18 °C

Кметът ще награди хора с принос към образованието и културата

По случай Денят на славянската писменост и българската култура, кметът на общината Ангел Папазов ще награди учители, постигнали успехи и с принос към образованието и културата в общината.

Грамота и парична награда ще бъдат връчени на Невенка Чалъкова, Найден Йорданов, Добринка Димитрова, Величка Чурчулиева и Недялка Атанасова.

Невенка Чалъкова е начален учител в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ – доказан професионалист, лидер в информационните технологии. Нейните ученици винаги са постигали високи резултати на националните външни оценявания, много от тях са отличавани на международни и национални състезания. Ефективна е нейната работа с родители и колеги, а като синдикален лидер има принос и за реформите в образованието.

Найден Йорданов е старши учител по физическо възпитание в ПГСС „Васил Левски“. Той винаги е подкрепял учениците си във физическото и духовното им израстване. Негов е приносът за успехите на училището на редица спортни състезания.

Добринка Димитрова е старши учител в Детска градина „Пролет“ – кв. Дебър. Професионалист, с голям потенциал и принос за развитието на предучилищното образование в общината. Чрез иновативни практики за работа с родители – читалище – общественост постига високи резултати в социализацията, възпитанието, обучението и отглеждането на поколения дебърски деца. Наградата ѝ се връчва и за осъществената приемственост между детска градина и училище и по повод 50- годишния юбилей на детското заведение.

Величка Чурчулиева е дългогодишен директор на 150-годишното училище „Отец Паисий“ в село Искра. Чрез ефективен мениджмънт, работа в екип и ефективни практики тя създава училище на качествено образование и етническа толерантност. Чурчулиева има принос и за осъществяването на редица проекти за обновяване на материално-техническата база на училището.

Недялка Атанасова е секретар на Народно читалище „Пробуда“ – кв. Дебър, професионалист, с принос към читалищното дело и културата в общината. Чрез дейността си тя запазва ролята на читалището като огнище на българщината и духовността. С личния си принос на сценарист, поет и организатор, тя открива и развива млади таланти, съхранявайки уникалността на читалището.

Специален поздравителен адрес ще бъде връчен и на Таня Сребрева –преподавател по информационни технологии и заместник-директор на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ за включването ѝ между десетте учители в кампанията на БНТ1 – „Най-добрият учител, когото познавам“.

Наградите на отличените ще бъдат връчени на 24 май, по време на празничния концерт, в присъствието на учители, ученици и граждани от общината.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  78
  7878
  3 0
  09:01, 23 май 2017
  Още първото изречение не е вярно. Недялка Атанасова не е учител - тя е номинирана от квота "Култура". Но то е "нормално" щом и комисията по "Култура и образование" се е самокръстила "Образованието"...
 • 2
  24
  24 май
  0 0
  23:26, 23 май 2017
  Кирякова, вярно ли е това нещо, което пишат Марица.
  "Църковна камбана дъни с 88 децибела Първомай"
  Напиши какво става.
 • 3
  66
  666_1495650720
  0 -1
  21:32, 24 май 2017
  Свършиха ли се наистина заслужилите с принос към образованието и културата в общината, та се награждават хора със съмнителни и нищожни заслуги?

Хороскоп за 02.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
02 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
02 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
02 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
02 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
02 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
02 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
02 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
02 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
02 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
02 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
02 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
02 окт 2020
Последни новини