Специалисти обясняваха мерки и програми на производители, администратори и читалищни дейци

Информационно събитие в община Първомай проведе Областен информационен център – Пловдив през последните два дни. В сградата на община Първомай, експертите на ОИЦ представиха актуалните и предстоящи възможности за кандидатстване по програмите, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) на Европейския съюз (ЕС).

Експертите на Областния център предоставиха информация за подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програма за развитие на селските райони (ПРСР), по която се очаква прием през периода август – септември 2017 г. Бе представена 10-годишнината на България от членството в ЕС, предимствата и ползите за страната и българските граждани от прилагането на политиките на Съюза и влиянието им върху качеството на живот у нас.

Сред изложените и дискутирани теми бяха още актуалните възможности по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, програмата „Еразъм +“ и Норвежки финансов механизъм. Участниците в събитията получиха информация за възможността за повишаване на квалификацията си посредством европейско финансиране чрез програмата „Ваучери за заети лица” по Оперативна програма „Развитие на човешкие ресурски” (ОПРЧР), която ще се финансира професионално обучение и обучение за придобиване на ключови компетентности за общуване на чужди езици и дигитална компетентност.

Сред участниците в събитията на ОИЦ – Пловдив бяха кмета на общината, служители на местната администрация, читалищни дейци, местни жители, представители на бизнеса и земеделски производители.

Областен информационен център – Пловдив осъществява своята дейност по проект „Ефективно функциониране на областен информационен център в гр. Пловдив“, финансиран по Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини