Кметът ще награди хора с принос към образованието и културата

По случай Денят на славянската писменост и българската култура, кметът на общината Ангел Папазов ще награди учители, постигнали успехи и с принос към образованието и културата в общината.

Грамота и парична награда ще бъдат връчени на Невенка Чалъкова, Найден Йорданов, Добринка Димитрова, Величка Чурчулиева и Недялка Атанасова.

Невенка Чалъкова е начален учител в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ – доказан професионалист, лидер в информационните технологии. Нейните ученици винаги са постигали високи резултати на националните външни оценявания, много от тях са отличавани на международни и национални състезания. Ефективна е нейната работа с родители и колеги, а като синдикален лидер има принос и за реформите в образованието.

Найден Йорданов е старши учител по физическо възпитание в ПГСС „Васил Левски“. Той винаги е подкрепял учениците си във физическото и духовното им израстване. Негов е приносът за успехите на училището на редица спортни състезания.

Добринка Димитрова е старши учител в Детска градина „Пролет“ – кв. Дебър. Професионалист, с голям потенциал и принос за развитието на предучилищното образование в общината. Чрез иновативни практики за работа с родители – читалище – общественост постига високи резултати в социализацията, възпитанието, обучението и отглеждането на поколения дебърски деца. Наградата ѝ се връчва и за осъществената приемственост между детска градина и училище и по повод 50- годишния юбилей на детското заведение.

Величка Чурчулиева е дългогодишен директор на 150-годишното училище „Отец Паисий“ в село Искра. Чрез ефективен мениджмънт, работа в екип и ефективни практики тя създава училище на качествено образование и етническа толерантност. Чурчулиева има принос и за осъществяването на редица проекти за обновяване на материално-техническата база на училището.

Недялка Атанасова е секретар на Народно читалище „Пробуда“ – кв. Дебър, професионалист, с принос към читалищното дело и културата в общината. Чрез дейността си тя запазва ролята на читалището като огнище на българщината и духовността. С личния си принос на сценарист, поет и организатор, тя открива и развива млади таланти, съхранявайки уникалността на читалището.

Специален поздравителен адрес ще бъде връчен и на Таня Сребрева –преподавател по информационни технологии и заместник-директор на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ за включването ѝ между десетте учители в кампанията на БНТ1 – „Най-добрият учител, когото познавам“.

Наградите на отличените ще бъдат връчени на 24 май, по време на празничния концерт, в присъствието на учители, ученици и граждани от общината.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    78
    7878
    3 0
    09:01, 23 май 2017
    Още първото изречение не е вярно. Недялка Атанасова не е учител - тя е номинирана от квота "Култура". Но то е "нормално" щом и комисията по "Култура и образование" се е самокръстила "Образованието"...
  • 2
    24
    24 май
    0 0
    23:26, 23 май 2017
    Кирякова, вярно ли е това нещо, което пишат Марица.
    "Църковна камбана дъни с 88 децибела Първомай"
    Напиши какво става.
  • 3
    66
    666_1495650720
    0 -1
    21:32, 24 май 2017
    Свършиха ли се наистина заслужилите с принос към образованието и културата в общината, та се награждават хора със съмнителни и нищожни заслуги?

Случаен виц

Последни новини