Певици и танцьорки от общината влязоха в световна ранг листа

Изображение 1 от 4

    Злато и сребро завоюваха състави от общината на VI Балкански шампионат по фолклор „Евро фолк – жива вода 2017 ”.

    Със злато бяха отличени певческите групи на село Бяла река и на село Градина, водени от Димо Димитров. Той също бе награден за обработката на песните и изявите ми като музикант. Жените равълнуваха жури и публика със своя триглас. Недялка Стоева от Градина получи индивидуален златен медал, след като се представи по регламент с две песни - бърза и бавна и грабна сърцата на присъстващите с „Лале ли си, зюмбюл ли си“. Танцьорките от „Евридика“ - Градина, водени от Донка Тодорова, заслужиха сребърен медал. Със сребро се окичиха и певиците от кв. Любеново, също под ръководството на Димо ДИмитров. Трио от село Бяла река излезе извън конкурсната програма. Жените пяха на 3 гласа и бяха отличено с диплом за достойно представяне.

    Журито на Балканския шампионат по фолклор "Евро фолк – Жива вода 2017” използва оценителната система на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали - EAFF и Световната Асоциация на Фолклорните Фестивали - WAFF.

    Оценките на колективите, явили се в конкурсната програма на Балканския шампионат по фолклор "Евро фолк – Жива вода 2017”, са валидни за класиране в Световната ранг листа.

    Музикалните празници “Евро фолк” се състоят от четиридесет и пет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали - ЕАFF в различни европейски градове. Основно събитие на Музикални празници “Евро фолк” е Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства - Старопланински събор “Балкан фолк” в България. В него ежегодно участват от 7 000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини