Библейски царе ще учат децата във Ваканционното училище на Евангелската църква

От 24 юли започва ваканционното училище в църквата в Дебър.

То отваря врати за 10-та поредна година. Започнало като идея на ветерана от войната във Виетнам Лари Шелби, днес то има 3 дъщерни училища и се обслужва от почти 50 доброволци.

Темата тази година е: "Царство". Чрез уроци за истински герои от Библията, ръчен труд и игри децата ще разберат кои от библейските царе са управлявали мъдро, какви човешки недостатъци са им пречили да бъдат силни. Ще разговарят за изборите,които трябва да правят през живота си и за нещата, които изглеждат вечни днес, но са само история утре.


В часовете по ръчен труд децата ще изработват различни предмети, свързани с царете – храмът на Соломон, руините, от който днес са Стената на плача; арфата на Давид, царска корона и други.

Вратите на църквата ще са отворени всеки ден от 24 до 28 юли от 9.00 ч. до 12.00 ч. за всички деца на възраст от 5 до 13 год.

За трета поредна година гост ще бъде и Ваа Брук Рейли - американка, която е влюбена в страната ни.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    ЯС
    Я стига!
    5 -4
    14:15, 7 юли 2017
    Г-жо Кирякова, не е ли забранено да се популяризират и рекламират всякакъв вид секти? Много модерно стана напоследък - Свидетелите на Йехова - маскирани като школи по йога, сега пък евангелистите- като ваканционно училище! Дано няма много хора, които да им се връзват!
  • 2
    Re
    Realist
    8 0
    12:07, 9 юли 2017
    Хайде бе, да сравняваш Свидетели на Йехова и Евангелската деноминация е все едно да сравняваш кокошка с кон. Но нела бъдем честни и да си признаем, че поне половината наши съграждани по такава,или онакава причина поне един път са посещавали някоя от евангелските църкви. Наясно сте че там се проповядва същата Библия , същите християнски ценност, както и в православнаа вяра.
    Господа и госпожи, семейните и лични драми, на които сме постоянно свидетели се случват поради алкохол, наркотици, хазарт и ходене по чужди мъже и жени, а не от четене на Библията и слушане на проповеди. Това е. А,и нека свещениците от Православната църква да се замислят за подобно обучение, да не са толкова закостенели. Сигурен съм, че ако има много родители биха пратили децата си.
  • 3
    12
    123
    2 -2
    22:53, 9 юли 2017
    Прилежно или не, регистрацията на всички църкви различни от православието и католицизма е обявено за сектантство в света дори в някои държави те са забранени!Друг е въпросът кой и по какъв начин, и защо е регистрирал тези секти в България ,но нищо след 89г не се прави случайно у нас!
  • 4
    Пр
    прати твоите деца
    1 -3
    10:43, 10 юли 2017
    Има и много родители, които не биха си пратили децата.
  • 5
    Re
    Realist
    4 -1
    12:30, 10 юли 2017
    до 123.
    Браво , браво. С този коментар изтри 4-5 века от историята на човечеството. Моля те , прочети и се образовай. Прочето как е възникнало протестантството. Прочети за католическия монах Мартин Лутер, за неговите 95 тезиса..моля те прочети, защото си тотално неграмотен/тна!
    Думата "секта" на латински означава отцепени, отделени. Самото протестанство е такова (в този смисъл) защото то се ОТДЕЛЯ, ОТЦЕПВА от Рим( Католическата църква) заради неща като : ИНДУЛГЕНЦИИТЕ, ИНКВИЦИЯТА, КОРУПЦИЯТА сред висшия клир и т.н. причините са ужасно много (и от духовен и от материален характер).
    Протестанството не е ЕРЕС, нито някакъв КУЛТ, нито някакво еретическо движение. Ако не ти харесва - нека не ти харесва, това е лично твой избор. Всеки е свободен да харесва или не харесва това или онова.
    Искам само да ти напомня, че с идването на протестанството започва бурното развитие на държави като Холандия, Германия, скандинавските стани, Великобритания. Има го в учебниците по история, не си го измислям. хайде със здраве и като кометирате прочетете и се образовайте преди това.
    P.s. и пак да повторя - нямам нищо срещу православния характер на България, даже съм много за, но тази православна църква се нуждае от своята реформация.
  • 6
    Да
    да бе
    2 -4
    17:04, 10 юли 2017
    Г-жо Кирякова, дали Евангелската сърква е регистрирана, или не, няма значение. Ама там всичките че са братя и сестри, че не могат да запалят свещица в храма или че не им е позволено да раздадат една вафла за починал близък, рязко се отклонява от нашата православна религия. Така че, каквото и да ми говорите, това си е една жива секта, за жалост с много последователи!
    • :)
      :)
      5 -2
      18:05, 10 юли 2017
      Вие сериозно ли считате, че ценностната система на двете църкви се различават по това как се обръщаме един към друг, дали се пали свещ (която ни я продават в храма) и дали раздаваме вафли? Колко "рязко" се различават двете църкви?Философията им е изградена върху едни и същи заповеди, почитат един и същи Бог, четат едни и същи книги. Е, тълкуват някои неща по различен начин... Освен това за ваканцията те не правят нещо лошо - събират деца и им разказват какво пише в Библията. Никого не карат на сила. Децата се забавляват, играят игри, майсторят разни работи...
Последни новини