24 °C

Кметът ще награди хора с принос към образованието и културата

По случай Денят на славянската писменост и българската култура, кметът на общината Ангел Папазов ще награди учители, постигнали успехи и с принос към образованието и културата в общината.

Грамота и парична награда ще бъдат връчени на Невенка Чалъкова, Найден Йорданов, Добринка Димитрова, Величка Чурчулиева и Недялка Атанасова.

Невенка Чалъкова е начален учител в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ – доказан професионалист, лидер в информационните технологии. Нейните ученици винаги са постигали високи резултати на националните външни оценявания, много от тях са отличавани на международни и национални състезания. Ефективна е нейната работа с родители и колеги, а като синдикален лидер има принос и за реформите в образованието.

Найден Йорданов е старши учител по физическо възпитание в ПГСС „Васил Левски“. Той винаги е подкрепял учениците си във физическото и духовното им израстване. Негов е приносът за успехите на училището на редица спортни състезания.

Добринка Димитрова е старши учител в Детска градина „Пролет“ – кв. Дебър. Професионалист, с голям потенциал и принос за развитието на предучилищното образование в общината. Чрез иновативни практики за работа с родители – читалище – общественост постига високи резултати в социализацията, възпитанието, обучението и отглеждането на поколения дебърски деца. Наградата ѝ се връчва и за осъществената приемственост между детска градина и училище и по повод 50- годишния юбилей на детското заведение.

Величка Чурчулиева е дългогодишен директор на 150-годишното училище „Отец Паисий“ в село Искра. Чрез ефективен мениджмънт, работа в екип и ефективни практики тя създава училище на качествено образование и етническа толерантност. Чурчулиева има принос и за осъществяването на редица проекти за обновяване на материално-техническата база на училището.

Недялка Атанасова е секретар на Народно читалище „Пробуда“ – кв. Дебър, професионалист, с принос към читалищното дело и културата в общината. Чрез дейността си тя запазва ролята на читалището като огнище на българщината и духовността. С личния си принос на сценарист, поет и организатор, тя открива и развива млади таланти, съхранявайки уникалността на читалището.

Специален поздравителен адрес ще бъде връчен и на Таня Сребрева –преподавател по информационни технологии и заместник-директор на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ за включването ѝ между десетте учители в кампанията на БНТ1 – „Най-добрият учител, когото познавам“.

Наградите на отличените ще бъдат връчени на 24 май, по време на празничния концерт, в присъствието на учители, ученици и граждани от общината.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  78
  7878
  3 0
  09:01, 23 май 2017
  Още първото изречение не е вярно. Недялка Атанасова не е учител - тя е номинирана от квота "Култура". Но то е "нормално" щом и комисията по "Култура и образование" се е самокръстила "Образованието"...
 • 2
  24
  24 май
  0 0
  23:26, 23 май 2017
  Кирякова, вярно ли е това нещо, което пишат Марица.
  "Църковна камбана дъни с 88 децибела Първомай"
  Напиши какво става.
 • 3
  66
  666_1495650720
  0 -1
  21:32, 24 май 2017
  Свършиха ли се наистина заслужилите с принос към образованието и културата в общината, та се награждават хора със съмнителни и нищожни заслуги?

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
13 май 2021
Последни новини