Облачна и дъждовна неделя, жълт код за силен вятър

През целия ден облачността ще е предимно значителна, с временни разкъсвания. Ще има и валежи от дъжд, на повече места в следобедните часове. 

Жълт код за силен вятър е обявен за 24 области в страната сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Търговище, Разград, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Хасково, Кърджали, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София -град и Софийска област. През деня вятърът от запад – северозападен ще се усили, а след обяд ще е временно бурен. Поривите ще са между 20 – 24 м/сек.

Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, а максималните в повечето места ще са между 14 и 19 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

По черноморието облачността ще е значителна, след обяд ще има валежи от дъжд.  Максималните температури ще са между 12 и 15 градуса. Вълнението на морето ще е 2 -3 бала. Температурата на морската вода е 6 - 7 градуса.

В планините ще бъде ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части - бурен северозападен вятър. Облачността ще е значителна и на места ще превалява дъжд, над 1800 - 1900 метра - сняг.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини