Деца изработиха и подариха на майките си компютърни катички

Изображение 1 от 4

    На празника на жената, използвайки иновативни компютърни програми, ученици от клуб „Компютърът – мой приятел“ в село Градина изработиха картички в присъствието на своите майки, а след това им ги подариха.

    Учениците, на възраст между 10 и 12 години и техният ръководител Елисавета Николова поканиха жените на среща в училище „Христо Ботев“, която премина под наслов „Най-хубавият подарък е този, който идва от сърцето, а най-скъпият е онзи, изработен от детските ръце”.

    Днес всяко дете стои пред компютъра с часове и в нашия технически век това е масово явление, затова е трудно да бъдат заинтригувани в часовете по информационни технологии. Госпожа Николова – дългогодишен учител в училището е поела нелеката задача да направи този час атрактивен и очакван от децата.

    „Искам заниманията в нашия клуб да са ползотворни, нестандартни и желани от децата, затова избирам различни форми на работа. Компютърът трябва наистина да е наш приятел, а не просто сърфиране в Интернет и Фейсбук” – споделя г-жа Николова.

    Клубът съществува от началото на учебната година по проекта „Твоят час”, но вече има традиции в отразяването на всеки празник. Детските ръце и умове сътвориха уникални произведения. И това не се случва за първи път. За Коледа също изненадаха своите учители и родители със свои творения.

    Госпожа Петкова- директор на училището благодари на децата и на тяхната ръководителка за усърдието, с което работят, и им пожела нови успехи по пътя на иновациите технологиите, за да са в крак в новия век.


    parvomai.net

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини