Луксозна персонална електрическа подводница (видео)

Луксозната частна подводница е създадена от U-Boat Worx, водеща компания в този вид уникални апарати. Има доста разновидности на подводници за 2-5 души, взависимост от целите на потапянето в дълбините.при всички обаче, преживяването е осигурено с прозрачния купол, който дава отлична видимост във всички посоки. Цената? Около 3 млн долара и нагоре, взависимост от модела. Но имате подводница, която можете да управлявате, след като преминете курса за обучение.

Подводницата е електрическа. Използвани са най-новите технологии в литиево-йонната батерия за да има максимална производителност, най-малко тегло и възможно най-добра издръжливост. Литиево-йонната батерия с мощност 42 кВтч може бързо да бъде заредена и без поддръжка. Гмуркането може да продължи дълго - до 16 часа при някои от моделите. 

Тя е и умна - винаги можеш да получиш отчет колко електричество има в батериите - при зареждане или при потапяне. Има и дистанционно управление. Оператор над водата може да управлява потопената подводница. 

Да управляваш C-Explorer под водата обаче е едно от най-вълнуващите приключения, които можете да си представите. Наблюдавате подводния живот отблизо с подводницата - с 360-градусова панорама. Имате пълната свобода да изследвате местата, които никога не са били посещавани от развлекателни или професионални водолази или безпилотни потопяеми подводници, оборудвани с камери. Хиляди неизследвани останки, многобройни видове и ослепително красиви коралови рифове чакат да бъдат открити. C-Explorer има два модела, които се потапят на 200 или 300 метра дълбочина с 3 или 5 души на борда. Най-голямата акрилна сфера в индустрията е в центъра на дизайна на C-Explorer. Този прозорец - официално наречен "NEMO viewport" - осигурява гледката към подводния свят и е специално произведен в Обединеното кралство за U-Boat Worx.

Благодарение на огромния електрически капацитет на акумулаторната система, C-Explorer носи шест мощни тласкащи устройства, които дават маневреност и скорост. Акумулаторите също осигуряват достатъчна мощност за ефективна климатична система, която може да работи без ограничения.

Моделът C-Researcher 2 на персоналната подводница може да слезе до 1700 м под морското ниво, като товароносмостта му е около 8 тона. Двама  души могат да се впуснат с този модел към дълбините, като се предполага, че ще са изследователи, учени или екип на документална продукция.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини