С конкурс-рецитал учениците от Градина отбелязаха 3 март

    Учениците от ОУ „Христо Ботев“ село Градина отбелязаха рождения ден на Свободата с уникален конкурс- рецитал, в който се включиха 40 момчета и момичета.

    След кастинг и подбор по класове, най-добрите рецитатори влязоха в битка, като за оръжие използваха таланта си и съветите на своите ментори - Жанета Желва, Гинка Иванова, Елисавета Николова, Лина Генова, Магдалена Иванова, Станимира Раева, Нели Анраудова и Желязко Желязков. В чест на празника и под мотото „3-март – ден рожден на Свободата“ те рецитираха едни от най- хубавите стихове посветени на България, нейните герои и Освобождението ѝ.

    В Празника се включиха художници, танцьорите и вокалната група на училището. Жури, с председател учителя по български език и литература Желязко Желязков, оценяваше изпълненията на учениците.

    Днес вие показахте, че сте истински българи и патриоти – каза Председателят и поздрави всички участници за старанието не просто да заучат стиховете, но и да вложат сърце и емоция, която мнозина предадоха на публиката.

    Искахме да избягаме от клишетата, да направим един по-различен празник - споделиха учителите- Колежката Нели Арнаудова предложи тази форма - за изява на талант в условията на конкуренция,  децата се запалиха и влозиха  много ентусиазъм и старание.

    Директорът на училището Пенка Петкова поздрави победителите в конкурса и връчи награди те и грамотите им. Паметни грамоти получиха и всички участници.

    Пбедители I-IV клас:

    1.Габриела Ранева

    2. Анелия Иванова

    3. Силвия Иванова

    V-VIII клас

    1. Евгени Георгиев

    2. Константин Василев

    3. Вероника Кунчева

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини