24 °C

Библейски царе ще учат децата във Ваканционното училище на Евангелската църква

От 24 юли започва ваканционното училище в църквата в Дебър.

То отваря врати за 10-та поредна година. Започнало като идея на ветерана от войната във Виетнам Лари Шелби, днес то има 3 дъщерни училища и се обслужва от почти 50 доброволци.

Темата тази година е: "Царство". Чрез уроци за истински герои от Библията, ръчен труд и игри децата ще разберат кои от библейските царе са управлявали мъдро, какви човешки недостатъци са им пречили да бъдат силни. Ще разговарят за изборите,които трябва да правят през живота си и за нещата, които изглеждат вечни днес, но са само история утре.


В часовете по ръчен труд децата ще изработват различни предмети, свързани с царете – храмът на Соломон, руините, от който днес са Стената на плача; арфата на Давид, царска корона и други.

Вратите на църквата ще са отворени всеки ден от 24 до 28 юли от 9.00 ч. до 12.00 ч. за всички деца на възраст от 5 до 13 год.

За трета поредна година гост ще бъде и Ваа Брук Рейли - американка, която е влюбена в страната ни.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  ЯС
  Я стига!
  5 -4
  14:15, 7 юли 2017
  Г-жо Кирякова, не е ли забранено да се популяризират и рекламират всякакъв вид секти? Много модерно стана напоследък - Свидетелите на Йехова - маскирани като школи по йога, сега пък евангелистите- като ваканционно училище! Дано няма много хора, които да им се връзват!
 • 2
  Re
  Realist
  8 0
  12:07, 9 юли 2017
  Хайде бе, да сравняваш Свидетели на Йехова и Евангелската деноминация е все едно да сравняваш кокошка с кон. Но нела бъдем честни и да си признаем, че поне половината наши съграждани по такава,или онакава причина поне един път са посещавали някоя от евангелските църкви. Наясно сте че там се проповядва същата Библия , същите християнски ценност, както и в православнаа вяра.
  Господа и госпожи, семейните и лични драми, на които сме постоянно свидетели се случват поради алкохол, наркотици, хазарт и ходене по чужди мъже и жени, а не от четене на Библията и слушане на проповеди. Това е. А,и нека свещениците от Православната църква да се замислят за подобно обучение, да не са толкова закостенели. Сигурен съм, че ако има много родители биха пратили децата си.
 • 3
  12
  123
  2 -2
  22:53, 9 юли 2017
  Прилежно или не, регистрацията на всички църкви различни от православието и католицизма е обявено за сектантство в света дори в някои държави те са забранени!Друг е въпросът кой и по какъв начин, и защо е регистрирал тези секти в България ,но нищо след 89г не се прави случайно у нас!
 • 4
  Пр
  прати твоите деца
  1 -3
  10:43, 10 юли 2017
  Има и много родители, които не биха си пратили децата.
 • 5
  Re
  Realist
  4 -1
  12:30, 10 юли 2017
  до 123.
  Браво , браво. С този коментар изтри 4-5 века от историята на човечеството. Моля те , прочети и се образовай. Прочето как е възникнало протестантството. Прочети за католическия монах Мартин Лутер, за неговите 95 тезиса..моля те прочети, защото си тотално неграмотен/тна!
  Думата "секта" на латински означава отцепени, отделени. Самото протестанство е такова (в този смисъл) защото то се ОТДЕЛЯ, ОТЦЕПВА от Рим( Католическата църква) заради неща като : ИНДУЛГЕНЦИИТЕ, ИНКВИЦИЯТА, КОРУПЦИЯТА сред висшия клир и т.н. причините са ужасно много (и от духовен и от материален характер).
  Протестанството не е ЕРЕС, нито някакъв КУЛТ, нито някакво еретическо движение. Ако не ти харесва - нека не ти харесва, това е лично твой избор. Всеки е свободен да харесва или не харесва това или онова.
  Искам само да ти напомня, че с идването на протестанството започва бурното развитие на държави като Холандия, Германия, скандинавските стани, Великобритания. Има го в учебниците по история, не си го измислям. хайде със здраве и като кометирате прочетете и се образовайте преди това.
  P.s. и пак да повторя - нямам нищо срещу православния характер на България, даже съм много за, но тази православна църква се нуждае от своята реформация.
 • 6
  Да
  да бе
  2 -4
  17:04, 10 юли 2017
  Г-жо Кирякова, дали Евангелската сърква е регистрирана, или не, няма значение. Ама там всичките че са братя и сестри, че не могат да запалят свещица в храма или че не им е позволено да раздадат една вафла за починал близък, рязко се отклонява от нашата православна религия. Така че, каквото и да ми говорите, това си е една жива секта, за жалост с много последователи!
  • :)
   :)
   5 -2
   18:05, 10 юли 2017
   Вие сериозно ли считате, че ценностната система на двете църкви се различават по това как се обръщаме един към друг, дали се пали свещ (която ни я продават в храма) и дали раздаваме вафли? Колко "рязко" се различават двете църкви?Философията им е изградена върху едни и същи заповеди, почитат един и същи Бог, четат едни и същи книги. Е, тълкуват някои неща по различен начин... Освен това за ваканцията те не правят нещо лошо - събират деца и им разказват какво пише в Библията. Никого не карат на сила. Децата се забавляват, играят игри, майсторят разни работи...

Хороскоп за 01.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
01 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
01 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
01 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
01 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
01 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
01 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
01 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
01 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
01 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
01 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
01 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
01 окт 2020
Последни новини