Студент от Първомай програмира роботи-състезатели

    Студентът Павел Радев от Първомай завоюва призови места в състезанието „Дни на роботиката 2017“, организирано от Техническия университет – София.

    Павел е на първо място със своя лична разработка в категорията за движение по платформа . Неговата „машинка“ е трябвало да се придвижи по повърхност от старта до крайна точка, като изискването е било това да стане най-бързо и без роботчето да напуска платформата.

    Освен в тази, той и колегите му от клуба са участвали в още 4 категории, с 3 робота, програмирани от Павел: 3D лабиринт, 2D лабиринт, преминаване по зададена линия и в двубоите по мини сумо, в които роботите имат за цел да съборят противника си.

    В състезанието са участвали клубове от всички технически университети в България, както и още няколко екипа, сформирани извън учебните заведения.

    Със спечелените едно първо, две втори и две трети места, клубът на ТУ – Пловдив е завоювал и първото място в отборното класиране.

    Павел Радев е студент в IV курс, специалност Автоматика. Той е завършил ПГСС „Васил Левски“ - Първомай. Участва в подобни състезания не за пръв път и гледа на тях не само като място за изява и забавление, а и като трамплин за реализация. До сега е получил няколко предложения за работа.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини