В Дебър отбелязват 157 години образователно дело

 157 години просветно дело в Дебър честват днес бивши настоящи възпитаници на ОУ „Георги Караславов“.

Денят 25 март, в който училището приема за свой патрон името на една от най-големите личности на Дебър – Георги Караславов, е ден за равносметка, вглеждане в бъдещето и поглед към настоящето.

Има нещо величествено в благородното дело да създадеш училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух, всичко това да превърнеш в традиция и най-трудното – с любов да го предадеш на поколенията, да го развиват, пазят и да продължат делото, казва директорът на училището Тона Будакова -Такова благородно дело е нашето училище, което обединява през годините хиляди хора. Обединява ни с онова нещо, позитивно и съзидателно, което е невидимо за очите и се пази, и носи само в сърцето.

Възпитаник на училището е и настоящият кметски наместник Ангел Ангелов. Той поздравява 210-те ученици и им пожелава учение и полети над чудното тайнство на познанието. Към учителския колектив се обръща с най-искрени и сърдечни пожелания за здраве, съзидателен творчески дух, добро самочувствие и търпеливо ежедневно себеотдаване, за нашите деца – бъдещето на България!

В навечерието на своя празник, учениците на ОУ „Георги Караславов“ ще отбележат 157 години образователно дело в Дебър с концерт от 18 часа в салона на училището.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини