15 °C

Актуализираха общинския бюджет

35 000 лв. ще задели общинската хазна за училището в кв.Дебър. Това беше гласувано на последната сесия на общински съвет, на която една от точките беше актуализиране на Бюджет 2017.

След преизпълнение на събираемостта на някои от местните такси още в средата на годината и освобождаването на средства от няколко проекта, кметът направи предложение за изменение в бюджета. Въпреки, че Постоянната комисия по финанси не успя да се събере, председателят ѝ Митко Хубинов направи някои промени. В изказването си пред сесията на Общински съвет той обърна внимание на съществуващия от години проблем – залагат се едни средства, а след това се изразходват значително по-големи суми или се инвестира в обекти, които не са предвидени Такъв е случаят с ремонта на читалищната фасада в кв.Любеново, за която са предвидени 5000 лв., а разходите са станали 9 500.

След разглеждане на докладната записка от директорката на училище „Караславов“ , Тонка Будакова, кметът беше предложил да бъде осигурена половината от исканата от нея сума – 25 000 лв. Средствата са необходими за ремонт на занемарена сграда, която ще трябва да бъде ползвана предвид увеличаващия се брой ученици. Хубинов настоя да бъдат отделени още 10 000 лв. Неговото предложение беше подкрепено от всички общински съветници. В изказване общинският съветник и директор на училище Чавдар Здравчев защити искането на колежката си защото „трябва да бъдат подпомагани училища, които се развиват и се увеличава броят на учениците им“.

Така в актуализацията на бюджета бяха нанесени корекции. От проект за ремонтно-възстановителни работи по улиците в село Буково са освободени 28 700 лв. Съветниците се отказаха да гласуват 3000 лв. за автобусни спирки в Дебър, Първомай и Градина и 4426 лв за фасадата на читалището в Любеново.

Така бяха осигурени средства за 5 климатика , необходими в детските градини „Марица“, „8 март“, „Първи юни“ - Градина и филиалите на ДГ „Теменуга“ в Езерово и Воден.

Още 5 000 лв. са насочени за купуване на колчета, които да ограничат паркирането по тротоарите в центъра на града. 1200 лв ще бъдат дадени за плочки на входа на парка. 10 000 лв. се връщат в резерва и с 94 лв. се намалява издръжката на Общинска администрация.

На сесията присъства почти целият педагогически персонал на ОУ „Георги Караславов“. Будакова и колегите ѝ благодариха за подкрепата на Хубинов, съветниците от образователната комисия.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  12
  123
  2 -3
  16:08, 14 юли 2017
  С тези балтони...сигурно това е било през зимата, а ако е сега - някой се будалка със съветниците.

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини