Братята, пребили до смърт човек за откраднат кон, получиха общо 35 години затвор

Общо 35 години лишаване от свобода получиха двамата братя от Караджалово за раздаденото от тях правосъдие.

Пловдивският окръжен съд призна братята Димитър и Ангел Димитрови за това, че са отвлекли, принудили са го да признае против волята  си кражба  и умишлено са умъртвили А.А. от Караджалово, като приема, че са се отнесли с особена жестокост към своята жертва.

 На 5 .08.2015 г. автопатрул установява, че Димитър и Ангел  са нанесли побой на 56-годишен техен съселянин. Повод за свадата била кражба на кобила с кончето й, собственост на Димитър.
Двамата братя заподозрели в посегателството 56-годишния А.А.  и решили да получат самопризнанията му с юмруци. Дошлите на мястото полицаи извикали екип на спешна помощ, за да откара пострадалия, който бил с подутини, рани и в безпомощно състояние. Но няколко часа по-късно той умира.

По-късно този случай беше използван и като пример за ненавременна намеса на полицията и причина за отстраняване на ръководството на РУП – Първомай.

За всяко от обвиненията, в които е признат за виновен Димитър Димитров получава 18 години лишаване от свобода при първоначален строг режим и 80 000 лева обезщетение за гражданските ищци.

Наказанието на Ангел Димитров е 17 години лишаване от свобода при първоначален строг режим и 80 000 лева.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд в Пловдив.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини