5 °C

Второ място в конкурс за Левски за първомайска ученичка

Виктория Николаева получи втора награда за проза във възрастовата група 5-7 клас на конкурса „Паметта за Левски днес“.

Събитието е посветено а 180-годишнината от рождението на Левски и е организирано от община Карлово и МОН и е с подкрепата на Регионалното управление на образованието.

За участие бяха изпратени творби от 216 ученици от цялта страна, разделени в две възрастови категории.

Виктория ще бъде ученичка в 6 клас на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и вече има няколко награди за литературните си опити, но с тази е особена горда, защото Левски е любимият ѝ национален герой.

Награждаването протече при изключително добра организация. Официалната част беше в залата на община Карлово – изключително емоционална, в тържествуващ патриотичен дух. Програмата включваше и посещение на къщата-музей „Васил Левски“. За разходката си там Вики сподели: „Цялата треперя от вълнение, защото стъпвам там, където е стъпвал и Левски“.

За второто си място Виктория Николаева получи грамота за участие в конкурса; почетна грамота на кмета на Карлово за родолюбие, патриотизъм и вярност към заветите на Апостола на свободата;книги за Васил Левски; календар; тениска с лика на Апостола; значка и парична сума от 200 лв., осигурени от община Карлово, както и албум, и диск с целия запис на тържеството, които ще и бъдат изпратени по-късно. 
На церемонията по награждаване присъстваха: Директорът на Национален музей „Васил Левски“ – Дора Чаушева, заместник-председателят на Общински съвет Карлово - Анастасия Чолакова, общински съветници, учители и общественици от града на Апостола.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Др
  Другите ученици
  6 -2
  15:29, 5 юли 2017
  Хубаво е в ,,Първомай Нет,, да публикувате творбата на ученичката Виктория Николаева,за да е прочетем и ние другите ученици!
  • От
   Отговор
   3 0
   17:34, 5 юли 2017
   Творбата на Виктория Николаева, както и всички други творби, участвали в конкурса имат авторски права и без съгласието на участниците не могат да се публикуват. :)
 • 2
  Др
  Другиге ученици
  2 -2
  20:44, 5 юли 2017
  Ами,ако са преписвали и плагиатствували от други автори? Кво праим тогава?
  • Къ
   Към другите ученици
   4 0
   22:21, 6 юли 2017
   Точно, защото не преписват и не плагиатстват от други автори, затова тези деца са уверени в себе си и печелят конкурси! Който го може, винаги го може! Не се косете и не завиждайте "Други ученици" , ами вземете участвайте и вие!
 • 3
  Къ
  Към другите ученици
  3 0
  11:09, 6 юли 2017
  Вие по себе си ли съдите за другите?!
 • 4
  Къ
  Към другите ученици
  4 0
  11:15, 6 юли 2017
  И още нещо: имате грешка в първата публикация: трябва да пишете "...за да Я прочетем..." вместо "...за да Е прочетем..."! Вероятно сте от тези, които преписват и плагиатстват. Не всички са като Вас!
 • 5
  Ин
  ИНТЕРЕСУВАЩ СЕ
  2 -2
  19:07, 9 юли 2017
  Уважаема Виктория Николаева,уважаеми родители на Виктория,моля Ви бъдете така добри и предоставете творбата на Първомай нет,за да стане достояние на всички заинтересовани-по този начин ще докажете на тези,които са скептични,че ученичката не е плагиатствала,а на нас,заинтересованите как едно дете в такава крехка възраст е съумяло да създаде творба,с която да спечели толкова престижно място!
 • 6
  Уважаеми "интересуващ се" и заинтересовани!
  Заповядайте в офиса на туристическа агенция Елиттуртранс на ул."Христо Ботев" 2, за да Ви предоставя творбата на дъщеря ми Виктория. Тъкмо ще се убедите, "как едно дете в такава крехка възраст е съумяло да създаде творба, с която да спечели толкова престижно място" На всеки „заинтересован” с най-голямо удоволствие бих дала по едно копие от творбата на Вики, стига това да му даде сили и желание да участва и той догодина в същия конкурс, но имам и едно условие - да пише творбата сам, в продължение на половин година и без да плагиатства, така както направи и Вики. И най-важното - Левски да е неговият любим национален герой!
  Уважаеми "интересуващ се" и заинтересовани, очаквам Ви! :)

Хороскоп за 25.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Професионалните си проблеми няма да успеете да решите в рамките на деня. Мислите повече за човек, с когото скоро сте се срещнали, но е добре да бъдете по-сдържани. Възможно е прекаленото ви внимание към него да ви изиграе лоша шега. Станете по-загрижени към здравето си и не рискувайте излишно.
25 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въпреки че имате желанието да си починете най-вероятно днес ще бъдете толкова заети, колкото и през седмицата. Има доста неща, които трябва да довършите и едва ли ще сте спокойни, докато не го направите. Работа, свързана с дома ви дава възможност да проявите сръчността и въображението си. Не пропускайте предложение за нещо приятно през деня.
25 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Налага се да се заемете по-активно с деловите си ангажименти. Тръпката от успеха ще ви завладее и вие просто ще бъдете във вихъра си. Вечерта са възможни разочарования от нелоялни познанства. Това са уроци, които вие трябва да приемете. Независимо от наранените ви чувства не губете присъствие на духа.
25 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съумейте да съчетаете действията си с тези на партньорите ви и ще успеете да осъществите намеренията си. Работата ще ви носи удовлетворение и придобивки. Решителните ви действия, говорещи за увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
25 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Събитията на деня ще са във ваша полза. Освободете се от мнителността си и запазете самообладание при взимането на важни решения. Интелектуалните ви дадености и постижения ви дават основателно самочувствие. Натоварването ви прави малко нервни, но умеете да отсявате важните моменти.
25 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ви предлага прекрасни възможности, от които непременно трябва да се възползвате. Мислейки за лични проблеми може да пропуснете шанс, който очаквате отдавна. Вярвайте в себе си и късметът сам ще ви намери.
25 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте склонни да рискувате и да действате без предварително да съгласувате постъпките си с хората, с които работите. Направете го, ако мислите, че това е най - разумният вариант. Имате пълна подкрепа от страна на вашия интимен партньор. На някои от вас предстои скорошно пътуване, свързано с работата ви.
25 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За повечето от вас денят ще бъде интересен. Други ще допринесат за доброто ви настроение, за което ще им бъдете благодарни. Работата няма да ви създава проблеми, правите нещата с желание, и това ви носи активи. Обърнете внимание на духовните си потребности. Посетете място, за което чувате добри отзиви.
25 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Податливи сте на внушения, приемайки ги като добронамерени, но скоро може да се убедите в противното. Във ваш интерес е днес да се дистанцирате от хора, които ви пречат да работите според собствените си разбирания. Предстоящо пътуване или друг ангажимент изискват подготовка, за да си спестите неудобства.
25 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Опитвате различни способи да се справите с важни за вас въпроси днес. Ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие, тъй като в момента едва ли е подходящо да правите промени. Разчитайте на подкрепата на свой близък, който в решителен момент ще ви се притече на помощ. За предпочитане е да избягвате всякакви конфликтни ситуации днес.
25 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не допускайте инерцията да ви води и да се превърне в двигател на ежедневието ви. Чувствате се безсилни, но ако успеете да се освободите от множеството условности, на които робувате, ще излезете от праволинейността. Опитайте се да разнообразите емоционалния си живот.
25 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Много динамичен и интересен ден ви предстои Риби. Срещите с различни хора ви обогатяват и ви мотивират за работа. Не е изключено днес да получите добра новина, свързана с вашия бизнес. Помислете за физическата си форма.
25 фев 2021
Последни новини