16 °C

От края на юни ще можем да се качваме и да слизаме от магистралата на Плодовитово и в двете посоки

Започна строителството на липсващата част от пътния възел на АМ „Тракия“ до село Плодовитово.

Заслугата е резултат от  съвместните усилия на кметовете и администрацията на засегнатите общини , като основната тежест понесе Иван Танев – кмет на община Братя Даскалови.

Най-трудната част е била осигуряването на терен, на който да бъде построен пътния възел. Необходимите 5,4 дка са били в два имота, единият които е имал 32 наследници. Венета Иванова от ОбА  разказва, че отделените средства за закупуване на терена или за извършена замяна са несравнимо по-малко от изразходваните усилия за издирване на собствениците, загубено  време и гориво за извършването на сделките и съгласуването на документацията, провеждането на процедури  и други.

Крайният срок за построяване на възела е 1 юли, но изпълнителите от Пътно-строителна техника АД – София са обещали да съкратят времето за изпълнение. Цената е 800 000 лв., което е два пъти по-малко отколкото предложената цена от друга фирма, която е декларирала, че ще  построи възела за 6 дни.

Проектът е бил обжалван във всяка фаза – от еколози и от конкурентни изпълнители. Мнозина считат, че с началото на строителството е приключила една сага, ходене по мъките и вече сме съвсем близко до завършването на възела. Всичко това е продължило почти 9 години.

Пътният възел е от изключително значение за икономиката на региона – благодарение на него е улеснен достъпът до най-голямото тържище на селскостопанска продукция в България.  Той е важен за пътуващите и за спедиторските фирми. Той е необходим не само за пътуващите по автомагистрала „Тракия“, но и за тези, които се качват на АМ „Марица“.

Очаква се в началото на активния туристически сезон да се поздравим с новото съоръжение.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  За
  За новината
  8 0
  16:16, 22 май 2017
  Наистина добра новина! Най-после!
 • 2
  Бр
  Браво
  3 0
  16:48, 22 май 2017
  "Като основната тежест понесе Иван Танев-кмет на община Братя Даскалови"
 • 3
  Пъ
  Първомаец
  0 0
  12:55, 23 май 2017
  Хубава новина. Жалкото е, че ако затворят моста на марица, първомайци няма да можем да ползваме новото съоражение.

Хороскоп за 15.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
15 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
15 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
15 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
15 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
15 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
15 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
15 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
15 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
15 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
15 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
15 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
15 май 2021
Последни новини