Три години след като причини смъртта на 19-годишно момиче, обвиниха неправоспособен шофьор

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 32-годишния Тодор Тодоров от село Ягода за това, че без да има нужната правоспособност за управление на автомобил е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на едно лице и средни телесни повреди на друго лице.

Тодор Тодоров (случайно съвпадение с имената на кмета на село Виница) се е учил да управлява автомобил по време на престоя си в Гърция, но никога не е имал свидетелство за правоуправление.

На 9 юли 2014 г. Тодор Тодоров той и други трима негови познати решават от град Първомай да се поразходят до село Виница, пътувайки с лек автомобил „Фолксваген Голф“. Да го управлява, зад волана седнал обвиняемият. В селото към компанията се присъединил още един техен познат, пили кафе и около 21.30 тръгнали да се връщат към Първомай, а Тодоров отново седнал зад волана. На около 2 км преди Първомай обвиняемият навлязъл с автомобила в насрещната лента за движение, без да се налага заобикаляне или изпреварване.

По същото време в посока към Виница се движел лек автомобил „Опел Астра“, управляван от Н.А., а до него на предната дясна седалка пътувала 19-годишната му приятелка Янка Личева. Водачът видял идващата отсреща кола и направил маневра за екстрено спиране, отклонил се вляво, но последвал удар, който бил неизбежен. Минути по-късно голфът се запалил. Пристигналият на място екип на Спешна медицинска помощ констатирал смъртта на 19-годишната Янка, която починала от остра кръвозагуба.

Водачът на опела получил наранявания – три средни телесни повреди и е бил приет в болница.

Според заключението на експертизата, водачът на фолксвагенът е имал техническа възможност да избегне произшествието, ако се е движел в дясната за него лента. По делото са били разпитани свидетели, назначени експертизи, приложени фотоалбуми и др.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини