Изчезна бившият шеф на Института по океанология

Бившият директор на Института по океанология към БАН проф. инж. Веселин Пейчев е в неизвестност от петък.

От полицията във Варна потвърдиха, че издирват 57-годишен мъж, но отказаха повече информация с аргумента, че оповестяването на имената на издирвани лица, може да става само със съгласието на техните близки.

Следите на учения, който в момента ръководи звеното по морска геология и археология към института, се губят след като той напуснал работното си място, съобщи Дарик радио.

В петък проф. Пейчев си тръгнал от института във варненския квартал "Аспарухово" заедно със своя колега доц. Димитър Димитров. Двамата се качили на автобус по линията 17А и Пейчев споделил на Димитров, че смята да отиде на гости на дъщеря си. Слязъл на спирка в района на Икономическия университет около 19 ч. и оттогава няма и следа от него.

Дамата, с която морският геолог имал връзка, се обадила на неговия приятел инж. Тодор Ангелов, доскорошен супер интендант на научно-изследователския кораб "Академик", за да го попита дали са се чували, защото Пейчев не отговарял на многократните позвънявания на телефона си. Впоследствие и Ангелов започнал да го търси, но телефонът давал свободен сигнал, а по-късно вече бил изключен.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини