3
  16:08, 14 юли 2017
  С тези балтони...сигурно това е било през зимата, а ако е сега - някой се будалка със съветниците.

Хороскоп за 27.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Както и до сега, ще поддържате осведомеността си по въпросите, които ви интересуват и с отношение по социалните проблеми, които вълнуват всички. Ще търсите подкрепата и на други хора, с които да работите за подобряване на настоящето. С решенията си днес ще влияете върху бъдещето, своето и на другите.
27 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Предпочитанията ще ви отведат навън сред природата, със семейството или приятелите. Където и да сте, ще се чувствате добре, удовлетворявайки страстта си към приключения. Не унивайте, дори и да не сте сред инициаторите, това е начин да се разтоварите от стреса. Среща с човек, който не спира да ви вълнува.
27 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успявате да помогнете на свой близък без да променяте особено плановете си. Постарайте се да свършите работата, която сте планирали за днес, за да не останете недоволни от себе си по странични причини. Печелите доверието на човек, който е имал съмнения към вас. Направете всичко възможно, за да не го разочаровате отново.
27 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Поставяте си различни задачи за днешния ден, но има вероятност голяма част от плановете ви да не се осъществят точно според замисъла ви. Въпреки това бъдете сигурни, че ще останете доволни от нещата, които ще свършите днес. На някои от вас предстои интересно запознанство, което може да даде началото на нещо многоочаквано за вас.
27 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада.
27 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да се чувствате в добра физическа форма и това ще се отрази на всичко, с което се занимавате. Помислете за активна почивка - разходки или спорт. Оставането в къщи не е добър избор - имате нужда от движение. Радостни ще останете от новините, които пътуват към дома ви. Приятелите очакват от вас повече внимание.
27 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се отнесете отговорно към започната вече задача, чиито срок е днес. Няма да ви остане много лично време, за съжаление на други, които търсят компанията ви. Новите ангажименти ще изискват от вас повече съсредоточеност и енергия, за това отделете време за отдих. Без усилия ще решите финансов проблем.
27 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви ще е спорен и с по-малко усилия ще постигате повече. Намеренията ви ще срещнат разбиране, което ще се отрази благоприятно на реализацията им. По-спокойни ще се погрижите за идващите дни, така, че да зарадвате близките си. Търсете компанията на онези, сред които се чувствате добре.
27 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
От днес за вас започва период на стабилизация. Чувствате в себе си достатъчно сила и ентусиазъм да се справите с предизвикателствата на вашата дейност. Не след дълго очаквайте финансов еквивалент на успехите си и не забравяйте хората, които са ви подкрепяли. Изграждане на здрава и дълготрайна връзка, но не непременно интимна.
27 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Довършете всичко започнато до тук, и ако ви остане време, подгответе делата си за утре. Не се предвиждат изненади в рутинната ви работа. Погрижете се за гардероба си и зарадвайте някой с вече ненужни за вас аксесоари. Очаква ви приятна вечер с близък на сърцето ви човек.
27 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
В добро самочувствие ще приемете предизвикателствата на деня. Ще отделите голяма част от времето си на личните си дела и ще оползотворите по най-добрия начин даденостите. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно предстоящото.
27 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще бъде един приятен ден за представителите на знака. Ще останете доволни от начина, по който околните се отнасят към работата ви. Получавате примамливо предложение, което ще ви накара да се заинтересувате по редица нови въпроси. Привлечени сте от личност от другия пол, може да се получи нещо вълнуващо.
27 сеп 2020
Последни новини