19 °C

Второ място в конкурс за Левски за първомайска ученичка

Виктория Николаева получи втора награда за проза във възрастовата група 5-7 клас на конкурса „Паметта за Левски днес“.

Събитието е посветено а 180-годишнината от рождението на Левски и е организирано от община Карлово и МОН и е с подкрепата на Регионалното управление на образованието.

За участие бяха изпратени творби от 216 ученици от цялта страна, разделени в две възрастови категории.

Виктория ще бъде ученичка в 6 клас на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и вече има няколко награди за литературните си опити, но с тази е особена горда, защото Левски е любимият ѝ национален герой.

Награждаването протече при изключително добра организация. Официалната част беше в залата на община Карлово – изключително емоционална, в тържествуващ патриотичен дух. Програмата включваше и посещение на къщата-музей „Васил Левски“. За разходката си там Вики сподели: „Цялата треперя от вълнение, защото стъпвам там, където е стъпвал и Левски“.

За второто си място Виктория Николаева получи грамота за участие в конкурса; почетна грамота на кмета на Карлово за родолюбие, патриотизъм и вярност към заветите на Апостола на свободата;книги за Васил Левски; календар; тениска с лика на Апостола; значка и парична сума от 200 лв., осигурени от община Карлово, както и албум, и диск с целия запис на тържеството, които ще и бъдат изпратени по-късно. 
На церемонията по награждаване присъстваха: Директорът на Национален музей „Васил Левски“ – Дора Чаушева, заместник-председателят на Общински съвет Карлово - Анастасия Чолакова, общински съветници, учители и общественици от града на Апостола.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Др
  Другите ученици
  6 -2
  15:29, 5 юли 2017
  Хубаво е в ,,Първомай Нет,, да публикувате творбата на ученичката Виктория Николаева,за да е прочетем и ние другите ученици!
  • От
   Отговор
   3 0
   17:34, 5 юли 2017
   Творбата на Виктория Николаева, както и всички други творби, участвали в конкурса имат авторски права и без съгласието на участниците не могат да се публикуват. :)
 • 2
  Др
  Другиге ученици
  2 -2
  20:44, 5 юли 2017
  Ами,ако са преписвали и плагиатствували от други автори? Кво праим тогава?
  • Къ
   Към другите ученици
   4 0
   22:21, 6 юли 2017
   Точно, защото не преписват и не плагиатстват от други автори, затова тези деца са уверени в себе си и печелят конкурси! Който го може, винаги го може! Не се косете и не завиждайте "Други ученици" , ами вземете участвайте и вие!
 • 3
  Къ
  Към другите ученици
  3 0
  11:09, 6 юли 2017
  Вие по себе си ли съдите за другите?!
 • 4
  Къ
  Към другите ученици
  4 0
  11:15, 6 юли 2017
  И още нещо: имате грешка в първата публикация: трябва да пишете "...за да Я прочетем..." вместо "...за да Е прочетем..."! Вероятно сте от тези, които преписват и плагиатстват. Не всички са като Вас!
 • 5
  Ин
  ИНТЕРЕСУВАЩ СЕ
  2 -2
  19:07, 9 юли 2017
  Уважаема Виктория Николаева,уважаеми родители на Виктория,моля Ви бъдете така добри и предоставете творбата на Първомай нет,за да стане достояние на всички заинтересовани-по този начин ще докажете на тези,които са скептични,че ученичката не е плагиатствала,а на нас,заинтересованите как едно дете в такава крехка възраст е съумяло да създаде творба,с която да спечели толкова престижно място!
 • 6
  Уважаеми "интересуващ се" и заинтересовани!
  Заповядайте в офиса на туристическа агенция Елиттуртранс на ул."Христо Ботев" 2, за да Ви предоставя творбата на дъщеря ми Виктория. Тъкмо ще се убедите, "как едно дете в такава крехка възраст е съумяло да създаде творба, с която да спечели толкова престижно място" На всеки „заинтересован” с най-голямо удоволствие бих дала по едно копие от творбата на Вики, стига това да му даде сили и желание да участва и той догодина в същия конкурс, но имам и едно условие - да пише творбата сам, в продължение на половин година и без да плагиатства, така както направи и Вики. И най-важното - Левски да е неговият любим национален герой!
  Уважаеми "интересуващ се" и заинтересовани, очаквам Ви! :)

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
14 май 2021
Последни новини