Майските културни тържества започнаха с откриване на изложба

    Неофициалното начало на Майските културни тържества беше поставено от художниците на Първомай. Те изложиха свои платна във фоайето на читалище „Св.св. Кирил и Методий“. Тоска Запрянова, Зорка Каразапрянова, Милена Чолакова, Мирослава Панайотова, Яна Караманова, Иван Генов, Петър Кацаров и най-младият Ивайло Налбантов наредиха пейзажи, натюрморти, портрети.
    Председателят на читалището Иван Караславов откри изложбата, развълнуван, че за пети път  местните творци са се доверили на него и читалището за това вълнуващо и атрактивно събитие.
    Зам.-. кметът на община Първомай Николай Митков, поздрави художниците и им пожела и да не спират да творят. Лиляна Димитрова подари на всеки един от участващите в изложбата стихотворения под наслов: „Любов на килограм”.

    Събитието беше посетено от близки на творците, съграждани, гости на града.
    От името на художниците благодарност към домакините от читалището отправи Тоска Запрянова.
    Официалното откриване на 45-тите културни тържества в Първомай ще бъде на празника на града – 1 май, от 11 часа пред читалище „св.св. Кирил и Методий“. Преди това, обаче, предстои едно от най-грандиозните събития – Киноложката изложхба The dog show, което също е част от програмата на тържествата. То започва днес – 29 април и  ще бъде съпътствано от благотворителна кампания, в която ще се включат и първомайските художници.

    parvoami.net

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини