Театрали на Спас Янков са поканени за студенти без изпит по актьорско майсторство

Изображение 1 от 2

    При много динамична организация и голяма конкуренция децата и младежите от град Първомай направиха силно впечатление на журито и публиката на театралния фестивал и заслужено отнесоха четири индивидуални награди и пет сертификата за прием в благоевградския университет без изпит по актьорско майсторство.

      Детски театрален състав „ Клуб на радостта” за първи път се включи в голямата надпревара на фестивал „ Талантино” в град Благоевград  и получи подаръци и грамоти за участие с пиесата по Георги Данаилов „ Г-н Балкански в чужбина”. Петър Йорданов беше отличен с грамота за актьорско майсторство за ролята си на Ганьо Балкански. Публиката също аплодира изпълнението на детския състав. Тяхната ръководителка – Татяна Вълчева получи „благодарност от благодарните” за принос към театралното изкуство.

        Младежкият театрален състав от СУ „ Проф. д-р. Асен Златаров”  за пета поредна година завоюва вниманието на журито и на публиката. Този път взеха участие с пиесата „ Д-р” по Бранислав Нушич. Стоян Йорданов получи отново награда за актьорско майсторство, а Ралица Георгиева и Християн Велев бяха отличени с грамоти за поддържаща роля. Двата състава бяха оценявани от актьорите Веселин Калановски и Ники Станоев – неуморното жури на четиридневния фестивал с над 23 театрални школи и училищни състави от цялата страна.    Специалните награди за зрелостници взеха: Стоян Йорданов, Константин Тенев, Виктория Иванова, Жанета Колева и Петя Стоева. Те получиха сертификат за прием във факултета по изкуства на Югозападен университет „ Неофит Рилски” - Благоевград . Режисьор и на двата състава е господин Спас Янков, който също получи отличие за принос към театралното изкуство.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Бр
      Браво
      10 0
      13:10, 26 юни 2017
      Браво на децата и на ръководителите им! Успешно театрално бъдеще им желая!
    Последни новини