Предлагат безплатни занимания за хлапетата през ваканцията

Няколко институции в Първомай предлагат безплатни занимания за хлапетата през ваканцията.

Заедно с Празника на детето за много родители идва въпросът какво ще прави детето през ваканционните дни, когато ние не сме у дома.

През следващите дни в домовете си ще трябва да останат от малчуганите, които на есен ще са първолаци до бъдещите петокласници.

От 5 до 30 юни занимания за малките предлага НУ „Христо Ботев“ - Първомай. Между 10.30 и 12 часа учителките ще занимават деца от 6 до 11 години със спортни и занимателни игри, изобразително и приложно изкуство, музика, компютри, танци.

От 19 до 23 юни между 9.00 и 10.30 часа децата ще могат да се запознаят и с приложното колоездене, под ръководството на Минко Павлов, на игрището на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

В седмицата между 26 и 30 юни за най-малките в библиотеката на читалище „Св.св. Кирил и Методий“ са предвидени образователни теми, подбрани според интересите им. Между 10 и 11 часа библиотекарката Диляна Глушкова ще ги разведе в света на приказките, ще разговаря с тях за динозаврите и морето, ще им покаже какво правят библиотекарите и ще чете книжки заедно с тях. Библиотеката ще бъде в помощ на семействата с деца между 8 и 18 години през цялата ваканция. Библиотекарките са готови да посрещнат всички повече и по-малко ученолюбиви малчугани, които искат да намерят интересна книжка или да се забавляват с приятели в компютърната зала.

От 3 юли до 25 август ще върви тренировъчният процес на бъдещите футболисти. Заниманията са във вторник, сряда и четвъртък, привечер след 17 часа, на градския стадион.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Господин кмете и родители,за да се ползваме в заниманията ни от компютъра,идваме при вас да се направи нещо за отпадане на ,,Латинската азбука ,, от кодирането на коментарите в сайта на гр. Първомай,за можем да ползваме компютъра,защото ние още не сме учили тази азбука и няма защо да ни измъчвате с нея.Това го няма никъде да се кодира с Латиница!
Последни новини