9 °C

Знак указва движнието на автомобили там, където то е забранено

Абсурден знак управлява движението на превозни средства в пешеходната зона на Първомай.

Г2 " - Движение само надясно след знака" седи в края на плочките и въвежда ред в движението на МПС. Абсурдът е в това, че там автомобили не трябва да има изобщо, защото движението на МПС е забранено.

С приетата преди няколко месец Наредба за обществения ред в община Първомай движението в тази зона е напълно забранено. Поставеният знак показва, че Наредбата не само че не се спазва, но дори има указания как да се движим с автомобил, въпреки забраната.

От общината се оплакват, че с хората от охраната, с които разполагат, нямат възможност да следят за спазването на наредбата.

Оттам ни призовават като граждани да следим и да се стремим към спазването на ограничението. Ние пък очакваме с подпис собствениците на магазини и заведения да удостоверят, че са запознати с тази забрана и след нарушаването ѝ да бъдат глобявани.

Неспазването на тази наредба води до три неприятни ефекта: опасност за пешеходците, дискомфорт на седналите за почивка клиенти на заведенията и трошене на настилката, която не е изчислявана за движение на МПС.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ца
  Цар Ивайло свинаря
  4 0
  14:18, 12 апр 2017
  На бат Живко не му трябват повече хора той сам е супермен ходи следи бди дали се спазват новопоставените от него знаци и наказва тези "глупави" първомайци дето не го разбирали и не му съчуствали , че той бди за тяхната сигурност и спокоен живот.
 • 2
  Ед
  Един гражданин
  7 0
  15:06, 12 апр 2017
  Другото което не мога да си обясня е защо постоянно автомобили се движат в насрещното движение по улица Димитър Благоев. Няма никакъв контрол. Малко органите на реда да се вземат в ръце и да следят повече за нередностите които се случват.
 • 3
  11
  11
  5 -1
  15:10, 12 апр 2017
  Най добре цялата централна част да е пешеходна зона тъкмо ще отпадне и лъжливия подлез .
 • 4
  12
  1212112
  2 -1
  16:21, 12 апр 2017
  Те много рано се усетиха за този знак.
  Както е казано по добре късно отколкото никога.
  Но с умствения капацитет на служителите в Общината и това е много.
 • 5
  Ел
  ЕЛЬОМЕНАТ
  5 -2
  16:26, 12 апр 2017
  На тази снимка се виждат три знака, коя дума е с три букви точно така думата е тъп. Кой е тъп в общината познахте фитката. Думата фитка е селското значение на друга селска дума а именно мисирка. Думата мисирка има 7 букви. 7-3=4. Четири са страните на сградата на общината. В общината има много тъпаци. Думата тъпаци има 6 букви, 6-3=3 три са страните на триъгълника на ельоменатите. В общината най тъп е фитката който отговаря за движението заместник кметовете са трима 3-2/мъдете на АНГу/=1 едно е окото в триъгълника на ельоменатите. Всички в сградата на общината са ельоменати а най тъпия ельоменат е фитлето.
 • 6
  Гр
  гражданин
  3 0
  17:28, 12 апр 2017
  тъп ама заплата, дa работа хич, ама заплата да, а и в общината го нема той е от пловдив
 • 7
  99
  9999
  3 -1
  17:33, 12 апр 2017
  в общината няма никой,иди след обяд и виж ни кмет, ни зам. кмет ни секретар и тя е от пловдив
 • 8
  Не
  Не само
  2 0
  09:05, 13 апр 2017
  И не само, ако не спазите този знак и завиете на ляво в насрещното движение ще стигнете до знак СТОП, къде има стоп в насрещното ?
 • 9
  12
  1212112
  2 0
  10:31, 13 апр 2017
  А на снимката знак В2 "Забранено е влизането на пътни превозни средства в двете посоки" поставен над знак улица без изход , какво би трябвало да означава ?
  Искам някой ЕКСПЕРТ от Общината да ми обясни.

Хороскоп за 06.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
06 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
06 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
06 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
06 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
06 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
06 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
06 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
06 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
06 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
06 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
06 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
06 мар 2021
Последни новини