Шоколад и плуване срещу наднормено тегло

Специалисти от университета "Куин Маргарет" недалеч от Единбург в Шотландия съветват жени с наднормено тегло да ядат по половин парче черен шоколад на ден, за да пазят клетките си от увреждания и заболявания, а американско изследване показва, че плуването удължава живота на мъжете повече, отколкото вървенето или бягането, съобщи в. "Дейли мейл".
Британските диетолози планират да изследват жени с наднормено тегло и затлъстяване на възраст между 20 и 60 години. Дамите ще получават по 20 г черен шоколад дневно в продължение на 4 седмици.

Учените ще изследват как влияе шоколадът върху високи стойности на холестерола и на захарта у диабетички.

Предполага се, че полифенолите, които се съдържат в черния шоколад, могат да понижат нивата на захарта и холестерола.

Предишни проучвания показаха, че черният шоколад влияе благотворно върху кръвното налягане и кръвообращението.

Американско изследване върху мъже между 20 и 90 години, продължаващо повече от 30 години, пък показа, че за мъжете, които редовно плуват, има двойно по-малък риск от преждевременна смърт, отколкото за тези, които предимно ходят.

Смъртността сред плувците е 53% по-ниска, отколкото сред мъжете, които изобщо не правят физически упражнения, и съответно 50% и 49% по-ниска, отколкото сред мъжете, които ходят и бягат за здраве.

Междувременно в. "Дейли експрес" съобщи, че учени от британския университет "Оксфорд Брукс" са установили, че купичка зърнени храни, изядена на закуска и на обяд, и последвана от нормална вечеря, помага на хора с наднормено тегло и затлъстяване да свалят килограми.

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини