17 °C

Библейски царе ще учат децата във Ваканционното училище на Евангелската църква

От 24 юли започва ваканционното училище в църквата в Дебър.

То отваря врати за 10-та поредна година. Започнало като идея на ветерана от войната във Виетнам Лари Шелби, днес то има 3 дъщерни училища и се обслужва от почти 50 доброволци.

Темата тази година е: "Царство". Чрез уроци за истински герои от Библията, ръчен труд и игри децата ще разберат кои от библейските царе са управлявали мъдро, какви човешки недостатъци са им пречили да бъдат силни. Ще разговарят за изборите,които трябва да правят през живота си и за нещата, които изглеждат вечни днес, но са само история утре.


В часовете по ръчен труд децата ще изработват различни предмети, свързани с царете – храмът на Соломон, руините, от който днес са Стената на плача; арфата на Давид, царска корона и други.

Вратите на църквата ще са отворени всеки ден от 24 до 28 юли от 9.00 ч. до 12.00 ч. за всички деца на възраст от 5 до 13 год.

За трета поредна година гост ще бъде и Ваа Брук Рейли - американка, която е влюбена в страната ни.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  ЯС
  Я стига!
  5 -4
  14:15, 7 юли 2017
  Г-жо Кирякова, не е ли забранено да се популяризират и рекламират всякакъв вид секти? Много модерно стана напоследък - Свидетелите на Йехова - маскирани като школи по йога, сега пък евангелистите- като ваканционно училище! Дано няма много хора, които да им се връзват!
 • 2
  Re
  Realist
  8 0
  12:07, 9 юли 2017
  Хайде бе, да сравняваш Свидетели на Йехова и Евангелската деноминация е все едно да сравняваш кокошка с кон. Но нела бъдем честни и да си признаем, че поне половината наши съграждани по такава,или онакава причина поне един път са посещавали някоя от евангелските църкви. Наясно сте че там се проповядва същата Библия , същите християнски ценност, както и в православнаа вяра.
  Господа и госпожи, семейните и лични драми, на които сме постоянно свидетели се случват поради алкохол, наркотици, хазарт и ходене по чужди мъже и жени, а не от четене на Библията и слушане на проповеди. Това е. А,и нека свещениците от Православната църква да се замислят за подобно обучение, да не са толкова закостенели. Сигурен съм, че ако има много родители биха пратили децата си.
 • 3
  12
  123
  2 -2
  22:53, 9 юли 2017
  Прилежно или не, регистрацията на всички църкви различни от православието и католицизма е обявено за сектантство в света дори в някои държави те са забранени!Друг е въпросът кой и по какъв начин, и защо е регистрирал тези секти в България ,но нищо след 89г не се прави случайно у нас!
 • 4
  Пр
  прати твоите деца
  1 -3
  10:43, 10 юли 2017
  Има и много родители, които не биха си пратили децата.
 • 5
  Re
  Realist
  4 -1
  12:30, 10 юли 2017
  до 123.
  Браво , браво. С този коментар изтри 4-5 века от историята на човечеството. Моля те , прочети и се образовай. Прочето как е възникнало протестантството. Прочети за католическия монах Мартин Лутер, за неговите 95 тезиса..моля те прочети, защото си тотално неграмотен/тна!
  Думата "секта" на латински означава отцепени, отделени. Самото протестанство е такова (в този смисъл) защото то се ОТДЕЛЯ, ОТЦЕПВА от Рим( Католическата църква) заради неща като : ИНДУЛГЕНЦИИТЕ, ИНКВИЦИЯТА, КОРУПЦИЯТА сред висшия клир и т.н. причините са ужасно много (и от духовен и от материален характер).
  Протестанството не е ЕРЕС, нито някакъв КУЛТ, нито някакво еретическо движение. Ако не ти харесва - нека не ти харесва, това е лично твой избор. Всеки е свободен да харесва или не харесва това или онова.
  Искам само да ти напомня, че с идването на протестанството започва бурното развитие на държави като Холандия, Германия, скандинавските стани, Великобритания. Има го в учебниците по история, не си го измислям. хайде със здраве и като кометирате прочетете и се образовайте преди това.
  P.s. и пак да повторя - нямам нищо срещу православния характер на България, даже съм много за, но тази православна църква се нуждае от своята реформация.
 • 6
  Да
  да бе
  2 -4
  17:04, 10 юли 2017
  Г-жо Кирякова, дали Евангелската сърква е регистрирана, или не, няма значение. Ама там всичките че са братя и сестри, че не могат да запалят свещица в храма или че не им е позволено да раздадат една вафла за починал близък, рязко се отклонява от нашата православна религия. Така че, каквото и да ми говорите, това си е една жива секта, за жалост с много последователи!
  • :)
   :)
   5 -2
   18:05, 10 юли 2017
   Вие сериозно ли считате, че ценностната система на двете църкви се различават по това как се обръщаме един към друг, дали се пали свещ (която ни я продават в храма) и дали раздаваме вафли? Колко "рязко" се различават двете църкви?Философията им е изградена върху едни и същи заповеди, почитат един и същи Бог, четат едни и същи книги. Е, тълкуват някои неща по различен начин... Освен това за ваканцията те не правят нещо лошо - събират деца и им разказват какво пише в Библията. Никого не карат на сила. Децата се забавляват, играят игри, майсторят разни работи...

Хороскоп за 16.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Стъпките, които предприемате ще бъдат резултатни. Необходимо ви е повече спокойствие, не бъдете припрени. Възможно е недоброжелатели умишлено да ви създават спънки, но увереността ви ще ви помогне да се абстрахирате от тях. Амбицирани сте да доведете до добър край начинанията си.
16 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ще е ползотворна и изпълнена с емоции. Заобиколени сте от хора, с които се разбирате чудесно и успявате заедно да се справите с редица ситуации. Очаквате твърде много от неясен въпрос, за предпочитате е за момента да не възлагате големи надежди, за да не останете разочаровани. В личен план ви се налага да рискувате, направете го, струва си.
16 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
16 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
16 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заели сте се с твърде усложнени дела, които сте решени да доведете до успешен край. Ще ви е необходимо сътрудничество с ваши колеги, така че бъдете готови да споделите работата си и с други хора. Това ще ви бъде полезно, тъй като ще узнаете ценни похвати и такива, които досега сте пренебрегвали. Положете повече усилия и ще останете доволни.
16 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е днес да научите нещо, което коренно да промени плановете ви за деня. Част от работата ви значително ще се улесни вследствие на нововъведенията, които ви предстоят. Организационните ви способности ви издигат в очите на хората, с които работите. В личен план ви предстои нещо приятно, което наистина заслужавате.
16 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Професионални новости ще ви подтикнат към повече активност, очаква ви повишение или преминаване на нова работа. На време ще предложите идеите си, които ще се оценят и реализират. Няма да ви липсват и трудности, но като истински воини няма да се огънете пред поредното изпитание.
16 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не омаловажавайте хората, които крачат редом до вас, предлагайки помощта си безусловно. Сред тях са близките и приятелите, които често остават в сянката на успехите ви. Взаимоотношенията ви се нуждаят от обновяване и е добре първата крачка в това отношение да бъде ваша. В тишина, далече от суетата и шума ще откриете отговорите, които търсите.
16 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В домашна обстановка ще се чувствате добре. Атмосферата предразполага към отмора и занимания с любими неща. Насладете се на спокойствието си, и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица. В тази връзка трябва да отделите време за сметките си, които сте изоставили.
16 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас се отдават на заслужена почивка днес. Постарайте се да стоите далеч от шумни мероприятия, които само ще ви подразнят. Имате възможност да прекарате повече време с любимия човек и вие ще успеете да се възползвате от нея. Вечерта ви очаква приятно прекарване сред близки хора. Получавате подкрепата на определен човек за своя идея.
16 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Активността ви ще е в синхрон с настроението ви за промяна. Ще работите по затвърдяване на новостите на работното място, чиито инициатор сте вие. Няма да сте сами в усилията си, а и конкуренцията ще ви подскаже, че вървите в правилната посока. Реализиране на финансови сделки и проекти.
16 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Времето ще ви притиска, а от вас се очакват едва ли не подвизи. Внимавайте какво приказвате, за да не нараните някого неволно в стремежа си да вземете отношение към всеки възникнал проблем. Освен всичко друго ще постигнете съгласие по спорни въпроси и делата ви ще се ускорят.
16 май 2021
Последни новини